CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contrates i subcontrates de Telefónica en lluita: vaga 20 de juliol, manifestació 6 juliol

Dimarts, 3 juliol, 2007

ENFRONT DE LA DIVISIO I LA PRECARIETAT. UNITAT DE TOTES LES CONTRATES I SUBCONTRATES DE TELEFONICA

VAGA A BARCELONA A PARTIR DEL 20 DE JULIOL

Manifestació a Barcelona el 6 de juliol davant l'edifici Estel de Telefònica (Av. Roma 135).

Convoquen la vaga: [*CGT-Metall Catalunya*], Co.Bas Catalunya, EnConstrucció-Barcelona.

Els treballadors d'unes 18 empreses de primer nivell i una cinquantena de segon nivell subcontratactades per Telefònica van ser convocats pels sindicats CGT, COBAS i En Construcció a una manifestació el 22 de juny a Barcelona i una altra el 6 de juliol també a Barcelona, a més d'una vaga a partir del pròxim dia 20 de juliol, per a reclamar millores salarials i laborals en general, que evitin la precarització salvatge.

Telefònica compta a Catalunya amb uns 1.200 o 1.500 treballadors subcontractats que treballen més de dotze hores al dia, amb un règim de festius que no està regulat i amb uns mitjans de producció cada vegada més precaris.

La 4ª assemblea realitzada a Barcelona el dia 13/6/07, de treballadors/es de contrata, subcontrata i autònoms que treballem per a Telefònica va acordar iniciar el procés de mobilització. En les assemblees realitzades en els centres de treball de Barcelona les votacions van ser favorables a iniciar la vaga el 29 de juny, però finalment va ser ajornada per al 20 de juliol (de divendres a dilluns i indefinida) per a modificar les pèssimes condicions de treball que imposa la multinacional Telefònica, que empitjoren amb el nou contracte integral de manteniment signat al maig.

A més es va convocar una manifestació el 22 de juny que va tenir lloc primer en Gran Via (Ikea) de l'Hospitalet de Llobregat i després en el centre de Barcelona des de Plaça Universitat.

S'ha convocat nova manifestació el 6 de juliol a les 19 h, manifestació a l'edifici Estel (Av. Roma 135) Barcelona.

Els comentaris i actituds antisindicals i il·legals d'alguns comandaments no han assolit fer por a les plantilles i seran denunciats personalment de persistir en aquesta actitud. A més, la situació de molts repartidors, càmeres, vehicles, escales, etc., incompleix la normativa de salut laboral. Telefònica ha estat obligada a l'abril per la Inspecció de Treball a corregir tot això i això ens permet assistir-vos mentre els defectes no estiguin resolts; per tant heu de cridar-nos quan detecteu una situació irregular. El comitè d'empresa de Telefònica, amb el suport de tots els sindicats, ha realitzat un comunicat de suport a la vaga de contractes per a tota la plantilla de Telefònica.

Les reivindicacions de la convocatòria han estat consensuades i són les següents:

- Contractes fixos, tenint en compte que el treball realitzat per les contrates és permanent i fins i tot amb previsió creixent.

- Exigir a les empreses que compleixin el principi sindical de "a igual treball, igual salari”, augmentant significativament els sous base fins a arribar a nivells similars als que perceben pel mateix treball els treballadors de Telefònica.

- Reduir la Jornada vigent i regular i compensar els treballs de dissabte i diumenge amb un dia de lliurança en compensació. Eliminació de les jornades que superen les 40h setmanals o les 1650 anuals.

- Que es cotitzin a la seguretat social i que paguin totes les hores extraordinàries.

- Garantia de subrogació de personal en cas de finalització d'activitat d'una empresa per a totes les empreses. No limitació ni penalització en cas de canviar d'empresa contractista.

- Compliment efectiu de la legislació vigent en matèria de salut laboral, amb aplicació de la normativa acordada en l'empresa principal Telefònica. Pla de formació tècnica i en salut Laboral per mitjà de cursos presencials en hores de treball. Cursos reals en salut laboral i compliment efectiu de la legislació vigent que és la de Telefònica.

- Davant les innovacions permanents en telecomunicacions i telemàtica, garantia de donar tota la formació necessària per a actuar amb qualitat, dintre de jornada laboral. Exigir a l'empresa que es reuneixi a negociar de bona fe amb la representació LEGAL PERTINENT dels treballadors per a solucionar els problemes.

- Cessament de l'actuació de l'empresa en matèria d'acomiadaments i expedients disciplinaris incoats a treballadors amb retirada de targeta.

El comitè de vaga de Barcelona vehicularà totes les qüestions que qualsevol treballador plantegi, a través del telèfon 934305000 i el blog www.teleafonica.net

LA UNITAT FA LA FORÇA, EMPRESA A EMPRESA SOM DEBILSS, UNEIX-TE

Telèfons de Contacte: 626.979.218 Francesc Queralt; 639.390.710 Josep Bel; [*652.652.623 Diego Rejón*]


COMUNICAT RESUM DE LA V ASSEMBLEA DE TREBALLADORS I TREBALLADORES DE CONTRATES, SUBCONTRATES I AUTÒNOMS.

LA VAGA DEL 29 DE JUNY, AJORNADA AL 20 DE JULIOL.

CONVOCADA MANIFESTACIÓ EL DIVENDRES 6 DE JULIOL.

L'assemblea del dimecres 27, a la qual van assistir 70 persones de diverses empreses, amb una representació de Corning de Lleida i Eidos de Girona, va començar amb una unànime felicitació a tots els participants en les manifestacions de Barcelona i Girona del divendres anterior. Es va valorar molt positivament la participació i la implicació de la gent en aquesta manifestació. Es va donar un gran pas i hem de continuar.

L'assemblea havia de decidir qüestions tan importants com la continuïtat del procés de lluita començat, sobretot davant impediments tan greus com l'anunci de declaració il·legal de la vaga per part de la patronal (veure comunicat anterior en la web) i l'anunci de la Federació del Metall de CCOO-Catalunya de no donar suport a la vaga convocada per l'assemblea.

Respecte al tema de la suposada (segons la patronal) il·legalitat de la vaga, hem optat per seguir el suggeriment de la Generalitat i resoldre els suposats defectes de forma i reconvocar aquesta vaga per al divendres 20 de Juliol, data que ens permetrà presentar-nos com comitè de vaga en totes les empreses de contrata i subcontrata i convocar assemblees legals i oficials, en les quals recollirem (per acord de l'assemblea) el compromís signat de les persones que es comprometin a secundar la vaga, amb la finalitat de trencar la por que existeix que els treballadors/as d'una empresa vagin a la vaga i els d'una altra no.

Després parlem de les Federacions de CCOO i UGT, que han convocat a la patronal a una reunió de mediació davant la Generalitat per a discutir alguns aspectes del conveni del metall que segons ells afecten a les contrates i subcontrates. A aquestes federacions els diem que ens alegrem que, després de vint anys d'immobilisme sindical, s'acordin ara de les persones de contrates i subcontrates. Saludem la iniciativa que han pres i la celebrem com un èxit de la mobilització que estem realitzant. En conseqüència els fem la crida perquè se sumin a la mobilització i així tenir més força en la taula de negociació, en comptes de no donar suport la vaga.

Aquesta mobilització anirà endavant, amb o sense les Federacions del Metall d'aquests sindicats; nosaltres preferim que si estiguin al nostre costat. Com dèiem, la nova data triada per a la vaga ens dóna temps a reorganitzar-nos i fer més assemblees en els centres de treball. També ens permet organitzar manifestacions per a conscienciar a l'opinió pública de la nostra problemàtica.

Així doncs, l'assemblea va decidir convocar una manifestació el dia 6 de Juliol, davant l'edifici de Estel de Telefònica, a les 19 h. Es tractarà de fer un cordó humà al voltant d'aquesta central, i volem assistir amb les nostres famílies i amics per a ser així molts més en la lluita. En Lleida i Girona es realitzaran també accions de protesta aquest dia. Animem a qui llegeixi aquest comunicat en la web que promogui també accions en la seva província.

- Divendres, 6 de juliol a les 19 h, manifestació en Estel (Av. Roma 135)
- Divendres, 20 de juliol, inici de la vaga indefinida de divendres a dilluns.

Assemblea de Treballadors de contrates, subcontratates i autònoms de Telefònica