CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Convocada una segona jornada de mobilització contra la Llei d’Educació de Catalunya per a l’11 de juny

Dissabte, 17 maig, 2008

Una primera concentració de protesta per al dimecres 28 de maig, a les 6 de la tarda, a la plaça Sant Jaume de Barcelona. I mobilitzacions davant les seus dels Serveis territorials d'Educació a Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida per a l'11 de juny, a les 2 del migdia.

El primer dels arguments de CGT, Ustec·STEs i Aspepc-SPS per defensar la protesta contra l'avantprojecte de la Llei d'educació de Catalunya és que "el problema de la privatització continua vigent" i que el seu articulat inclou "procediments" que són "passos inequívocs cap a la desestructuració de l'ensenyament públic i afavoreixen en un futur processos d'externalització i de privatització". A més de considerar insuficient el compromís d'inversió de la Llei, els sindicats també alerten que s'obren noves vies per finançar els centres privats concertats i que s'estableix "un model d'autofinançament comercial dels centres públics". Tampoc els agrada el model de direcció previst al document ja que, entre d'altres qüestions, consideren que podran "seleccionar i nomenar professorat com si fossin càrrecs de confiança". I pel que fa als docents, adverteixen que -des del seu punt de vista- els nous cossos de la Generalitat que vol crear el Departament d'Educació no garanteixen tots els drets laborals i administratius actuals. A això hi afegeixen el rebuig a un model d'autonomia dels centres basat en les direccions i en els resultats escolars, criticant la proposta d'"increments retributius al professorat per resultats obtinguts"

22 M: CONCENTRACIÓ P. ST. JAUME, 17 H, FORMACIÓ PERSONES ADULTES.

Dimecres 28 de maig, 18 h, concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona

Dijous 5 de juny, assemblea general a Barcelona

Dimecres 11 de juny, 14 h, concentracions davant els Serveis Territorials de Barcelona (coincidint aquest dia també amb Girona, Lleida i Tarragona)

web FEDERACIÓ ENSENYAMENT CGT CATALUNYA