CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra el terrorisme patronal, cal expropiar les fàbriques i la maquinària de la Nissan

Dijous, 28 maig, 2020

img_20200528_115924_543.jpg

Avui hem conegut el que ja s’intuïa, el grup Nissan-Renault ha comunicat el tancament de les plantes de Nissan a Catalunya. Aquesta mesura suposa la destrucció de 3.000 llocs de treball directes i de 20.000 d’empreses auxiliars.

El Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya qualifiquem aquest acte com un nou cas de terrorisme patronal. Novament, una multinacional prioritza la seva voluntat d'incrementar beneficis i condemna a 25.000 famílies a l'atur i a la pobresa. Ho fa, a més, de forma premeditada i calculada, després d'anys de xuclar diners de tota la ciutadania en forma d'ajudes i subvencions directes i indirectes. Uns ajuts que els darrers 25 anys han suposat centenars de milions d'euros pagats entre tots i totes nosaltres.

Cal respondre de forma decidida a aquest nou cas de terrorisme patronal. Fem una crida al conjunt de la classe treballadora a ser part de la resposta, perquè lluitant en suport als i les treballadores de Nissan afectats és lluitar també per nosaltres. Si les grans empreses veuen que aquest tipus de terrorisme els surt gratis, els propers mesos n'anirem patint més casos aquí i allà.

Com a treballadores i treballadors podem fer moltes accions.
- La primera, apropar-nos al sindicat i consolidar les xarxes de solidaritat.
- La segona és estar atents i atentes a les convocatòries dels companys/es de la Nissan i empreses afectades.
- També ens podem plantejar un BOICOT indefinit als productes de Nissan i visibilitzar de forma activa, en els diferents punts de venta, la nostra solidaritat amb els seus treballadors/es.

Igualment, interpel·lem a les administracions públiques. A les mateixes administracions que des de fa anys han anat transferint diners de tots els contribuents a la Nissan, com a suport a mantenir una activitat que ara han decidit suspendre. Exigim un posicionament i accions clares als governs estatal i autònomic. Han de decidir si se situen al costat de l'estafa i del terrorisme empresarial o al costar dels i les treballadores, que és estar al costat del conjunt de la població.

Requerim l'expropiació immediata de les instal·lacions i la maquinària existent. Els milions de diners públics ja fa anys que les han pagat. Ara, uns treballadors i treballadores amb coneixement més que demostrat en la fabricació de vehicles elèctrics que marquen el futur d’aquesta indústria.

Cal un pla industrial propi, però és imperiós procedir a la expropiació de totes les instal·lacions. El temps de les bones paraules i els discrusos s'ha acabat. Ara és el moment dels fets.

SOLUCIÓ PER NISSAN JA!

img_20200528_114232_294.jpg

img_20200528_114228_769.jpg

img_20200528_115924_543.jpg