CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra Les Fronteres – Sense Nacions – Contra Les Presons. Una invitació per al ‘Gatwick No Border Camp 2007’ (UK)

Dissabte, 15 setembre, 2007

Del 19 al 24 de Setembre 07 ens ajuntarem prop de l'aeroport de Gatwick a Londres per al primer No Border Camp en el Regne Unit. Aquest campament oferirà l'oportunitat de trobar-nos i treballar col·lectivament per a intentar parar la construcció d'un nou Centre d'Internament d'Estrangers, i també, per a debatre i compartir idees amb la finalitat d'enfortir la lluita contra els sistemes de control de fronteres.

Aeroport de Gatwick - La Frontera Interna

Gatwick és una frontera situada enmig de la Gran Bretanya on arriba gent diàriament. Un lloc on cada dia es deporta a persones. És un lloc on s'empresona a éssers humans sense temps límit i sense judici, i on hi ha gent que es veu forçada a amagar-se en la clandestinitat convertint-se en invisibles. Un lloc on hi ha persones que se'ls tracta com criminals per l'únic 'crim' d'haver creuat la frontera.

El govern de la Gran Bretanya ha anunciat recentment la seva intenció de construir un nou Centre d'Internament d'Estrangers (CIES) prop de Tinsley House, un altre centre d'internament que ja existeix en l'aeroport. Si no parem la seva construcció, aquest nou CIES es sumarà a una llarga llista de presons repartides per tot el món on s'empresona a gent que emigra.

No molt lluny de Gatwick hi ha altres fortificacions frontereres: el centre de Croydon on les persones immigrants han de presentar-se regularment, les companyies aèries que fan vols charter per a les deportacions, i el centre de registre i control de passaports en Crawley. A uns quants quilòmetres de distància hi ha els llocs fronterers de Dover i Folkstone, on es força a éssers humans a arriscar les seves vides amagant-se sota els camions, o en contáiners asfixiants, per por de ser detinguts per la policia de fronteres.

Al mateix temps que es fortifiquen cada vegada mes les fronteres físiques, els governs també estrenyen els controls interns amb bases de dades internacionals, sistemes de video vigilància, documents d'identitat biomètrics, o amb sistemes electrònics de control de persones. El govern de la Gran Bretanya ha anunciat recentment la introducció del "Sirene System", atorgant-li així l'accés directe al Sistema d'Informació de Schengen (SIS), una base de dades Europea actualment utilitzada per al control policial d'immigrants i refugiats, però que també s'intentés ampliar en el futur per a controlar el moviment d'activistes.

Un Laboratori de Tàctiques

Quina influència té la vida cuotidiana (per exemple, la necessitat de treballar per a sobreviure o els sistemes d'assistència social) en el manteniment d'aquestes fronteres?. Com podem lluitar contra l'acceptació comuna de les fronteres, i contra la noció d'un 'dintre' i un 'fora'?. Com podem reclamar la llibertat de moviment com un dret bàsic?. Com afirmem i defensem la nostra capacitat de decidir si volem quedar-nos o anar-nos, conforme a les nostres necessitats i desitjos, i no depenent dels requisits de l'estat o l'economia?. Com podem escapar els sistemes de control i començar a construir un moviment suficientment fort com per a desafiar les divisions entre éssers humans?.

Necessitem compartir coneixement amb els que han trencat aquestes fronteres, les intruses que escapen el control, els que sobreviuen sense treball i sense diners, les que lluiten contra el sistema de detencions i internaments, aquells que qüestionen identitats, i aquelles que han après a organitzar-se sense jerarquies o divisions.

Fent Campanya / Campament Contra les Fronteres.

Aquest campament segueix la tradició dels No Border Camps que han tingut lloc en tot el món des de finals de la dècada dels 90. També aquesta en línia amb els campaments d'Agost a Ucraïna, i en la frontera d'EEUU/Mèxic al novembre. El campament de Gatwick sera un espai per a compartir informació, tècniques, coneixement i experiències. Un lloc per a planejar col·lectivament accions contra el sistema de fronteres que ens divideix.

Sabem i tenim clar que les lluites contra les fronteres ("no borders") abasten molt mes que la demanda bàsica de "fronteres obertes". Amb l'eliminació de les fronteres el concepte d'Estats es convertirà en obsolet, i sense Estats les economies nacionals acabaran sent història. En un món sense fronteres no es demanaran papers a ningú mai mes.

El campament també serà un laboratori d'acte-organització política i pràctica. El campament consistirà solament en la participació de la gent a aquest concepte. Som conscients de les fronteres que ens divideixen els uns dels altres, ja siguin basades en diferències de sexe, classe, raça, nacionalitat, o el que sigui. Els campaments de frontera (border camps) són experiments per a superar aquestes identitats artificials que ens separen.

No Borders - Sense Fronteres

No Borders és una xarxa de grups que lluiten pel dret a la llibertat de moviment per a tothom, i per a acabar amb tots els controls migratoris. Fem una crida per a construir un moviment radical contra els sistemes de control que ens divideixen entre ciutadans i no-ciutadans. Reclamem la fi del règim de fronteres per a tots i totes, incloent a nosaltres mateixos, per a així poder viure d'una altra manera, sense pors, racisme o nacionalismes.

Moviment, trobada, comunicació i lluita. Vine d'acampada amb nosaltres.
http://noborders.org.uk/Static/InvitationEs

La pàgina web del campament és:
http://noborders.org.uk

I la cobertura serà aquí:
https://www.indymedia.org.uk/en/actions/2007/nobordercamp/