CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contra les mesures del Govern, el 3 d’agost VAGA a ADIF, FEVE i Renfe Operadora

Dimarts, 17 juliol, 2012

El 16 de juliol pel matí els sindicats representatius a ADIF, FEVE i RENFE Operadora hem mantingut la reunió prevista per a donar resposta a les agressions del Govern espanyol contra tots els ferroviaris i ferroviàries, i que estan contingudes en el Reial decret-llei 20/2012, de 13 de juliol, aprovat en el Consell de Ministres del passat divendres.

Unes mesures tan dures, retrògrades i similars a les que s'aplicaran al funcionariat, i que s'uneixen a les declaracions del president del Govern en el Congrés dels Diputats el passat 11 de juliol: “...es portarà a terme un procés de liberalització i, si escau privatització dels serveis associats al transport ferroviari...” i al que ens va traslladar el Ministeri de Foment el 13 de juliol sobre les seves intencions de segregar Renfe Operadora en quatre societats anònimes.

Davant aquesta greu situació, els sindicats hem decidit, per unanimitat, les següents accions:

- 19 de juliol: A més de l'assistència a les manifestacions, es realitzaran xiulades i actes de protesta en els centres de treball i estacions.

- Convocatòria de vaga legal de 24 hores el divendres 3 d'agost en les empreses ADIF, FEVE i Renfe Operadora. Es realitzarà una campanya d'assemblees amb l'objectiu d'informar a tots els treballadors/es de la difícil situació que travessem els ferroviaris i del nostre incert futur laboral.

Per altra banda, en el mes de setembre iniciarem una ronda de contactes amb la resta d'empreses ferroviàries afectades en els seus drets i salaris per aquest Reial decret-llei 20/2012, per a consensuar accions conjuntes de pressió.

16 de juliol de 2012

CCOO, CGT, SCF, SEMAF, SF, UGT