CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Continua tancat el CAM de Correos de la Zona Franca de Barcelona avui dilluns 12 de gener.

Dilluns, 12 gener, 2009

El divendres 9, a les 19 hores, va haver de tornar l'inspector de treball al CAM per a comprovar que no s'havia vulnerat la seva ordre del dia 8 de cessament de tota l'activitat laboral, després de la nota de premsa on Correos mentia quan afirmava que a les 14 hores s'havia reprès l'activitat.


Correos va mentir en la seva nota de premsa el divendres dia 9 on anunciava als mitjans de comunicació que s'havia recuperat l'activitat a partir de les 14 hores i que s'havia anul·lat per part de la inspecció el cessament de l'activitat, amb l'única intenció d'utilitzar a la premsa per a tranquil·litzar als grans clients, encara que per a això s'hagi de mentir.

Demanem als professionals dels mitjans de comunicació que les notes de premsa que envia Correos, siguin contrastades amb altres fonts ja que ha demostrat no tenir escrúpols a l'intentar fer-los portaveus d'una mentida. Tots ens podem equivocar, però en aquesta nota tan escarida que va enviar no hi ha una sola veritat, quedant palesa una falta d'ètica lamentable per a una empresa com Correos.

A les 14 hores del divendres 9 el cap del CAM donava l'ordre verbal als treballadors perquè comencessin a treballar ja que havia rebut l'ordre verbal del Cap de Correos de la 5ª Zona (Catalunya) Manel Rei perquè s'iniciés l'activitat. Els treballadors, aconsellats per membres dels sindicats, es van negar acatar aquesta ordre verbal ja que són plenament coneixedors que hi ha un escrit de la Inspecció de Treball paralitzant l'activitat laboral en aquest centre de treball fins que no s'arribés a 14 graus de temperatura i es lliurés els equips de protecció adequats als treballadors (EPIS).

Els sindicats ens vam veure obligats a comunicar aquest muntatge de l'empresa a l'Inspector de Treball que havia decretat el cessament del treball, qui a les 19 hores del divendres es presentava en el CAM i amb membres de tots els sindicats amb presència a Correos, va poder comprovar que no s'havia solucionat la situació de fred i que els treballadors continuaven sense treballar (va realitzar un nou escrit a les 19 hores) respectant la seva resolució i sense fer cas de l'ordre verbal emanada de la prefectura.

La CGT estem estudiant presentar una querella criminal contra la persona responsable de donar ordres perquè s'incompleixi un acta d'Inspecció de Treball en la qual es diu que hi ha risc greu per a la salut i seguretat dels treballadors. CGT considerem que Manel Rei ha de ser cessat immediatament, ja que ha demostrat tenir nul·la sensibilitat davant un problema, on deuria haver prevalgut el seu interès per la salut i seguretat dels treballadors, no ha tingut capacitat de resoldre un problema que s'arrossega des de l'any 1998. Ha donat ordres verbals que ni tan sols a tingut la valentia de fer per escrit assumint el que ordenava i que sàvia que contravenia la legislació vigent, actuant amb un estil caciquil digne del segle XIX.

Des de CGT valorem molt positivament l'actitud de l'Inspector Francisco Castillo, que en tot moment ha mantingut una postura de defensar el compliment de la legislació i la salut dels treballadors.

CGT Barcelona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció