CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Contundent concentració el 9 de juliol als jutjats de Tarragona en suport de les encausades del cas Expert

Dijous, 9 juliol, 2015

Quatre extreballadors de l'empresa Expert Polymeres (ara ja desapareguda) a l'Arboç i dos assessors del sindicat CGT s'enfronten a un possible ingrés a presó com a conseqüència d'una càrrega policial durant una assemblea de treballadors el juliol del 2004.

Els sis acusats van comparèixer el 9 de juliol al jutjat penal número 2 de Tarragona per una vista prèvia del conegut com a cas Expert sense que hi hagués cap acord entre les parts. En conseqüència, el jutge va citar-los al judici oral fixat per al proper 2 de desembre, sessió per la qual la fiscalia manté les peticions d'entre tres i quatre anys i mig de presó per delictes de resistència i agressió a l'autoritat policial, així com d'obstaculització del dret al treball. L'advocat de la defensa, per la seva banda, va reclamar durant la vista prèvia l'arxiu de la causa.

Durant la vista prèvia celebrada al jutjat penal número 2 de Tarragona, els sis acusats van tenir el suport explícit d'unes 200 persones vinculades a la CGT i altres col·lectius i moviments socials, que van reclamar des de la porta dels jutjats la seva absolució. La protesta, en la qual van participar militants de la CGT del Camp de Tarragona, Baix Penedès, Garraf, Barcelona, Anoia i altres comarques, va provocar el tall del trànsit al carrer Sant Antoni Maria Claret durant unes dues hores.

>>> En documents adjunts, fotografies de la concentració del 9 de juliol davant els jutjats de Tarragona.

Concentració el 9 de juliol als jutjats de Tarragona en solidaritat amb els imputats i imputades del Cas Expert

El judici del Cas Expert està previst per al dijous 9 de juliol a les 10 hores en el jutjat nº2 de Tarragona, en el Carrer Sant Antoni María Claret nº 24 de Tarragona. Aquell dia realitzarem una concentració a partir de les 9:30 hores davant dels jutjats i és necessària la màxima assistència possible a la mateixa, amb la finalitat de pressionar a les instàncies judicials i mostrar la nostra solidaritat amb els encausats i encausades.

COMUNICAT DE CGT ALT PENEDÈS-GARRAF I DE CGT BAIX PENEDÈS:
SOLIDARITAT AMB ELS IMPUTATS I IMPUTADES DEL CAS EXPERT

A tots els ens orgànics de la Condeferació General del Treball,

Companys, companyes,

El proper 9 de juliol està prevista la vista oral al Jutjat Penal número 2 de Tarragona per les imputacions derivades de les agressions policials que es van donar durant el conflicte laboral que hi va haver ara fa 11 anys arran del tancament de l'empresa Expert Polymere, al municipi de l'Arboç (Baix Penedès). Quatre antics treballadors i treballadores de l'empresa i dos companys de la CGT hauran d'afrontar la possibilitat de ser sentenciats a penes de presó d'entre tres anys i dos mesos i quatre anys i sis mesos, així com també al pagament d'importants multes econòmiques, pel simple fet d'haver lluitat per defensar els llocs de treball, i com a revenja per haver denunciat les agressions que van patir a mans de la Guàrdia Civil. Els companys són en Pedro Duque, secretari general de la Federació Comarcal del Baix Penedès, i en Juan Antonio Soler, exsecretari general de la Federació Intercomarcal de l'Alt Penedès Garraf, tots dos actualment jubilats.

Des de les nostres federacions fem una crida a la solidaritat i al suport mutu al conjunt de l'organització, per a aconseguir l'absolució dels companys i de totes les persones imputades en aquest vergonyós cas. Sabem que l'Estat està rearmant la seva capacitat punitiva contra tots aquells i aquelles que lluiten en defensa dels drets laborals i socials, i aquest n'és un bon exemple, atès que l'expedient hauria d'haver estat arxivat ja fa molt de temps. Ens volen atemorits i silenciats, però no ho aconseguiran. Us demanem que fem efectiu un cop més aquell principi que ens defineix com a organització anarconsindicalista que som: Si ens toquen a una ens toquen a totes.

PROU REPRESSIÓ!
ABSOLUCIÓ PER ALS IMPUTATS I IMPUTADES DEL CAS EXPERT!

Nº COMPTE SOLIDARI: IBAN: ES77 2013 3059 41 0210121861
Vilanova i la Geltrú-El Vendrell, 26 de maig de 2015

absolució encausades cas Expert. Presó per defensar els llocs de treball?

CGT BAIX PENEDÈS I ALT PENEDÈS-GARRAF

A L'OPINIÓ PÚBLICA:

CARTA OBERTA DELS ENCAUSATS DEL CAS EXPERT

absolució encausades cas Expert. Presó per defensar els llocs de treball?

El proper 9 de juliol, quatre treballadors i treballadores de l'antiga empresa Expert Polymere de l'Arboç (comarca del Baix Penedès, Tarragona) i dos assessors sindicals estem citats a declarar al Jutjat Penal número 2 de Tarragona. Estem encausats arran dels fets esdevinguts durant la tramitació de l'ERO per tancament de l'esmentada empresa ja fa onze anys. La Fiscalia ens reclama penes d'entre tres anys i dos mesos i quatre anys i sis mesos de presó, així com multes al voltant dels 3.000 EUR, per presumptes delictes d'atemptat contra l'autoritat i contra el dret al treball.

El 20 de juliol del 2004 s'estaven duent a terme negociacions entre la direcció de l'empresa Expert Polymere i el Comitè d'Empresa de la mateixa, acompanyat per dos assessors sindicals de la CGT, relatives a un ERO d'extinció que Expert havia presentat. Durant la reunió entre la direcció i els representants dels treballadors, els membres de la plantilla, que ja havien finalitzat el seu torn de treball, es trobaven dins del recinte de la fàbrica, tot esperant a ser informats del resultat d'aquesta reunió.

Un cop acabada la reunió, el Comitè i els assessors van informar a l'assemblea de treballadors sobre l'estat de les negociacions. Durant la celebració de l'assemblea cal esmentar la presència d'efectius de la Guàrdia Civil a les immediacions del recinte de l'empresa, fet que es venia produint cada dia des de la presentació de l'ERO, malgrat que no s'havia produït cap mena d'incident fins a aquell dia. Després de l'assemblea, els assessors sindicals van marxar del recinte i se'n van anar a buscar el seu cotxe. En aquell moment, i "sense que hi hagués provocació" prèvia (tal com consta en l'informe d'aquell dia del propi servei de seguretat de l'empresa), es va produir una càrrega de la Guàrdia Civil contra els treballadors que encara es trobaven allà reunits i dins del recinte de la fàbrica.

La brutal i injustificada intervenció policial va resultar en lesions a tres dels treballadors que es trobaven allà presents, els quals van haver de ser evacuats en ambulància i ser atesos al CAP del Vendrell. En passar els assessors amb el cotxe davant la porta del recinte i observar el que estava passant, es van aturar i van sortir del vehicle per a intermediar amb la policia. Però en intentar intermediar, quatre Guàrdies Civils s'abalançaren sobre un d'ells, que va ser agredit i posteriorment detingut.

Arran d'aquests fets, els agredits vam presentar denúncies per lesions contra la Guàrdia Civil als Jutjats del Vendrell. En aquestes denúncies constava com a testimoni la resta de la plantilla que es trobava a l'assemblea. Posteriorment, i com a reacció, la Guàrdia Civil va presentar una denúncia contra nosaltres, els denunciants, i també contra els testimonis. Aquesta contradenúncia deriva en un procés penal que ens afecta als quatre treballadors i als dos assessors sindicals. Cal dir que l'empresa Expert en cap moment va interposar cap denúncia pels fets que havien esdevingut dins les seves instal·lacions.

Onze anys després dels fets i del tancament d'Expert, quan els afectats esperàvem que l'expedient ja hauria estat arxivat, ens trobem que hem d'afrontar un judici amb petició per part de la Fiscalia de penes de presó i multes econòmiques.

A dia d'avui, Vanessa, Yolanda, Sandra, Juan, Pedro, Juan Antonio i les nostres famílies hem d'afrontar una situació cruel i inesperada. La dilació del procés ha fet que la nostra situació personal i familiar hagi canviat molt al llarg d'aquests onze anys. Vanessa, de 37 anys, és actualment mare de dos fills, de 5 i 9 anys. Sandra, de 37 anys, és mare de dos fills, de 8 i 6 anys. Yolanda, de 37 anys, és mare de dos fills, de 7 i 12 anys. Juan, de 37 anys, és pare d'una nena de 7 anys. Pedro, de 66 anys, està jubilat i és pare de dos fills de 21 i 27 anys. I Juan Antonio, de 67 anys, també està jubilat, i té 2 fills i 4 nets.

Tot això ha suposat un cop dur a les nostres vides i la de les nostres famílies, que s'han vist dràsticament alterades pels delictes dels quals injustament se'ns acusa, amb les conseqüències a nivell psicològic i emocional que comporta la perspectiva d'una possible pena de presó. I tot plegat pel simple fet d'haver intentat defensar els nostres llocs de treball i d'haver patit una agressió policial.

Amb aquestes breus línies volem donar a conèixer a l'opinió pública aquesta greu i injusta situació, i fer una crida a la ciutadania, les diferents forces polítiques, sindicals i socials a donar suport a la nostra absolució.

PLATAFORMA ENCAUSATS CAS EXPERT

Més informació:

- David Santamaria. Tel. 617086999

- TWITTER CGT BAIX PENEDÈS

- FACEBOOK CGT BAIX PENEDÈS


Demanen entre tres i quatre anys de presó pels encausats del cas Expert

Quatre treballadors i dos assessors sindicals hauran d'anar a judici onze anys després dels fets. Mantenen que la Guàrdia Civil va carregar sense motiu.

Quatre treballadors de l'antiga empresa Expert Polymere de l'Arboç i dos assessors sindicals han estat citats a declarar al Jutjat Penal número 2 de Tarragona el proper 9 de juliol. Tots estan encausats arran dels fets esdevinguts durant la tramitació de l'ERO per tancament de l'esmentada empresa, ja fa onze anys. La Fiscalia els reclama penes d'entre tres anys i dos mesos i quatre anys i sis mesos de presó, així com multes al voltant dels 3.000 euros, pels suposats delictes d'atemptat contra l'autoritat i contra el dret al treball.

Els fets van tenir lloc el 20 de juliol del 2004, quan s'estaven duent a terme negociacions entre la direcció de l'empresa Expert Polymere i el Comitè d'Empresa de la mateixa, acompanyats per dos assessors sindicals de la CGT, relatives a un ERO d'extinció que Expert havia presentat. Durant la reunió entre la direcció i els representants dels treballadors, els membres de la plantilla, que ja havien finalitzat el seu torn de treball, es trobaven dins del recinte de la fàbrica, tot esperant a ser informats del resultat d'aquesta reunió.

Un cop acabada la mateixa, el Comitè i els assessors van informar a l'assemblea de treballadors sobre l'estat de les negociacions. Durant la celebració de l'assemblea hi havia la presència d'efectius de la Guàrdia Civil a les proximitats del recinte de l'empresa, «fet que es venia produint cada dia des de la presentació de l'ERO, malgrat que no s'havia produït cap mena d'incident fins a aquell dia», asseguren des de la CGT del Baix Penedès.

Després de l'assemblea, els assessors sindicals van marxar del recinte i se'n van anar a buscar el seu cotxe. En aquell moment, i «sense que hi hagués provocació prèvia, tal com consta en l'informe d'aquell dia del propi servei de seguretat de l'empresa, es va produir una càrrega de la Guàrdia Civil contra els treballadors que encara es trobaven allà reunits i dins del recinte de la fàbrica», segons els mateixos encausats. La intervenció policial va resultar en lesions a tres dels treballadors que es trobaven allà presents, els quals van haver de ser evacuats en ambulància i ser atesos al CAP del Vendrell.

En passar els assessors amb el cotxe davant la porta del recinte i observar el que estava passant, es van aturar i van sortir del vehicle per a fer d'intermediaris amb la policia, però un d'ells va acabar sent agredit i detingut. Per aquest motiu es van presentar denúncies per lesions contra la Guàrdia Civil als Jutjats del Vendrell, en les quals constava com a testimoni la resta de la plantilla que es trobava a l'assemblea. Posteriorment, i com a reacció, la Guàrdia Civil va presentar una denúncia contra els denunciants i també contra els testimonis.

Aquesta contradenúncia deriva en el procés penal que afecta als quatre treballadors i als dos assessors sindicals. Des de la CGT aclareixen que l'empresa Expert en cap moment va interposar cap denúncia pels fets que havien esdevingut dins les seves instal·lacions. Onze anys després dels fets i del tancament d'Expert, i quan els afectats esperaven que l'expedient ja hauria estat arxivat, es troben que han d'afrontar un judici amb petició per part de la Fiscalia de penes de presó i multes econòmiques.

Els encausats lamenten que la dilació del procés ha fet que la seva situació personal i familiar hagi canviat molt al llarg d'aquests onze anys. Vanessa, de 37 anys, és actualment mare de dos fills, de 5 i 9 anys. Sandra, de 37 anys, és mare de dos fills, de 8 i 6 anys. Yolanda, de 37 anys, és mare de dos fills, de 7 i 12 anys. Juan, de 37 anys, és pare d'una nena de 7 anys. Pedro, de 66 anys, està jubilat i és pare de dos fills de 21 i 27 anys. I Juan Antonio, de 67 anys, també està jubilat, i té 2 fills i 4 nets.

Tot això ha suposat un «cop dur» a les seves vides i la de les seves famílies, que s'han vist «dràsticament alterades pels delictes dels quals injustament se'ns acusa, amb les conseqüències a nivell psicològic i emocional que comporta la perspectiva d'una possible pena de presó». I tot plegat «pel simple fet d'haver intentat defensar els nostres llocs de treball i d'haver patit una agressió policial». Per aquesta raó volen donar a conèixer a l'opinió pública «aquesta greu i injusta situació, i fer una crida a la ciutadania, les diferents forces polítiques, sindicals i socials a donar suport a la nostra absolució».

http://www.naciodigital.cat/delcamp/baixpenedesdiari/noticia/4640/demanen/entre/tres/quatre/anys/preso/pels/encausats/cas/expert

Demanen presó a 2 militants de la CGT i a 4 extreballadores de l’empresa Expert
http://xarxapenedes.cat/demanen-preso-a-militants-de-la-cgt-i-a-4-extreballadores-de-lempresa-expert/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció