CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra l’atac als drets i les llibertats, CGT seguirà defensant la justícia social i la dignitat de les classes populars

Divendres, 11 juliol, 2014

DAVANT L'ATAC A LES LLIBERTATS I ALS DRETS SOCIALS I LABORALS PER PART DE LES ELITS DEL PODER NEOLIBERAL, LA CGT, ESTÀ I ESTARÀ SEMPRE AMB AQUELLES I AQUELLS QUE LLUITEN PER A DEFENSAR LA JUSTÍCIA SOCIAL I LA DIGNITAT DE LES CLASSES POPULARS.

Ens trobem immersos en una greu deriva autoritària de l'estat, que s'enfronta mitjançant l'exercici d'una brutal repressió, tant policial com judicial, al creixent malestar de la població, manifestada en el dret a expressar la seva indignació davant l'onada de lleis, decrets, etc., amb els quals el govern, retalla drets laborals i socials en benefici d'interessos privats i que estan sumint a àmplies capes de la població en una situació d'escassesa i misèria que ens transporta a la foscor i la injustícia d'èpoques passades.

Quan la població manifesta la seva oposició a aquest atac als drets fonamentals i als drets humans, el poder, es defensa amb tot el seu aparell repressiu, amb els seus cossos i forces de seguretat, amb totes les eines legals de la seva justícia, en un exercici de estendre la por i la repressió directa contra les persones, organitzacions i moviments que exercim, de forma pacífica, els nostres drets i llibertats com són el dret a la vaga, a la manifestació, a la llibertat d'expressió.

Drets que s'exerceixen com mitjà de revertir la situació actual de desastre i misèria a les quals les polítiques neoliberals, implementades des de la Troica i executades servilment pel govern de l'Estat, ens estan duent.

Drets que com el de Vaga, està sent demolit de manera encoberta des del poder, mitjançant la repressió i la criminalització dels piquets informatius, les detencions arbitràries i les condemnes il·legitimes i desproporcionades, i que ens introduïxen en una espiral perillosa, més pròpia d'una dictadura, que d'una democràcia.

Aquesta situació de repressió de les lluites obreres i socials passa en un moment en el qual la corrupció política i empresarial campa a pler per tot el territori, amb més de 1500 imputats i centenars de condemnades per delictes gravíssims contra la hisenda pública i l'interès ciutadà, sense que hagi entrat ningú a la presó.

La sentències i peticions de presó desproporcionades als i les activistes socials per defensar els seus legítims drets demostra el desequilibri i la doble “vara de mesurar” que s'empra quan es tracta de jutjar a treballadors o a empresaris. Si un empresari comet el delicte d'impedir el dret constitucional a la Vaga, amenaçant amb acomiadaments o saltant-se els serveis mínims, o bé establint-los abusius, una vegada demostrat i sentenciat el delicte, se li sanciona amb multes econòmiques i mai amb penes de presó.

Davant aquesta situació, la CGT, manifesta la seva intenció de seguir lluitant en la defensa dels drets de les i els treballadors i treballadores, donant suport i defensant a totes les persones repressaliades per lluitar per una societat més justa i igualitària, juntament amb totes les organitzacions i col·lectius que defensen sense por, la llibertat del nostre poble.

Madrid, 9 DE JULIOL DE 2014

Secretariat Permanent del Comitè Confederal
CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL (CGT)

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció