CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Continuen les mobilitzacions en suport a Charo Luchena a les portes de Nidec Motors a Santa Perpètua de Mogoda

Divendres, 4 novembre, 2011

JUANJO NORA - 03/11/2011 - Setmanari Directa

L'activista romandrà acampada indefinidament en defensa del seu lloc de treball i per la seva readmissió

El suport mutu i la solidaritat popular vers la secretària d'Acció Social de la CGT del Vallès Oriental, Charo Luchena, es fa palesa dia rere dia a les portes de la factoria que la multinacional japonesa Nidec Motors & Actuators Spain, S.A. té a Santa Perpetua de la Mogoda.
Acomiadada de manera fulminant fa dues setmanes per la seva activitat militant al sindicat i al moviment del 15-M del Baix Vallès, Charo Luchena fa una setmana que roman acampada, de dilluns a divendres i de manera indefinida, en defensa del seu lloc de treball a l'entrada de la fàbrica, acompanyada en tot moment per companyes de la CGT i activistes solidaries.
La CGT, Revolta Global, la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques de Mollet del Vallès i les assemblees populars del Vallès Oriental sorgides de les mobilitzacions del 15-M han convocat una concentració i un sopar popular, el 3 de novembre a les 17h. Així mateix, des del comitè d'empresa s'està valorant una nova proposta de vaga en protesta per l'acomiadament de Luchena, després que la convocada la setmana passada no es portés a terme per la manca de suport de CCOO i UGT i per les pressions de l'empresa vers la plantilla.

L'empresa fa cas omís

Segons Charo Luchena, en tot aquest temps la direcció de Nidec Motors ha evitat posar-se en contacte amb ella, fins arribar al punt que el cos directiu de la multinacional utilitza la porta de darrera de la factoria per entrar a les instal·lacions. Per Luchena l'única solució passa per la seva readmissió incondicional. Segons l'activista, l'empresa li ha ofert, a través de terceres persones, aconseguir-li feina mitjan una Empreas de Treball Temporal si cedeix en la seva determinació en defensa dels seus drets laborals, oferta que Luchena no ha contemplat acceptar en cap moment.
Charo Luchena va ser acomiadada fa dues setmanes de manera sobtada mentre es trobava treballant al torn de nit a Nidec Motors, sense previ avís i sota l'amenaça de denunciar-la si no abandonava la fàbrica. Tant per ella com pel sindicat CGT, els motius de l'acomiadament han estat ideològics i determinats pel seu activisme a la Secretaria d'Acció Social de la CGT del Vallès Oriental i al Moviment del 15-M del Baix Vallès, així com pel temor de l'empresa a que Luchena es presentés com representant de la plantilla a les properes eleccions sindicals de gener de 2012.

www.setmanaridirecta.info/noticia/continuen-les-mobilitzacions-en-suport-charo-luchena-les-portes-de-nidec-motors-santa-perpet