CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra la segregació a RENFE i ADIF, mobilització: cal donar ja una resposta al govern i a les empreses

Divendres, 4 octubre, 2013

CONTRA LA SEGREGACIÓ , MOBILITZACIÓ
CAL DONAR JA UNA RESPOSTA AL GOVERN IA LES EMPRESES

El passat 27 de setembre el Consell de Ministres va acordar la segregació de RENFE - Operadora en quatre societats , i a finals d'aquest mes el Consell d'Administració de l'Empresa iniciarà els tràmits perquè la segregació sigui efectiva a partir de l'1 de gener, data per la qual el Govern té prevista també la segregació d'ADIF en dues empreses .

CGT i SF- Intersindical coincidim que la millor manera de fer front a una situació tan greu seria des de la unitat d'acció de totes les organitzacions representatives , com hem vingut fent fins ara i com estem segurs que la majoria de ferroviaris i ferroviàries reclamen .

En aquest sentit , ahir vam mantenir una reunió tots els sindicats representats en els CGES d'ADIF i de Renfe- Operadora i hem acordat tornar a reunir després de la reunió a la qual hem estat convocats pel Ministeri de Foment el proper dimecres dia 9 per " informar "del procés de segregació .

Per SF - Intersindical i CGT , les mesures ja aprovades pel Govern suposen un abans i un després respecte a les converses mantingudes fins ara amb el Ministeri de Foment i la Direcció de les Empreses . Han deixat meridianament clar que no estan disposats a negociar res , prenen les decisions a cop de decret i es limiten a " informar " dels fets consumats , dels seus plans de privatització i segregació . Qüestions aquestes que nosaltres rebutgem de forma clara i rotunda .

L'última decisió del Consell de Ministres, la segregació , suposa una agressió sense precedents al ferrocarril públic , als seus treballadors i treballadores ia la societat en el seu conjunt. Pretenen instaurar un model de ferrocarril que nosaltres rebutgem . Un model similar al d'altres països , com el Regne Unit , que ha demostrat ser una ruïna econòmica i ha suposat greus conseqüències per a tota la ciutadania i per als ferroviaris i ferroviàries .

Per als treballadors i les treballadores del ferrocarril suposa la pèrdua de llocs de treball , la substitució de treball estable per treball precari , la pèrdua de drets laborals i socials , de salaris , riscos per a la salut ... Per a la ciutadania , suposa pitjor servei , augment de preus , pèrdua de freqüències , pobles incomunicats , pèrdua en la qualitat del servei , disminució greu de la seguretat ... en definitiva , converteixen el ferrocarril en un "negoci " més , com pretenen fer amb la sanitat o l'educació , oblidant el caràcter social i el dret de la ciutadania a la mobilitat en un transport públic segur i de qualitat .

Per tot això, considerem que ha arribat el moment de dir PROU al Govern i la Direcció de les Empreses . Hem donat un temps més que considerable a la negociació . Però ells s'han limitat a tirar endavant el seu "full de ruta " sense negociar absolutament res i concloent amb la imposició de la ruptura de les nostres empreses . I davant d'això no podem romandre callats . Seguim defensant la necessitat que tots els sindicats actuem units contra la privatització i la segregació del ferrocarril i en aquest sentit seguirem treballant . Exigim l'anul · lació de la segregació de Renfe i d'Adif i apostem per la fusió de les dues empreses .

En aquest sentit , hem consensuat l'inici d'un calendari de mobilitzacions , en principi d'octubre a desembre , amb convocatòries de vagues , aturades parcials , manifestacions, tancaments , assemblees conjuntes per tot l'Estat i totes les mesures de pressió considerem convenients per afrontar aquesta agressió sense precedents .
Fem una crida al conjunt de ferroviaris i ferroviàries perquè ens mantinguem units com un sol col · lectiu i secundem totes les accions que es convoquin en defensa del nostre ferrocarril , de les nostres condicions de treball , contra la privatització i la segregació

CGT-SFF

SF-INTERSINDICAL

Més informació:

WEB: www.sff‐cgt.org

e‐mail: sff‐cgt@cgt.es

TWITTER: @SFFCGT