CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra l’empresonament de la solidaritat: Lola Llibertat!

Divendres, 2 desembre, 2016

El passat diumenge, la companya de la secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona, Lola Gutiérrez, va ser empresonada per la policia grega per ajudar a un refugiat kurd a viatjar a Barcelona. Els càrrecs demanats per la policia estan tipificats entre 5 a 10 anys de presó i depenent de l’humor del jutge assignat podria haver quedat en presó provisional fins el judici. Finalment, el jutge ho ha rebaixat a un delicte per 'assistir a una persona extracomunitària a abandonar el país".

La companya va declarar haver actuat com ho ha fet tota la seva vida, “per convicció política i solidaritat”, un cas més en el llarg historial d’una activista exemplar en la lluita pels drets socials. Malgrat la rebaixa en la petició de delicte del jutge, la policia grega ha fet servir l’ús de prerrogatives especials i la manté encara entre reixes per considerar-la un ‘perill per l’estat’. D’aquest forma es vol fer escarni i humiliació amb la companya com a exemple per a d’altres solidàries que creguin que les persones valem més que les lleis repressores dels estats.

Lola llibertat! El Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya mostrem el nostre rebuig amb l’actuació de la policia grega, braç executor de la política criminal de l’Unió Europea vers els refugiats. Exigim el seu alliberament immediat. En cas que es vulgui fer un cas exemplaritzant la CGT no restarà de braços creuats amb aquest atac contra la solidaritat.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya

2 de desembre de 2016


LA SOLIDARITAT, EMPRESONADA

La nostra companya de CGT, Lola Gutiérrez, està empresonada a Grècia des de diumenge passat 27 de novembre, després de la seva detenció en l'aeroport d'Atenes, acusada d'ajudar a un refugiat kurd a fugir de la guerra i, probablement, de la mort.

Celebrem que hi hagi persones que per la seva implicació activa davant la injustícia actuïn sobre el terreny, arriscant la seva pròpia vida i la seva llibertat. Resulta que la nostra companya és d'aquestes moltes persones solidàries i generoses que tenen el valor d'enfrontar-se a règims repressius com el de Grècia, país en el qual contínua a la presó en ser considerada una enemiga de l'estat i solament la posarà en llibertat quan l'extraditi i arribi a Barcelona.

Els acords de la Unió Europea amb Turquia perquè faci de parapet davant els immigrants i el tracte vexatori a Europa als que fugen de la gana, les guerres i la mort, no pot tenir una altra resposta que desobeir totes les lleis que impedeixen que les persones que busquen refugi se salvin, per mitjà d'accions que permetin ajudar a tots aquells que volen seguir tenint un futur.

Els il·legals i els delinqüents formen part dels governs dels països que van prometre ajuda i practiquen la devolució en calent o l'internament d'immigrants. Encara recordem les fotos vergonyoses dels mandataris europeus i les seves promeses d'ajuda als refugiats.

Des de la CGT anem a seguir exigint la llibertat de la nostra companya Lola Gutiérrez, la volem a Barcelona JA, i no ens valen escusas d'un govern grec “progressista” però que empresona als qui són solidàries amb les més desfavorides.

SER SOLIDÀRIA NO ÉS UN DELICTE

LLIBERTAT PER A LOLA GUTIERREZ I ALTRES PRESES QUE LLUITEN CONTRA LA INJUSTÍCIA I PER LA LLIBERTAT

Federació Local CGT Barcelona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció