CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Continuen i augmenten les aturades en les estacions de viatgers ADIF

Dimarts, 17 juny, 2008

El personal de venda, informació i atenció al client de la Direcció executiva d'Estacions de ADIF (Antiga RENFE), segueix realitzant vagues tots els divendres al seguir sense atendre's les justes reivindicacions del col·lectiu. Per un servei públic de qualitat, per l'augment de plantilla i per una millora de les condicions de treball.


Des de CGT vam decidir convocar aturades per a tot el personal de venda, informació i atenció al client depenent de la Direcció executiva d'Estacions de ADIF, en l'àmbit de tota la Xarxa. Aquesta convocatòria que es va iniciar el 26 d'octubre del 2007 per a tots els divendres des de les 20 a 23 hores, ha hagut de ser augmentada, passant a ésser a partir del 20 de juny 2008: Tots els divendres de forma indefinida de 12 a 16.30h. i de 20 a 24 hores, davant el mínim interès mostrat pels gestors d'aquesta Empresa Pública en el tractament i solució dels problemes que originen aquest conflicte. Molt al contrari veiem com dia a dia s'agreugen i sorgeixen nous problemes, com per exemple el nou sistema informàtic de venda vcx que àdhuc funcionant malament i sense donar formació adequada als treballadors, s'implanta, venint a deteriorar encara més un servei de vital importància per a l'usuari del ferrocarril.

És per això que es mantenen i augmenten les aturades, podent variar els dies i períodes en funció de les circumstàncies que es poguessin produir, sempre respectant els terminis de preavís legalment establerts. Les causes que motiven la convocatòria d'aquestes aturades són les següents:

1.- Falta de personal i progressiva reducció i privatització de llocs de treball, que incideixen negativament tant en la qualitat del servei al/la usuari/a del ferrocarril com en les condicions de treball del personal d'estacions. Exigim la contractació de personal suficient que garanteixi un servei de qualitat, mitjançant oferta pública d'ocupació en ADIF, a més de la paralització de les privatitzacions i la recuperació per part de ADIF de les càrregues de treball externalitzades.

2.- Millora de les condicions actuals de treball, seguretat i salut dels/es treballadors/es, valoració del treball a torns i del treball en diumenges i festius, a més de no estar regulat el menyscapte de diners, el que produeïx que els/les treballadors/es hàgin de reposar els diners que falten a caixa de la seva butxaca sota amenaça d'expedients disciplinaris.

Des de CGT hem intentat en nombroses ocasions solucionar tota aquesta problemàtica, trobant-nos amb la negativa constant de ADIF, molt més interessada en “comptes de resultats” que a millorar l'atenció a l'usuari del ferrocarril i les condicions de treball , en benefici de tots i totes.

CGT lamenta haver hagut d'arribar a la necessitat d'augmentar les aturades i demana comprensió i suport als usuaris del ferrocarril, ja que un dels objectius fonamentals d'aquestes mobilitzacions és assolir un servei públic ferroviari de qualitat.

SFF-CGT