CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Convocada concentració dels treballadors d’Atos-Origin a la Torre Agbar

Dimecres, 22 octubre, 2008
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Els treballadors de la multinacional francesa Atos Origin, dedicada a la informàtica de grans empreses i esdeveniments internacionals, es concentraran en les instal·lacions dels clients contra la congelació salarial que pateixen des de l'any 2000, per millores laborals i contra els baixos salaris dels nous contractes. El primer client davant el qual protestarem i al que informarem de la nostra situació serà Aigües de Barcelona.


Atos Origin és el soci tecnològic del Comitè Olímpic Internacional, i també gestiona sistemes informàtics d'entitats com Banc de Sabadell, Endesa, Aigües de Barcelona, Gas Natural, etc.

Els seus treballadors vénen sofrint congelacions salarials des de l'any 2.000 i salaris d'entrada molt baixos. Les reivindicacions principals són una actualització de l'IPC real en els salaris, i mínims d'entrada de 1.000 € bruts al mes, actualment s'estan contractant a companys per 10.195’2 € anuals bruts.

Les aturades parcials realitzats els dies 6 i 9 d'octubre no han aconseguit canviar la postura inflexible de la Direcció de l'empresa. Manté una “taula de negociació” formal sense cap contingut pràctic. El dia 9 d'octubre durant l'aturada va tenir lloc una assemblea de treballadors en la qual vam decidir començar una sèrie de concentracions a les portes dels clients, als quals també considerem responsables d'aquesta situació.

Empreses com Atos Origin es venen com “empreses tecnològiques” quan l'única cosa que realitzen és prestamisme de treballadors a grans entitats bancàries i industrials, que ens utilitzen per a precaritzar i abaratir l'ocupació. Aquests es treuen la precarietat de damunt per a tirar-nos-la a nosaltres. Són part del problema, i també han d'implicar-se en la solució.

La primera de les mobilitzacions davant els clients serà el dijous dia 23 d'octubre a les 13h a les portes de la Torre Agbar a Plaça Les Glòries, ja que Aigües de Barcelona és un dels clients més importants de Atos - Barcelona. Està prevista una manifestació per l'Avinguda Diagonal des de les oficines d'Atos Origin a les 13 hores (a Diagonal 200, Centre Comercial Glòries), i acabar amb una asseguda enfront de la Torre Agbar cap a les 13.10 hores.

Secció Sindical CGT Atos Origin i CGT Barcelona

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print