CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Convocada concentració dels treballadors d’Atos-Origin a la Torre Agbar

Dimecres, 22 octubre, 2008

Els treballadors de la multinacional francesa Atos Origin, dedicada a la informàtica de grans empreses i esdeveniments internacionals, es concentraran en les instal·lacions dels clients contra la congelació salarial que pateixen des de l'any 2000, per millores laborals i contra els baixos salaris dels nous contractes. El primer client davant el qual protestarem i al que informarem de la nostra situació serà Aigües de Barcelona.


Atos Origin és el soci tecnològic del Comitè Olímpic Internacional, i també gestiona sistemes informàtics d'entitats com Banc de Sabadell, Endesa, Aigües de Barcelona, Gas Natural, etc.

Els seus treballadors vénen sofrint congelacions salarials des de l'any 2.000 i salaris d'entrada molt baixos. Les reivindicacions principals són una actualització de l'IPC real en els salaris, i mínims d'entrada de 1.000 € bruts al mes, actualment s'estan contractant a companys per 10.195’2 € anuals bruts.

Les aturades parcials realitzats els dies 6 i 9 d'octubre no han aconseguit canviar la postura inflexible de la Direcció de l'empresa. Manté una “taula de negociació” formal sense cap contingut pràctic. El dia 9 d'octubre durant l'aturada va tenir lloc una assemblea de treballadors en la qual vam decidir començar una sèrie de concentracions a les portes dels clients, als quals també considerem responsables d'aquesta situació.

Empreses com Atos Origin es venen com “empreses tecnològiques” quan l'única cosa que realitzen és prestamisme de treballadors a grans entitats bancàries i industrials, que ens utilitzen per a precaritzar i abaratir l'ocupació. Aquests es treuen la precarietat de damunt per a tirar-nos-la a nosaltres. Són part del problema, i també han d'implicar-se en la solució.

La primera de les mobilitzacions davant els clients serà el dijous dia 23 d'octubre a les 13h a les portes de la Torre Agbar a Plaça Les Glòries, ja que Aigües de Barcelona és un dels clients més importants de Atos - Barcelona. Està prevista una manifestació per l'Avinguda Diagonal des de les oficines d'Atos Origin a les 13 hores (a Diagonal 200, Centre Comercial Glòries), i acabar amb una asseguda enfront de la Torre Agbar cap a les 13.10 hores.

Secció Sindical CGT Atos Origin i CGT Barcelona