CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra el tancament del Park Güell de Barcelona

Divendres, 26 octubre, 2012

parkguell.jpg

S’anuncia la presentació oficial de la Plataforma Defensem el Park Güell, un grup de pressió i acció ciutadana amb l’objectiu de mantenir el Park Güell públic i gratuït per a tothom donada la intenció de l’ajuntament de Barcelona de limitar i controlar l’accés a la part monumental del parc.

S’informa de l’acció al parc dissabte 27 d’Octubre de 2012 a les 11h, a les escalinates del Drac (entrada C/Olot) com a toc d’inici de la Plataforma. Citem a la premsa i ens oferim a respondre qualsevol pregunta in situ.

Aquesta plataforma, formada per un centenar de veïns/es, una trentena d’entitats de Barcelona i recolzada en les més de 20.000 firmes reclamant un Park Güell lliure i gratuït, creu fermament que:

a) El tancament atempta contra el caràcter públic i comunitari del parc, que no el concebem com a un museu sinó com a parc urbà. A més del gran valor cultural- patrimonial, el parc és un espai públic connector de barris i equipaments i l’espai de lleure de moltes persones.

b) El tancament no repercutiria de forma positiva als usos comunitaris del parc ni evitaria les molèsties derivades. La imposició de tanques i el cobrament d’entrada no suposaria l’alliberament de la resta del parc per als usos comunitaris, al contrari, augmentaria encara més la pressió de visitants a les zones no tancades i als carrers adjacents al parc.

c) Els problemes del Park Güell no es resolen en l’àmbit del propi parc. Cal actuar de forma integral en diferents escales i sectors del territori i l’administració i amb tots els agents implicats. Creiem que hi ha alternatives que garantirien gran part dels objectius actualment perseguits, minvant-ne els efectes perversos del tancament.

d) El control d’accés al parc que es vol imposar per als veïns i veïnes és il·legítim. Malgrat la suposada gratuïtat, creiem que l’accés lliure i anònim a l’espai públic és un dret urbà fonamental i que els mecanismes de control d’accés dissuadirien la vida local i comunitària del parc.

e) La transparència i legitimitat del procés de decisió és insuficient. Es denuncia la inexistència d’un document públic de propostes concretes a discutir i s’exigeix que el procés de presa de decisions i de debat sigui totalment públic i democràtic, sense límits de participació, fet que no succeeix ara mateix amb l’actual “Taula de treball”.

Remarcar que la gestió i la presa de decisions de la Plataforma es duu a terme a través d’una comissió de seguiment periòdica, oberta a qualsevol persona, col·lectiu o entitat adherida que així ho desitgi i que vetlli pel bon funcionament de la plataforma en la consecució dels seus objectius.

Més informació:

Contacte Plataforma:

Dani - 676895470 (tarda)

Mail - defensemparkguell@gmail.com

Web - http://defensemparkguell.wordpress.com/