CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contractació en precari a Gearbox

Dimecres, 5 desembre, 2012

El passat 21 de novembre, la Direcció de personal de Gearbox (El Prat de Llobregat) va convocar a la Representació Social a una reunió, on se'ns va informar del següent:

- Que per a aquest mes compleixen contracte 105 companys, dels 163 temporals que hi ha actualment, (recordem que en el seu moment, aquests 105 van ser declarats per Inspecció contractes en frau de llei). Dels que li compleixen el contracte temporal, aproximadament 65 seguiran a Gearbox com plantilla contractada de forma indefinida, la resta de companys passaria, -si el treballador afectat així ho desitjava-, a ser contractat per ADECCO, Empresa de Treball Temporal.

- Que la contractació màxima, que pot fer Gearbox per ETT és de 95 treballadors.

- Que els treballadors contractats per la ETT, seran per contractació de substitució, baixes, permisos, el que legalment està permès.

Després de diverses preguntes i manifestar el desacord per part de tota la representació social de la utilització d'una ETT, ens van presentar a l'empresa ADECCO, que és la que tindrà la relació laboral amb els companys eventuals.

VALORACIÓ DE CGT

Hi ha una dada positiva, -que passin a fixos 65 companys-, però que no ens deixa satisfets. Després de la denúncia interposada per CGT, Inspecció sol·licitava que 105 companys passessin a contracte indefinit. Però, creiem que Inspecció queda conforme amb “el detall de l'Empresa ” i es treu el marró de damunt.

CGT, sempre ha exigit a l'Empresa, que sobre el personal que passa a fix s'utilitzin criteris d'antiguitat, per a evitar l'arbitrarietat, enxufisme i el tràfic d'influències. Aquest criteri, està clar que no ha prevalgut.

Coneguts per tots és el nostre rebuig a la utilització d'empreses de treball temporal. Per diversos motius, però especialment pel que afecta a la precarietat en l'ocupació.

Els companys que passin a ETT, seguiran ocupant les mateixes funcions que seguien fent, donant-se la paradoxa que substituiran a si mateixos. Sense pla de carrera, sense cobrar el que els correspon pel treball que vénen desenvolupant de major categoria i de forma eventual, empitjorant en el seu conjunt les seves condicions de treball, amb la divisió que això representa entre la plantilla.

Ens sembla una aberració la situació actual. L'empresa durant anys ha estat actuant irregularment, i ara dóna un pas més cap a una situació més injusta amb la utilització de ETT, augment de la subcontractació i externalització.

Si bé és cert que l'empresa pot legalment contractar per mitjà de ETT no per això ens conforma aquesta situació, i som crítics per la falta d'iniciativa i d'acció d'aquest Comitè. Poc o gens solucionem amb comunicats conjunts com Comitè repudiant a les ETT, si d'altra banda, UGT a SEAT, signa un acord d'utilització d'aquestes empreses, amb un redactat que fa vergonya aliena. Un exemple de l'acord és aquest apartat: “En el cas que el lloc a ocupar contingui tasques qualificades, podran ocupar-lo mentre les mateixes no superin el 15% de la jornada”.

A Gearbox, no s'ha signat cap acord, sobre ETT, i no acceptem doncs l'aplicació de l'acord de SEAT a Gearbox. Encara que l'Empresa al·legui que la seva política empresarial respecte a les ETT ve dictada des de SEAT.

Per a la CGT és imprescindible fer coherent la convocatòria de la Vaga General del 14N amb l'actuació posterior en els centres de treball. Perquè: Com anem a acabar amb l'atur treballant més qui ja tenim treball? Com justificar una massiva i il·legal venda d'hores acumulades? Com acceptar l'empitjorament de les condicions laborals? La nostra labor com Sindicat de Classe és lluitar per a derogar aquesta llei per injusta i anacrònica doncs atempta contra la dignitat del treballador i ho equipara a un esclau que pot ser intercanviat entre amos.

Els treballadors hem de cridar alt i clar NO. Volkswagen, de cara a la galeria, a l'opinió publica i per als mitjans de comunicació es ven amb rostre amable i humà, però que en realitat és tot el contrari.

Hem plantejat a la resta d'organitzacions sindicals la necessitat de dificultar la implantació d'Empreses de Treball Temporal a Gearbox, doncs entenem que des de la unitat d'acció és com podem tenir alguna possibilitat de posar fre a aquesta iniciativa de l'Empresa.

Però el conjunt de la plantilla també ha de reflexionar referent a això i actuar de forma més solidària, doncs si la resposta que podem donar no la donem amb la unitat de tots, a la llarga és l'Empresa la que surt guanyant i tots a la llarga perdem, encara que alguns puguin pensar que no els afecta.

Secció Sindical GEARBOX del PRAT (Grup SEAT)

http://www.cgtbarcelona.org/cgtgearbox

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció