CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Convocada concentració a Barcelona el 23 de gener pel dret a l’avortament lliure i gratuït

Dimarts, 22 gener, 2008

23 de gener de 2008, 19 h a la plaça Sant Jaume

CONCENTRACIÓ PEL DRET A L'AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT

LES DONES PARIM, LES DONES DECIDIM

NOSALTRES TAMBÉ HEM AVORTAT

iniciarem una campanya d'autoinculpacions


PROU PERSECUCIÓ CONTRA LES DONES

Després de més 30 anys d'accions, reflexions i mobilitzacions pel dret a l'avortament hem acabat i començat l'any a Barcelona i a Madrid amb greus atacs als drets de les dones.

Seguim essent considerades delinqüents, i algunes hem hagut de suportar com la Guàrdia Civil entra a casa nostra dient que hem avortat i hem d'anar a declarar sense respectar la nostra privacitat ni el nostre dret a decidir sobre la pròpia maternitat.

Tot això enmig d'una campanya de la dreta i l'Església més reaccionària, amb intimidacions i denúncies a les clíniques acreditades per a fer els avortaments, que han acabat amb detencions de professionals de les clíniques i desenes de dones anant a declarar als jutjats. Amb l'agreujant que les institucions estatals i catalanes no han fet el necessari davant la seva responsabilitat de protegir els drets de les dones.

Jo també he avortat era un dels lemes escollits per solidaritzar-nos amb les dones que ho havíem fet i demostrar tot el nostre suport per canviar aquesta legislació i perquè la societat ens reconegui com a subjectes de dret en relació a les decisions que prenem sobre el nostre cos i sobre la nostra vida.

Jo també he avortat és un lema per fer justícia.

Anticonceptius per a no avortar i dret a l'avortament per a no morir.

Per això, continuem exigint:

* Que l'avortament surti immediatament del Codi Penal.

* Que es canviï la llei per una que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida.

* Que l'avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant l'objecció de consciència a cada centre públic. Recordem que a Catalunya, a diferència d'altres comunitats autònomes, només es financen (i parcialment) un 20% dels avortaments amb diner públic, a banda del 3% que es fan directament a la pública.

* Com a acció pal·liativa, demanem que els governs estatal i català, mentre no es modifiqui la llei, garanteixin que les dones puguin exercir els seus drets i que les professionals puguin exercir la seva professió, sense intimidacions ni difamacions que obstaculitzin i criminalitzin la lliure pràctica d'aquest dret.

* Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones, entre els que trobem:

- Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells d'ensenyament per a noies i nois.

- Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.

Recordem que el dret a decidir i a la salut sexual i reproductiva està reconegut i ratificat per l'Estat espanyol des de la Conferència Internacional de Població i Desenvolupament de les Nacions Unides del Caire (1994) i de la IV Conferència Mundial de la Dona de Beijing (1995).

Totes a la plaça Sant Jaume

dimecres dia 23 de gener de 2008 a les 7 de la tarda

TOTES HEM AVORTAT

AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT

Per a informació i adhesions:

dretalpropicos@gmail.com ,

934 127 161, c/ Casp, 38, principal, 08010 Barcelona

Secretaria: Ca la Dona

www.caladona.org

Casp, 38, principal, 08010 Barcelona

telèfon 934 127 161 i fax 934 123 996