CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra la repressió sindical i laboral a Little Buddha

Dimecres, 7 febrer, 2018
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

El passat mes de juliol es va constituir legalment la secció sindical de la CGT a l'empresa de comunicació, disseny gràfic i publicitat LITTLE BUDDHA, situada al Poble Nou, Barcelona. Aquesta va ser constituïda per donar resposta a la repressió laboral que venien patint les afiliades i per defensar els drets del conjunt de treballadors i treballadores de LITTLE BUDDHA. Des d'un primer moment l'empresa es va prendre la constitució d'aquesta com un acte hostil i la repressió a l'empresa es va agreujar, fins al punt que ens nega el nostre dret d'organització dels treballadors.

Des de la constitució de la secció sindical de CGT hem patit a nivell sindical:

-Sancions de fins a 60 dies de sou i feina per l'existència d'un compte de twitter de la secció i l'us de hashtags públics que l'empresa considera propis (actes que l'empresa considera com a "hostils").

- Demanda de 150.061,27 € por l'activitat a twitter de la secció sindical i perquè l'empresa considera que volem "lucrar-nos" en el seu nom.

- Suspensió de 60 dies de sou i feina per mesures disciplinaries sense justificació objectiva ni raonable per secundar la vaga del 8 de novembre i assistir al metge en horari laboral per a la revisió d'embaràs, alegant perjudici econòmic per a l'organització de l'empresa.

- 15 dies de suspensió per recopilar informació sobre lipoatrofia en relació a l'embaràs.

- No se'ns reconeix com a secció sindical i se'ns adverteix que no podem repartir informació als treballadors a la porta de l'empresa en horari no laboral sense comunicar-ho prèviament.

I a nivell laboral:

- Degradació del nostre lloc de treball realitzant tasques de categories inferiors i llevant-nos tot tipus d'accés a les tasques realitzades els últims 10 anys.

- Se'ns acusa de deslleialtat i d'ocultar informació a l'empresa.

- Se'ns desasignen tasques que sempre hem gestionat de forma correcta.

- Rebem recriminacions por la no assistència a activitats i reunions fora del nostre horari laboral.

- Se'ns encarreguen tasques que res tenen a veure amb les nostres funcions (a una administrativa se li encarregaven tasques elèctriques).

- Es realitzen canvis continuats de la nostra posició a l'organigrama.

- Es realitzen avaluacions subjectives del nostre treball causant un perjudici econòmic al no poder cobrar el bonus semestral.

- Se'ns diu que se'n vol fora de l'empresa i que si ens quedem no aguantarem la pressió

Tots aquests atacs als drets laborals i sindicals es donen en el context d'una empresa que presumeix del bon tracte al seus treballadors, fets que es contradiuen amb l'actitud que té als membres d'aquesta secció i amb la baixa voluntària de més 20 treballadors en els últims 2 anys.

Des de CGT exigim a la direcció de LITTLE BUDDHA que aturi els atacs i pressions i es retirin les denuncies i sancions a les membres de la secció sindical.

Per tot això estem portant a terme una campanya de denúncia de la situació i el dimarts 6 de febrer hem realitzat una concentració de protesta a les portes de l'empresa.

Secció Sindical CGT Little Buddha
https://twitter.com/cgtlittlebuddha
@CGTlittlebuddha

Treballadors de l’empresa ‘Little Buddha’ protesten contra la repressió laboral i sindical
https://barcelonaenaccio.wordpress.com/2018/02/06/treballadors-de-lempresa-little-buddha-protesten-contra-la-repressio-laboral-i-sindical/

Treballadors de Little Buddha denuncien repressions després d’haver-se afiliat a la CGT
http://beteve.cat/protesta-treballadors-little-buddha-cgt/

dvvo-1ywaaa3vmy.jpg

buddha_1.jpg

buddha_2.jpg

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print