CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra la repressió sindical i laboral a Little Buddha

Dimecres, 7 febrer, 2018

El passat mes de juliol es va constituir legalment la secció sindical de la CGT a l'empresa de comunicació, disseny gràfic i publicitat LITTLE BUDDHA, situada al Poble Nou, Barcelona. Aquesta va ser constituïda per donar resposta a la repressió laboral que venien patint les afiliades i per defensar els drets del conjunt de treballadors i treballadores de LITTLE BUDDHA. Des d'un primer moment l'empresa es va prendre la constitució d'aquesta com un acte hostil i la repressió a l'empresa es va agreujar, fins al punt que ens nega el nostre dret d'organització dels treballadors.

Des de la constitució de la secció sindical de CGT hem patit a nivell sindical:

-Sancions de fins a 60 dies de sou i feina per l'existència d'un compte de twitter de la secció i l'us de hashtags públics que l'empresa considera propis (actes que l'empresa considera com a "hostils").

- Demanda de 150.061,27 € por l'activitat a twitter de la secció sindical i perquè l'empresa considera que volem "lucrar-nos" en el seu nom.

- Suspensió de 60 dies de sou i feina per mesures disciplinaries sense justificació objectiva ni raonable per secundar la vaga del 8 de novembre i assistir al metge en horari laboral per a la revisió d'embaràs, alegant perjudici econòmic per a l'organització de l'empresa.

- 15 dies de suspensió per recopilar informació sobre lipoatrofia en relació a l'embaràs.

- No se'ns reconeix com a secció sindical i se'ns adverteix que no podem repartir informació als treballadors a la porta de l'empresa en horari no laboral sense comunicar-ho prèviament.

I a nivell laboral:

- Degradació del nostre lloc de treball realitzant tasques de categories inferiors i llevant-nos tot tipus d'accés a les tasques realitzades els últims 10 anys.

- Se'ns acusa de deslleialtat i d'ocultar informació a l'empresa.

- Se'ns desasignen tasques que sempre hem gestionat de forma correcta.

- Rebem recriminacions por la no assistència a activitats i reunions fora del nostre horari laboral.

- Se'ns encarreguen tasques que res tenen a veure amb les nostres funcions (a una administrativa se li encarregaven tasques elèctriques).

- Es realitzen canvis continuats de la nostra posició a l'organigrama.

- Es realitzen avaluacions subjectives del nostre treball causant un perjudici econòmic al no poder cobrar el bonus semestral.

- Se'ns diu que se'n vol fora de l'empresa i que si ens quedem no aguantarem la pressió

Tots aquests atacs als drets laborals i sindicals es donen en el context d'una empresa que presumeix del bon tracte al seus treballadors, fets que es contradiuen amb l'actitud que té als membres d'aquesta secció i amb la baixa voluntària de més 20 treballadors en els últims 2 anys.

Des de CGT exigim a la direcció de LITTLE BUDDHA que aturi els atacs i pressions i es retirin les denuncies i sancions a les membres de la secció sindical.

Per tot això estem portant a terme una campanya de denúncia de la situació i el dimarts 6 de febrer hem realitzat una concentració de protesta a les portes de l'empresa.

Secció Sindical CGT Little Buddha
https://twitter.com/cgtlittlebuddha
@CGTlittlebuddha

Treballadors de l’empresa ‘Little Buddha’ protesten contra la repressió laboral i sindical
https://barcelonaenaccio.wordpress.com/2018/02/06/treballadors-de-lempresa-little-buddha-protesten-contra-la-repressio-laboral-i-sindical/

Treballadors de Little Buddha denuncien repressions després d’haver-se afiliat a la CGT
http://beteve.cat/protesta-treballadors-little-buddha-cgt/

dvvo-1ywaaa3vmy.jpg

buddha_1.jpg

buddha_2.jpg