CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra la externalizació del servei d’esterilizació. Concetració a l’Hospital Clínic

Divendres, 28 maig, 2021

Avui 28 de maig a les 14 hores
Escola Industrial: Urgell amb Rosselló

Fa algunes setmanes, des de CGT informem al comitè d'empresa de l'Hospital Clínic de la possible externalització del servei d'esterilització de quatre grans hospitals a través d'una entitat anomenada Coordinació Logística Sanitària, entitat que s'encarregaria de donar resposta a les necessitats d'esterilització del Parc Salut Mar, Parc Taulí de Sabadell, Hopital Sant Pau i Hospital Clínic de Barcelona “estalviant-los” espai, “centralitzant” en un únic lloc l'esterilització i després encarregant-se de la distribució dels materials quirúrgics i per descomptat no falta l'afegitó de la “eficiència i millor gestió”.

Sabem que els comitès d'empresa de Sant Pau, Hospital de la mar i Parc Taulí ja han estat informats per les seves respectives direccions i tot apunta al fet que el gegant Clínic formarà part d'aquest projecte (encara que aquest el nega), amb les consegüents pèrdues de treball i empitjorament de condicions de treball que sofreix la plantilla de qualsevol servei externalitzat. En cas que no s'externalitzi totalment, si no que cedeixin una part de l'activitat, no ens enganyem, amb el temps aniran extingint les places públiques perquè es vagi consolidant el sistema privatitzat. Coneixem de sobres el modus operandi.

Ja tenim exemples malignes d'aquestes formes d'externalització; laboratori, banc de sang, neteja i manteniment, informàtica, cuina a l'hospital Plató en els quals es mantenen doble escala de condicions de treball; els externalitzats sinònims de precarietat, amb major càrrega de treball, menor sou i als quals no se li aplica el conveni clínic sinó el de l'empresa subcontracta, motiu pel qual per exemple molts d'ells no van cobrar la paga covid.

A més, l'Hospital Clínic de Barcelona té el mal costum de no lliurar la documentació amb la qual està negociant, utilitza la possessió d'aquesta informació privilegiada dolosament ja que, amb el retard en el lliurament d'aquesta documentació, desposseeix a la representació sindical de la capacitat d'informar-se i valorar profundament les conseqüències dels acords. Només fa lliurament de la informació quan ja tot està negociat amb la Generalitat, la Diputació o entitat privada.

Ho estem vivint amb la negociació del conveni col·lectiu, el vivim amb l'homologació de les condicions de treball de l'Hospital Plató i el continuem patint amb la pretensió de l'externalització del servei d'esterilització.

És inadmissible que s'estigui pensant a externalitzar un servei públic, estem cansadxs del model neoliberal que s'imposa en la sanitat, quan tots sabem que el model neoliberal no funciona i l'ha demostrat atroçment la pandèmia i el venien demostrant les retallades aplicades en 2010, que lluny de suposar “una gestió eficient” han dessagnat la sanitat pública i a tot el seu personal.

Des de CGT Hospital Clínic denunciem a la direcció de l'Hospital, a la seva Fundació amb ànim de lucre i a la cúpula de directius que estan venent al millor postor la salut de la ciutadania, desposseint-la del bé comú i parcel·lant-la tot el que poden.

Ja n'hi ha prou de la parasitació del públic pel privat!