CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Convocada el 22 de gener a les 19h la cinquena mobilització per la retirada de l’augment del preu del transport públic de 2014, a les 19h

Dilluns, 20 gener, 2014

Cartell concentracions 22 gener

S’HA SOBREPASSAT LA LÍNIA VERMELLA!!!

22 DE GENER, CINQUENA MOBILITZACIÓ DELS BARRIS PER RESPONDRE A LA PUJADA DEL PREU DEL TRANSPORT PÚBLIC DEL 2014

El 22 de gener ens mobilitzarem més barris i més estacions: Llucmajor, Ciutat Meridiana, Roquetes, Gramenet, Sant Andreu, Horta, Arc de Triomf, Fontana, Pl. Sants, Sagrera, Verneda, Clot, Badalona (PF), Castelldefels, Gavà, Cornellà, Bellvitge, la Marina (Zona Franca), Congrés, Martorell, Sant Joan Despí, Poble Sec, Maresme i Hospital Clínic.

Un desafiament als barris més castigats per la crisi, l’atur i les retallades.

Aquesta pujada del preu del transport representa un nou desafiament cap als veïns i usuaris que observen que mentre l’administració retalla serveis, retira ajudes i desnona famílies, castiga els qui aposten pel transport públic: per a molts, l’únic transport per anar a treballar o per la recerca de feina.

Un servei públic que funciona com una empresa

El bitllet més venut, la T-10, tindrà un cost de 10,30€. Això significa un 5,10% més que l’any anterior i un 71% més que fa deu anys. La T-50/30 passarà a costar 42,50€, una pujada del 8,4%. Aquest augment continuat de les tarifes, molt per sobre dels increments de l’IPC, converteix el transport públic, pagat per tothom a través dels impostos, en un luxe per als usuaris i en un autèntic transvasament de fons públics cap a les empreses que el gestionen.

Tot això passa mentre s’eliminen línies d’autobús, s’elimina el bus de barri els diumenges i festius i, des de l’any 2007, s’ha anat reduint un 10% el servei d’autobús entre setmana i un 25% els caps de setmana.

Direcció de TMB i Xavier Trias, els culpables de l’augment del preu del bitllet.

Mentre els barcelonins paguen el transport públic, l’empresa TMB que gestiona l’autobús i el metro de la ciutat, segons han denunciat reiteradament els seus treballadors/es, té una opacitat absoluta al voltant del seu pressupost, dels 603 membres de l’equip directiu, el salari del qual és desconegut i resta fora de conveni, els cotxes oficials de que gaudeixen i el motiu pel qual càrrecs de PSC i CIU acaben ocupant llocs dins d’aquesta direcció

Hem de seguir aguantant que any rere any ens facin pagar més car el transport públic?

Hem de seguir pagant els excessos de les empreses que gestionen el servei de transport metropolità?

Per aquestes raons, des d’STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC:

- Convoquem a veïns i veïnes a les concentracions descentralitzades, impulsades des dels barris el 22 de gener, a les 19h amb un objectiu:

Retirada de l’augment del 2014 i congelació del preu del transport públic d’acord amb les tarifes del 2013.

Dels 3 punts de concentració de la primera mobilització es va passar a 22 a la quarta (el passat dia 15), i s'espera fer 28 concentracions inicials de sortida pel cap baix el dimecres 22 de gener (i fins i tot superar el marc de l'àrea metropolitana).

El que està succeint és inèdit en molt de temps, perquè aquest moviment assembleari veïnal està creixent en extensió i nombre de participants, cosa que ha provocat l'anunci de l'Autoritat del Transport Metropolità que negociarà amb el veïnat (és tan sols un anunci mediàtic, ja que fins ara no s'han posat en contacte ni amb StopPujades ni amb la FAVB, la qual ha dit que si els convoquen hi aniran amb StopPujades).

Al més, la FAVB ha comunicat a StopPujades que li dóna suport respecte que no es negociarà res mentre no es retiri l'augment tarifari del 2014 i es passi a la congelació dels preus del 2013.

Aquesta lluita l'hem de guanyar.

Plataforma STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció