CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra la repressió de l’Estat i l’obscurantisme religiós. Comunicat de la Fédération Anarchiste francesa

Dilluns, 16 novembre, 2015

La Fédération Anarchiste es posiciona contra la trobada "ecologista" COP21, organitzada per aquells que són responsables de tots els problemes mediambientals a l'escala mundial, i contra l'obscurantisme religiós de l'Estat islàmic i els seus atacs apuntant la població, a França com en altres llocs.

Avui més que mai la llibertat és atacada per l'Estat i l'obscurantisme religiós.

Al mateix temps que l'Estat francès organitza la repressió contra les anticapitalistes i llibertàries que volen manifestar-se a París per la COP21, col·labora amb règims islàmics com els estats turc, iranià i saudita, i per tant contra les poblacions kurdes que es troben en primera línia contra l'Estat islàmic.

Com a continuació als atemptats terroristes del 13 de novembre de 2015 reivindicats per l'Estat Islàmic, l'Estat francès, que és en guerra a Síria, però també al Niger, al Mali, al Tchad, ve dha declarat l'estat d'urgència en tota la França, fet que li permetrà violar les llibertats públiques. Durant la COP21, a la clausura de les fronteres ja prevista, s'afegirà la repressió contra les accions anticapitalistes. Els plans Vigipirate han demostrat la seva inutilitat i l'estat d'urgència no serà pas més eficaç. Tot això serà aprofitat essencialment pels islamistes radicals i els feixistes de tot tipus, encantats de presenciar la militarització i polarització de la societat francesa, i per a la degradació de les llibertats individuals.

Al fons del problema, des de fa anys, hi trobem la misèria, el racisme i l'estigmatització dels francesos d'origen estranger, sobretot als suburbis de les perifèries de les grans ciutats, que han comportat la radicalització de centenars de joves que han marxat fer la jihad a Síria i l'Iraq, o que vénen de cometre els atemptats que han costat la vida a 129 persones innocents. En aquests llocs on la misèria és més forta, la manipulació per part d'islamistes radicalitzats ha estat facilitada per l'absència d'organitzacions que treballen per una perspectiva col·lectiva d'emancipació.

En tant que l'Estat francès continuarà col·laborant hipocritament amb Estats teocràtics, en tant seguirà estigmatitzant la joventut francesa d'origen estranger o de confesió musulmana, en tant que donarà lliçons moralistes sobre l'ecologia tot prosseguint la seva campanya imperialista a l'Àfrica per protegir les mines d'urani d'Areva, el terrorisme fonamentalista i estatal continuarà.

Contra l'Estat i l'obscurantisme, organitzem la resistència social i llibertària !

Secrétariat des Relations Internationales - Fédération anarchiste
http://www.federation-anarchiste.org/

* Comunicat de la Fédération Anarchiste en llengua francesa davant els atemptats d’activistes d’Estat Islàmic a París.