CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra els acomiadaments i el tancament de l’escola bressol d’Hisenda, Agència Tributària, INE, Cadastre i Tribunal Econòmic Administratiu de Catalunya, a Barcelona

Dimarts, 11 juny, 2013

Han tancat l'escola bressol "Llar de Mar" que funcionava des de l'any 1980 i acomiadat a tres treballadores de la mateixa. Són els primers acomiadaments que es produeixen entre els i les treballadores de l'Administració General de l'Estat (AGE). Aquesta escola bressol està lligada a l'Agència Tributària, a la Delegació d'Hisenda, a l'INE, al Cadastre, i al Tribunal Econòmic Administratiu de Catalunya a la província de Barcelona que tenen uns/es 4.000 treballadores. A la mateixa assistien uns 60 fills i filles d'entre 0 i 3 anys dels i les treballadores. La plantilla era de 15 treballadors/es, sent acomiadats 3 i recol·locant a 12. Molts/es dels i les treballadores del Ministeri d'Hisenda i l'Agència Tributària no disposen d'una xarxa familiar per a la cura de les seves filles i fills, ja que es van traslladar des d'altres províncies, i el tancament de la guarderia els ha suposat un greu perjudici laboral i familiar.
 
La decisió de convocar l'aturada i les mobilitzacions s'ha pres després de realitzar una assemblea de treballadors/es, el 29 de maig del 2013, en els locals de l'Agència Tributària de Plaça Letamendi, amb la participació de la pràctica totalitat dels sindicats de l'AGE a Barcelona i els comitès i juntes de personal. Es va decidir mostrar el rebuig als acomiadaments i al tancament de l'escola bressol, ja que es tracta d'una institució model amb diversos decennis de funcionament i que s'ha convertit amb els anys en una referència quant a projecte educatiu en l'àmbit de la educació preescolar, desenvolupant una tasca educativa de primer ordre avalada per l'Ajuntament a més de constituir un recurs essencial per a la conciliació de la vida familiar i laboral dels i les treballadores.
 
El procés ha estat tan vergonyós i l'engany de tal magnitud, que el Delegat Provincial d'Hisenda de Barcelona, ​​enganyat al seu torn, ha dimitit per no ser còmplice d'aquest atropellament.
 
M ª Luisa Lamela Díaz, Directora del Departament de Servei i Coordinació Territorial del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha vulnerat el seu compromís, amb argúcies, de no tancar l'escola bressol de Barcelona i de mantenir tots els llocs de treball. Al juliol del 2012 es va produir el tancament provisional de l'escola bressol, tot i tenir els permisos tant de sanitat com de seguretat, ja que segons la legislació vigent devia tenir un pati a l'aire lliure. Es van reubicar provisionalment les treballadores en els diferents organismes, deficitaris de personal, realitzant tasques administratives.
 
Per part dels arquitectes del Ministeri es va realitzar un projecte d'obra, que finançaria l'Agència Tributària, i que incloïa la seva adequació a la legislació, i havien de treure a concurs públic, però ho han anat dilatant en el temps de manera que totes les gestions realitzades per els i les treballadores davant els organismes oficials (Generalitat, Defensor del Poble, Ajuntament, etc) perquè tornés a funcionar, la senyora Maria Luisa Lamela s'ha negat a que tingués continuïtat, incomplint el seu compromís. En l'actualitat hi ha escoles bressol d'Hisenda a Madrid, Màlaga, Saragossa i La Corunya.
 
Els motius adduïts pel Ministeri són clarament esmenables quant a les deficiències tècniques que puguin presentar les seves instal·lacions, per a això van realitzar un projecte els arquitectes del Ministeri. A la vista dels fets l'objectiu que l'Administració perseguia era el tancament, mostrant durant tot aquest temps el seu autoritarisme i la negativa al diàleg amb la part social i la junta de pares. Aquesta situació ens ha portat a la pèrdua total de confiança en els alts càrrecs de l'Administració i als compromisos que adquireixen.
 
A més ens preguntem com és possible que es paguin 270.000 euros, en el període que va de novembre de 2012 a novembre de 2013, amb un cost mensual de 23.000 euros pel lloguer d'un local que no s'utilitza?
 
Per a la CGT s'ha traspassat la línia vermella, s'han produït acomiadaments amb el tancament de l'escola bressol i s'ha atacat la conciliació de la vida laboral i familiar. La CGT no està disposada a permetre nous atemptats contra l'ocupació i els drets laborals i socials dels empleats públics. Potenciar escoles bressol a les empreses és positiva ja que facilitaria l'accés al treball de moltes persones i a més es crearia ocupació en el sector.
 

Per això exigim: Readmissió de les companyes acomiadades, reobertura del servei de guarderia i la dimissió de la Senyora Lamela.

DIJOUS 13 DE JUNY ATURADA DE DUES HORES, DE LES 12'30 A LES 14'30.

CONTRA ELS ACOMIADAMENTS I EL TANCAMENT DE L´ESCOLA BRESSOL D'HISENDA, AGÈNCIA TRIBUTÀRIA, INE, CADASTRE I TRIBUNAL ECONÒMIC ADMINISTRATIU DE CATALUNYA A BARCELONA

DUES CONCENTRACIONS A LES

  • 13'30 HORES A VIA AUGUSTA 197-199 (HISENDA)
  • 17 HORES A JOSEP CARNER 33 (AGÈNCIA TRIBUTÀRIA

Més informació:

Irene Márquez
CGT INE
650 764 566

Felipe Ezquerro
CGT Agència Tributària
633 432 470

Fernando Ramírez
CGT INE
616 299 836

Carlos Navarro
CGT Premsa Barcelona
649 83 94 90

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció