CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Continua la repressió salvatge contra la població saharaui d’El-Aaiun

Divendres, 12 novembre, 2010

La situació a la ciutat d'El Aaiun segueix sent greu, la repressió contra la població saharaui per part de les forces policials i militars del Marroc, amb el suport de grups de colons, segueix en marxa, una veritable campanya de repressió i extermini, sota la mirada distant dels organismes internacionals. I mentrestant, el govern espanyol calla i no es pronuncia ni condemna, presoner dels seus acords i interessos econòmics i en matèria d'immigració amb el Marroc, i per no despertar la mobilització marroquí sobre les places colonials espanyoles de Ceuta i Melilla.

- COMUNICAT URGENT DE RESISTÈNCIA SAHARAUI

El Aaiún, Territoris Ocupats pel Marroc, Sahara Occidental, 11 de novembre de 2010.

Dos dels Activistes estrangers en defensa dels Drets Humans, que estem en El Aaiún en aquest moment, denunciem de «molt greu» la situació que s'està vivint ara mateix en aquesta ciutat. Creiem que és un «insult» parlar de «calma» o «tranquil·litat» a El Aaiún, quan el règim marroquí està exterminant indiscriminadament a la població civil saharaui. Estem parlant d'un autèntic genocidi, d'una massacre que no s'esclarirà sense la intervenció del Consell de Seguretat de l'ONU i el suport de la Comunitat Internacional, ja que ara mateix El Aaiún és una ciutat presa per les forces de seguretat del règim de Mohamed VI, rei del Marroc.

Durant el dia d'ahir ja no s'han produït manifestacions amb enfrontaments però ha de quedar bé clar que això és degut al fet que la població saharaui està en aquests moments detinguts, desapareguts, amagats, ferits o morts. Per tant, és necessari que tant els mitjans de comunicació, l'Organització de les Nacions Unides, els Governs tinguin consciència de la magnitud del conflicte que està passant en el Sahara Occidental Ocupat.

EL RÈGIM MARROQUÍ ESTÀ EXTERMINANT AL POBLE SAHARAUI SOTA LA INDIFERÈNCIA DEL GOVERN ESPANYOL I FRANCÈS, RESPONSABLES HISTÒRICAMENT EN EL BLOQUEIG PER A LA RESOLUCIÓ D'AQUEST CONFLICTE.

- MÉS DE 4500 FERITS, MÉS DE 2000 DETINGUTS, DESENES DE MORTS

Dijous, 11 de novembre 2010.

La ciutat d'El Aaiun durant aquests dies després del desmantellament criminal del Campament de Gdeim Izik, es manté en estat de setge. L'exèrcit, les Forces Auxiliars i la policia, continuen atacant els habitatges dels ciutadans saharauis, detenint a tot el que troben, apallissant a famílies senceres, segrestant als joves, sobretot en els barris de Skeikima, Bucraa i Mattalla, mentre que en els barris de l'est de la ciutat, com Raha, Duerat i altres, fins a ahir al matí es produïen continus asalts d'habitatges pels diferents cossos de repressió, que obliguen als ciutadans a cridar “Viva el Rei”, “Sàhara marroquí” i frases per l'estil.

L'exèrcit ha robat vehicles de saharauis per a cremar-los en ple carrer detenint als seus ocupants i a desenes de joves en qualsevol racó on siguin localitzats. Aquestes detencions abusives i indiscriminades que van seguides de llargues tortures, són exercides per l'exèrcit i les Forces Auxiliars, mentre que la policia maneja llistes concretes de persones i habitatges diferenciant els seus atacs entre joves de la Intifada i defensors saharauis de DD.HH.

Els detinguts dels quals es té constància fins al moment, sobrepassen els dos mil (2000), encara que alguns han estat alliberats després de ser brutalment torturats i en estat molt crític, busquen refugi en les seves cases o en altres llocs. Els centres de detenció es troben localitzats en: Caserna de la policia, Caserna de les Forces Auxiliars, Presó Negra d'El Aaiun, Tres casernes de l'exèrcit, L'escola de secundària Alal Ben Abdala, Dos espais habilitats dintre del camp de Futbo,l Caserna de la platja d'El Aaiun.

El nombre de ferits de diferent consideració, supera els quatre mil cinc-cents (4500). Per l'estat de setge i terror que es viu en aquests moments en la ciutat d'El Aaiun, els ferits es troben ocults en els seus habitatges sense que es pugui conèixer, en tots els casos, l'evolució del seu estat. La família del jove Ali Salem Lanzari, que presentava fractura de coll, va decidir arriscar-se a viatjar fins a Agadir pel seu compte i d'amagat, perquè el seu fill fora atès en l'hospital. Una vegada allí, el jove va morir. Aquesta situació s'està repetint en molts dels ferits greus que no poden rebre atenció hospitalària.

Testimonis oculars han comptat desenes de morts dispersos als voltants del campament de Gdeim Izik i en la part est de la ciutat d'El Aaiun. Els desapareguts es compten per desenes, sense saber si estan morts, ferits, o entre els detinguts. La dificultat per a realitzar el recompte és enorme, ja que existeix toc de queda, s'ha decretat l'estat de setge i la repressió contra els ciutadans és contínua. En la ciutat ocupada de Smara, es van produir manifestacions en el dia d'ahir, de joves estudiants dels liceus, en solidaritat amb els ciutadans saharauis d'El Aaiun. La policia els va dispersar amb violència i per a evitar una revolta major s'ha decretat estat de setge, suspenent temporalment les classes fins al pròxim dia 19 de novembre.

Informa: Oficina del Ministeri de Territoris Ocupats de la RASD

- L'assalt a campament saharaui, intent del Marroc per treure'ns del diàleg al Front Polisari

Aminatou Haidar, activista saharaui, va denunciar a Lisboa les accions del Marroc contra el campament de Gdeim Izik

Periòdic La Jornada. Dijous 11 de novembre de 2010.

El líder del Front Polisario, Mohamed Abdelaziz, va afirmar avui que l'assalt a un campament a Sàhara Occidental va ser un intent del Marroc de mostrar al món que els saharauis no volen la pau i empènyer-los a retirar-se de les negociacions que ambdues parts desenvolupen des de 2007 sota els auspicis de l'Organització de Nacions Unides, amb la finalitat de determinar el futur de la República Àrab Saharaui Democràtica, proclamada des de 1976, un any després de l'annexió de la ex colònia espanyola per part de Rabat.

L'atac al campament de Gdaim Izik va ser planificat, però va resultar en un fracàs polític, un dia després de finalitzades les dues jornades de reunions informals celebrades a Nova York, de cara a la celebració de la quarta ronda oficial de negociacions. Hores abans, des de Madrid, la representació del Polisari va acusar al Marroc de provocar una situació de terror en la ciutat d'El Aaiún, situada a 18 quilòmetres del campament que els saharauis van muntar el 18 d'octubre passat per a demanar millors condicions de vida a Sàhara Occidental, que Rabat considera província de l'Estat marroquí.

El moviment independentista va assegurar que en El Aiún –declarada capital administrativa de la província–, policies i militars que van formar part de l'assalt a Gdaim Izik van deixar cadàvers a la vista pública per a atemorir a la població. La informació va ser difosa pel Polisari en moments que les agències internacionals amb corresponsals al Marroc van suspendre la cobertura en el lloc dels fets i es limiten a publicar la versió oficial del govern marroquí i alguns testimoniatges telefònics de residents en El Aaiún, que diuen que la situació està en calma.

El govern marroquí va informar, en tant, que la policia va arrestar el dilluns en Gdaim Izik a 163 persones, quatre més que la quantitat denunciada el dimarts pel Polisario des d'Alger, on té la seva principal representació. Els saharauis van ser detinguts en el campament –habitat per unes 28 mil persones– per participar en disturbis i portar armes blanques, segons la informació de fonts policials marroquines a Rabat. Elghalia Djimi, vicepresident de l'Associació Saharaui de Víctimes de Violacions Greus de Drets Humans, va denunciar que Ennama Asfari, activista proper a aquest moviment, resident en El Aaiún, està desaparegut des del dilluns.

A Madrid, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va evitar condemnar l'assalt a Gdaim Izik i va negar que la seva administració hagi tingut coneixement previ de l'acció marroquina, com va assegurar la premsa madrilenya que va citar fonts diplomàtiques.

- Bucharaya Beyun: "Si no hi ha intervenció internacional, tornarem a la guerra".

El Polisario denuncia que Rabat està cometent una "neteja ètnica" en El Aaiún

Directori Sàhara Aaiún Front Polisari, Sàhara Occidental

Madrid, 11 de novembre de 2010. (EUROPAPRESS) - El representant a Espanya del Front Polisari, Bucharaya Beyun, va denunciar aquest dijous en declaracions a EuropaPress que El Marroc està cometent una "neteja ètnica" en El Aaiún i va advertir que si la comunitat internacional no intervé per a buscar una solució pacífica, "el poble saharaui recorrerà a tots els mitjans, inclosa la guerra". "La ciutat està presa per l'Exèrcit i la Policia", va declarar. "Estan anant casa per casa, hi ha centenars de detinguts, sobretot entre els més joves", va denunciar. "Desenes de soldats entren en motos en els carrers en les quals no entren els cotxes per a perseguir a la gent", va assegurar.

Segons el representant del Polisari, "s'ha informat de 19 morts, però no podem dir quants hi ha, perquè no tenim accés als hospitals ni a les fosses comunes". "Hi ha una neteja ètnica davant la qual ningú vol intervenir", va denunciar. Segons el parer de Beyun, l'actuació del Marroc suposa una "ruptura de l'alt del foc" de 1991. Per això, va advertir que si la comunitat internacional no intervé per a propiciar una solució pacífica, "el poble saharaui i el Polisari es plantejaran recórrer a tots els mitjans legals per a defensar els seus drets, inclosa la guerra". "Mai hem estat tan prop de la guerra des de l'alt el foc", va asseverar.

>>> Informacions subministrades per:

- Comitè Català per la Defensa dels Drtes Humans al Sàhara Occidental

C/e: comite_ddhh@yahoo.es

www.comitecatala.org

www.youtube.com/user/comitecataladdhh

- Poemario por un Sahara Libre

http://poemariosahara.info/

- Segueix l'actualitat al minut a:

http://territoriosocupadosminutoaminuto.blogspot.com/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció