CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Convocada jornada de vaga de jutges i fiscals. Concentració dimecres 20 de febrer a la Ciutat de la Justícia de Barcelona

Dimarts, 19 febrer, 2013

CONCENTRACIÓ REIVINDICATIVA A LA CIUTAT DE LA JUSTÍCIA DE BARCELONA.

DIMECRES DIA 20 DE FEBRER DE 2013, A LES 11’30 HORES, a l’accés de Gran Via, DIA PEL QUAL HI HA CONVOCADA JORNADA DE VAGA DE JUTGES I FISCALS

REIVINDICACIONS:

1.- Increment de la inversió pública en Justícia per a que els Jutges i Fiscals disposin dels mitjans materials i personals suficients per a poder portar a terme les seves funcions d’acord amb les atribucions constitucionals que tenen asignades i poder prestar un servei públic digne i adequat a la ciutadania en defensa dels seus drets fonamentals.

2.- Paralització inmediata del Projecte de Llei per a la reforma del Consejo General del Poder Judicial, òrgan constitucional cridat a garantir la Independència dels Jutges que, con la projectada reforma, passaria a convertir-se en un apèndix del Ministeri de Justícia.

3.- Derogació de la L.O. 8/2012, a efectes de garantir la tutela judicial efectiva, i dotació inmediata de presupost suficient per a la designació de Jutges y Fiscals substituts, fins que s’incrementi la planta judicial y fiscal.

4.- Derogació de la Llei 10/2012, o la seva modificació urgent, a efectes de que les taxes judicials no suposin vulneració del dret a la tutela judicial efectiva dels ciutadans.

5.- Reforma de la Llei de l’Indult, perquè en l’actualitat incompleix el deure de subjecció al dret de tots els poders, permetent la discrecionalitat
política de forma arbitrària, al no requerir explicació alguna per a la seva concesió, i deixar sense efecte les condemnes.

Demanem el recolzament per aquesta convocatòria a la Plataforma Justicia per a Tots, a les Corporacions i Col·legis professionals i als diferents sectors i entitats de l’Administración de Justícia. Per això, malgrat que considerem la vaga una mesura de conflicte legítima i justificada, estem disposats a desconvocar-la sempre que el poder polític abandoni tota temptativa de retallar les competències del Consell General del Poder Judicial i que el Ministeri de Justícia comenci a actuar com un gestor competent, dotant realment a l’Administració de Justícia dels mitjans personals i materials imprescindibles, que millorin la situació de carència i insuficiència que es pateix, en comptes de retallar encara més els mitjans amb que es disposa.

Barcelona, 14 de febrer de 2013

ASOCIACIÓN JUDICIAL FRANCISCO DE VITORIA

JUECES PARA LA DEMOCRACIA

FORO JUDICIAL INDEPENDIENTE

UNIÓN PROGRESISTA DE FISCALES

ASOCIACIÓN PROFESIONAL INDEPENDIENTE DE FISCALES

Manifest:

Providència de suspensió per la vaga de jutges i fiscals: