CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Continua el treball de difusió de la vaga de TMB

Dijous, 23 febrer, 2012

carta premsa estrangera

- Milers de cartells a les marquesines de BUS culpabilitzen de la vaga a Xavier Trias

Els treballadors/es fan culpable de la reducció de servei, de la pujada de tarifes i del xantatge patronal a l'Alcalde de Barcelona

Les maquesines d'autobusos de TMB han aparegut amb els cartells informant a la gent de Barcelona de la vaga del 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març, coincidint amb el Congrés Mundial de Mòbils.

En els cartells es culpabilitza del conflicte a Xavier Trias, Alcalde de Barcelona, i màxim responsable del Transport Públic de la ciutat.

En el cas dels Busos això significa en relació a la retallada de servei:

* Ajust d'oferta en dies feiners en 14 línies.

* Ajust d'oferta en caps de setmana i festius en 9 línies.

* Supressió de 4 línies: 31, 35, 105 i 158.

* Supressió de 3 línies en cap de setmana: 58, 75 i 91.

* Ajust d'oferta del Bus del Barri, 20 línies del qual (totes menys la 111 i la 116) deixaran de circular en diumenges i festius.

En relació a l'incompliment de Conveni col·lectiu:

No pagar els endarreriments de 2011 representen per a cada treballador/a d'autobusos de TMB una perduda de 700EUR anuals, no actualitzar les taules 2012 (800EUR anuals) i no complir amb els 5 minuts d'incidencia (380EUR anuals).

Aquí podeu trobar el Conveni col·lectiu:

www.cgtbus.com/docs/actualitat/conveni%202009-2012%20catala.pdf


- Segona carta a la Premsa Internacional explicant el conflicte de TMB i el panorama que hi haurà durant el Congrés Mundial del Mòbil

A la primera, s'explicava els motius de la vaga de TMB, a la segona s'informa de la protesta que hi haurà a les portes del Congrés Mundial del Mòbil

De nou, s'envia una segona carta a les agencies de comunicació internacionals, entre ells Reuters, Associated Press i France-Presse i també a mitjans de comunicació com ara The Economist, BBC, Daily Mail, Mirror, The Sun, Allgemeine Zeitung, Corrierre della Sera i Bild.

La carta l'han rebut els principals mitjans de comunicació de França, Alemanya, Itàlia, el Regne Unit i Rússia, els Estats Units, la Xina, el Japó, Veneçuela, l'Argentina i el Brasil.


- Un sindicalista del SIT ha afirmat haver pactat els serveis mínims amb la FAVB sense haver-los consultat

CGT, ACTUB i PSA recorden que els serveis mínims que s'han dit a la taula de negociació són els que el Departament de Treball va imposar en les últimes vagues d'autobusos TMB.

Arrel de l'opinió d'un sindicalista del SIT a la taula de negociació del Departament de Treball s'ha creat la confusió de que la FAVB havia pactat els serveis mínims a presentar per la part dels treballadors/es d'autobusos de TMB.
Això és del tot incorrecte, la FAVB no ha consensuat absolutament res en relació als serveis mínims amb el Comitè d'empresa de Busos.

En una reunió entre CGT, PSA i ACTUB amb la FAVB si que, òbviament, es van posicionar contra la retallada i eliminació de servei de BUS i METRO i contra la pujada tarifaria.

Els treballadors/es d'autobusos els hi vam explicar els motius de la vaga.

Per a més informació:

JOSEP GARGANTÉ, Portaveu 669 17 19 57

SATURNINO MERCADER, Delegat de CGT d'Autobusos de TMB 676 70 50 62

JORDI ORTIZ, Delegat de PSA d'Autobusos de TMB 625 66 01 78

FAUSTINO MONDRAGÓN, Delegat de ACTUB d'Autobusos de TMB 666 33 39 68

Attached documents