CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra els atacs al dret de vaga

Dilluns, 23 abril, 2018

El proper dia 25 d'abril jutjaran el Dret de vaga. Tot judici contra la vaga és un atac als interessos de la classe treballadora i concretament a l'eina fonamental que tenim per a defensar-los.

No som aliens a la voluntat que existeix per part de l'Estat de limitar, per no dir, suprimir la vaga. Minvant els seus efectes, introduint noves mesures legislatives, incrementant els serveis mínims o criminalitzant-nos quan la fem servir.

És evident que una il·legalització d'una jornada de vaga general com la del dia 8 de novembre (hagi estat més o menys seguida), crearà un precedent per a properes convocatòries i obrirà una gran porta a la patronal per mutilar encara més el dret de vaga i que de ben segur no desaprofitarà. I de la mateixa manera pot oferir a l'Estat una nova oportunitat per pretendre limitar el seu exercici.

Però també és evident que la vaga no va sorgir de cap regulació legal. La vaga va sorgir de la necessitat del poble per lluitar pels seus interessos i, per tant, estigui més o menys limitada en seguirem fent, de vagues. Perquè poden intentar il·legalitzar les nostres eines de defensa però no aconseguiran mai que les deixem de fer servir.

Aquest 25 d'abril, com hem de fer fer sempre, cal defensar el dret de vaga de les urpes de patronals i governs.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
23 d'abril de 2018

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció