CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra els acomiadaments de 85 treballadors/es a Parcs i Jardins de Barcelona

Diumenge, 27 febrer, 2011

Comunicat del Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins de Barcelona, contra l'externalització del servei municipal, contra els 85 acomiadaments previstos fins al 2015, 11 dels quals s'han d'efectuar durant el present any.

Ciutadans i ciutadanes de Barcelona

Els treballadors i treballadores del IM de Parcs i Jardins de Barcelona, reunits en Assemblea General, davant la nefasta política d'ocupació que patim a l'Institut en els últims anys, i davant la decisió de l'empresa de no signar contractes d'interinitat, com recull el conveni, a treballadors actualment amb contracte de relleu, el que suposarà l' acomiadament per a 85 persones fins al 2015, manifestem el següent:

El nostre rebuig a la negativa de l'Ajuntament de dotar el servei de Parcs i Jardins amb el personal necessari, a través d'ofertes públiques d'ocupació.

El nostre rebuig a la política d'externalització del servei, que està deixant en mans d'empreses privades un servei públic.

La nostra alarma davant l'abandó que pateixen els parcs i jardins de la ciutat per falta de personal, especialment en la temporada estiuenca, en no realitzar-se, des de fa dos anys, cap contractació temporal per substituir el personal fix quan està de vacances.

Reiterem la denúncia respecte a les nombroses contractacions de personal tècnic que tant l'Institut com l'àrea de Medi Ambient realitza, sense que ens consti cap procés selectiu transparent.

Ens oposem al nou incompliment del conveni col.lectiu vigent respecte al dret que tenen les persones afectades, que en el seu moment van aprovar una oferta pública, a mantenir el seu lloc de treball amb un contracte d'interinitat, després d'acabar el de relleu, fins a la cobertura d'aquesta plaça a través d'un oferta pública. Aquest dret sí que ho van tenir els afectats fins al 31 de desembre de 2010, tot i regir el mateix conveni i la mateixa normativa laboral i lleis que ara, pel que entenem que només obeeix a una decisió política de greus conseqüències.

Aquesta decisió, de dur a terme, suposarà l'acomiadament de 11 persones al llarg d'aquest any, i 85 fins a l'any 2015. Totes elles, quan van signar el seu contracte de relleu, ho van fer sabent que finalitzat el mateix, se'ls oferiria un interinatge

Per tot això, la plantilla de Parcs mantindrà una campanya de protestes i mobilitzacions contra la política d'ocupació executada per la direcció de Recursos Humans de l'Institut, i avalada per la Sra Imma Mayol, presidenta d'aquest, i per l'equip de govern municipal de Barcelona.

Entenem que és també responsabilitat de l'alcalde, Jordi Hereu, intervenir en la solució d'aquest conflicte, sobretot en un moment com aquest de crisi econòmica i amb unes dades d'atur com els que es donen entre la ciutadania de Barcelona.

Barcelona, febrer de 2011

Comitè d'Empresa Parcs i Jardins de Barcelona, IM

Seccions Sindicals de CCOO CGT UGT USOC

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció