CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra la prolongació il·legal de la jornada laboral al Banc de Santander

Dimarts, 25 novembre, 2008

CGT es concentra aquest dimecres 26 de novembre davant les oficines principals del Banc Santander a Madrid i Barcelona i denúncia davant les Inspeccions Provincials de Treball que el Santander imposa als seus treballadors la prolongació il·legal de la jornada laboral.


Cada any la plantilla del Banc Santander és forçada a realitzar un mínim de 5 milions d'hores fora de la seva jornada laboral. El Santander no abona aquestes hores als treballadors, ni són cotitzades a la Seguretat Social, ni declarades a la Hisenda Pública. Aquest frau social suposa la destrucció de més de 3.000 llocs de treball.

No es tracta de casos aïllats, estem davant una estratègia perfectament dissenyada, al més alt nivell, per la Direcció del Banc Santander, que s'imposa als treballadors mitjançant amenaces i represàlies. Aquells que es neguen a perllongar de manera il·legal la seva jornada laboral, a treballar sense cobrar, són degradats, traslladats a oficines allunyades dels seus llocs de residència o, en el cas dels empleats amb poca antiguitat, acomiadats.

CGT s'ha personat davant les Inspeccions Provincials de Treball de tot l'Estat per a denunciar que el Banc Santander està actuant des de fa anys al marge de la llei, imposant a la seva plantilla la prolongació il·legal de la seva jornada laboral, un horari que comença a les 8 del matí i finalitza passades les 8 de la tarda. Aquest horari significa una flagrant vulneració del Conveni Col·lectiu de la Banca Privada, on s'estableixen uns horaris molt concrets: Jornada intensiva, de 8 a 15 hores de dilluns a divendres i de 8 a 13,30h els dissabtes d'octubre a abril; Alternativament s'estableix una jornada partida de 8 a 17 hores de dilluns a divendres. En qualsevol cas i per a tots els treballadors del sector, el citat Conveni Col·lectiu estableix que la jornada màxima anual serà de 1700 hores. Però la majoria de treballadors i treballadores en el Banc Santander són obligats a realitzar un terme mitjà de 800 hores més a l'any, fins a un total de 2.500.

El Banc Santander no abona als seus empleats el major temps treballat, el que sens dubte és un frau, que afecta també a les arques de l'Estat, atès que l'impagament d'aquests diners implica que tampoc es cotitza per ells a la Seguretat Social ni es declaren a Hisenda. Així mateix, les repercussions sobre l'ocupació són evidents, ja que anualment el conjunt de la plantilla Santander realitza més de 5 milions d'hores extraordinàries, el que suposen la destrucció de més de 3.000 llocs de treball.

Aquest frau social, resulta més escandalós per tractar-se d'una empresa que preveu guanyar 10.000 milions d'euros en 2008 i que durant els últims anys ha acumulat uns immensos beneficis. Per tot això la CGT entén que els Sindicats i els diferents àmbits de l'Administració de l'Estat implicats en tot l'exposat, hem de treballar conjuntament per a fer que les lleis es compleixin, també en el Banc Santander.

CONCENTRACIONS DE DELEGATS, DIMECRES DIA 26 , A PARTIR DE LES 13 HORES:

- Madrid: Oficina Principal, C/ Alcalá 39

- Barcelona: Oficina Principal, Passeig de Gràcia 5