CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra la repressió de les llibertats sexuals

Divendres, 26 juliol, 2013

La CGT entén que la llibertat de les persones passa per triar lliurement la seva maternitat o paternitat i la seva orientació sexual. En un estat que es diu de dret, ens preguntem qui té aquests drets.

Les persones dissidents sexualment del Partit Patriarcal, i en particular les dones seguim sofrint la violència masclista i heterosexista institucional cada dia. L'últim atac directe, la recent denegació formal per part del govern del PP al dret a la reproducció assistida a totes aquelles dones que no vagin acompanyades al tractament d'una parella masculina estable (són necessaris almenys 12 mesos d'intents reiterats amb el mateix home). Amb aquesta mesura, el govern del PP vulnera directament l'article 14 de la Constitució i supedita, novament, l'accés a drets per part de les dones a la companyia d'un home. Imposa models de famílies heteropatriarcals i discrimina a qui conformen famílies diverses.

Això amb l'agreujant que fa tot just unes setmanes el Tribunal Superior de Justícia d'Astúries ha dictat sentència a favor d'una parella de dones lesbianes a les quals el Govern del Principat va denegar la continuació del tractament de fertilitat una vegada iniciat, per les mateixes raons que ara argumenta el PP. En un cas de clara lesbofòbia institucional, i havent sentenciat el TSJA que hi ha hagut discriminació i que es vulnera l'article 14 de la Constitució, el Govern del PP no només ha desoït a les múltiples entitats i associacions que li han fet arribar els seus arguments perquè no imposés la mesura, sinó que realitza una acte deliberat de desobediència cap al TSJA. Máxim quan aquest, en la pròpia sentència, dictamina que interposarà demanda cap a qui la incompleixi. Així mostra el seu respecte cap a les institucions de justícia aquest govern. Així no escolta deliberadament als agents socials. I així malversa recursos econòmics i humans en ficar-se en plets per aferrar-se a les seves més interioritzades fòbies i imposar els seus models de vida, sexualitat i família.

I no oblidem l'avantprojecte de Llei de Corresponsabilitat Parental, la custòdia compartida imposada pel jutjat: fins i tot encara que els progenitors no vulguin, si el jutge o jutgessa ho considera convenient, tenen dret a imposar-la. Una altra atrocitat més, sense respectar els acords entre les persones afectades.

Des de CGT condemnem el terrorisme d'estat que el PP ens està imposant: repressió, repressió i més repressió. Per sortir al carrer pacíficament, per exigir els nostres drets “constitucionals”, per demanar que a les dones se'ns tracti igual que als homes. No oblidem mai que els avanços es van aconseguir lluitant. Seguim amb això.

Secretaria de la Dona. Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT

Attached documents