CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Continuem les mobilitzacions contra la política educativa del Departament d’Educació

Dijous, 16 abril, 2009

CONTINUEM LES MOBILITZACIONS CONTRA LA POLÍTICA EDUCATIVA DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ

Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT valorem molt positivament el seguiment massiu que han tingut les mobilitzacions unitàries del 19 de març. Entre el 70 i el 80% del professorat va participar activament en la vaga i al voltant de 100.000 persones -professorat, alumnat, pares i mares- van participar en les manifestacions convocades arreu de Catalunya per mostrar el seu rebuig al projecte de Llei d’educació de Catalunya (LEC), a la política educativa del conseller Maragall, a l’incompliment sistemàtic de mesures contemplades en acords sindicals i a les restriccions de plantilles que es vol imposar als centres educatius públics. En definitiva, el professorat i amplis sectors de la comunitat educativa van fer un altre pas endavant en la defensa de l’ensenyament públic i de la seva qualitat.

La pressió exercida ha obligat el conseller a congelar l’increment de la jornada lectiva. No obstant, continua mantenint una actitud antidemocràtica i de menyspreu envers el professorat, la comunitat educativa de l’ensenyament públic i els seus legítims representants; ja que, malgrat la resposta social del 19 de març, no ha convocat encara cap reunió de la Mesa de negociació i continua prenent mesures de caràcter restrictiu com el no-cobriment temporal de les substitucions.

Les organitzacions sindicals sotasignades ens refermem en la unitat sindical que ha fet possible aquest seguiment massiu de les mobilitzacions, alhora que proclamem la nostra voluntat de prosseguir amb tots els recursos al nostre abast la pressió iniciada i la mobilització. Hem d’evitar l’aplicació de noves mesures encaminades a la reducció de plantilles en cada centre i en el conjunt del sistema educatiu públic, al mateix temps que hem de continuar fent sentir al Parlament tot aquest clam social de rebuig a la LEC.

En aquest sentit ens refermem en

UN NO ROTUND A LA POLÍTICA EDUCATIVA DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ

1. No volem aquesta Llei.

2. No a la desregulació horària. No a l’augment de la jornada lectiva.

3. No a la disminució de l’oferta pública d’ocupació. Manteniment de l’oferta pactada. Ampliació dels pactes d’estabilitat.

4.- Cobriment de totes les substitucions des del primer dia.

5.- No a la retallada de plantilles.

6. Increment de la construcció de centres públics. No a la massificació.

7. No als incompliments del Departament d’Educació.

Així mateix, continuem exigint LA DIMISSIÓ I/O CESAMENT d’un conseller que s’entossudeix a aplicar sistemàticament una política educativa contra l’ensenyament públic.

Aleshores, en aquest context, proposem aquest calendari de mobilitzacions:

1.- Dia 29 d’abril, a partir d’1/4 de dues del migdia, concentracions a tots els municipis sota el lema “A cada poble una concentració, a cada centre mobilització”

2.- Del 4 al 8 de maig campanya “Cap centre sense pancartes, cartells, enganxines....”. Que cada centre triï la seva imatge externa de lluita i mobilització.

3.- Convocatòries a cada centre de jornades obertes a les famílies amb actes lúdics, debats i possibles tancaments o­n hi hagi les condicions adequades.

4.- Dia 12 de maig, concentració a les 19 hores a la plaça de Sant Jaume (Barcelona).

5.- Convocatòries de vaga al maig i al juny.

Els sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT fem una crida al professorat a obrir debats i a acordar accions a cada centre i a cada zona, i alhora a participar activament en les noves accions i mobilitzacions que us proposem.

USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT, CGT