CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra la dictadura de Movistar: Solidaritat activa!

Dimecres, 6 maig, 2015

Contra la dictadura de Movistar: Solidaritat activa!

Ja sabíem que era una vaga molt dura, ja sabíem que era una vaga molt desigual. La principal multinacional de l’estat espanyol contra una constel•lació de subcontractes i milers de falsos autònoms atomitzats. Diríem que és la primera vegada que succeeix quelcom semblant en les darreres dècades.

I la vaga ha posat a l’empresa contra les cordes. Els sindicats del règim CCOO i UGT es van veure incapaços d’aturar-la tot i les crides realitzades per a no secundar-la i la por que van fer estendre per una falsa il•legalitat de la convocatòria de vaga. Telefònica no va tenir prou esquirols per solucionar els centenars de milers d’avaries sense atendre que s’anaven acumulant. Les portabilitats i noves altes van haver d’anul•lar-se, centenars de milers d’usuaris enfurismats a cada nova setmana sense solució.

Telefònica ha controlat amb mà de ferro la majoria de mitjans de comunicació que han perdut amb el seu silenci en aquesta vaga qualsevol presumpció d’equitat o presumpta llibertat periodística, directament proporcional a la publicitat que reben de la multinacional. Desenes de milers de persones en vaga van ser convenientment silenciades.

És una vaga social. Moviments i col•lectius socials s’estan bolcant tant en solidaritat com actes de suport i recapte per les caixes de resistència. S’ha entès que aquesta vaga és la nostra vaga, la del poble treballador, la de la classe treballadora.

Contra el desig dels i les vaguistes, CCOO i UGT van començar a negociar un preacord amb les contractes de Telefònica. Ahir es va concretar en un plec que no és altra cosa que molles que no solucionen cap de les reivindicacions de les assemblees en vaga. L’únic objectiu és afeblir la vaga indefinida el suficient per a rebentar-la.

Per a minimitzar la possibilitat d’un altre escenari, avui la policia actua coordinadament detenint a almenys 5 vaguistes a Madrid. El missatge és prou clar: Que les assemblees visibilitzin que Telefònica controla mitjans, sindicats, polítics i que a qui lluiti li esperarà la policia. Només falten els pistolers.

Però Telefònica està patint. No actuaria amb aquesta contundència si no fós així. Fem una crida a no deixar-nos doblegar, a socialitzar aquesta vaga per tot el territori i a estar amb els companys i companyes que lluiten, plantant cara al sindicalisme vertical i l’aparell repressiu del capitalisme en mans de Telefònica.

Si la patronal actua com als anys 20, fem-ho nosaltres també i estenem la vaga mitjançant la solidaritat.

Barcelona, a 6 de maig de 2015

Confederació General del Treball de Catalunya
Secretariat Permanent del Comitè Confederal

Més informació:

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA