CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Convocades aturades en el Metro de Barcelona el 7 d’octubre

Divendres, 5 octubre, 2012

Vaga en el Metro de Barcelona

Aturades parcials el 7 d'Octubre que coincideixen en algun dels seus horaris amb el partit de futbol Barça-Madrid

Els horaris de les aturades són: de 9'19 a 12'19; de 16'44 a 19'44; de 21'50 a 24'50 i de 3 a 7 per al torn de nit.

El 4 d'Octubre assemblea general.

MASSIU SEGUIMENT DE LA VAGA DE METRO DEL DIA 24 DE SETEMBRE. DENUNCIEM LA MANERA DISCRIMINATÒRIA EN QUE ES VAN DISTRIBUIR ELS SERVEIS MÍNIMS DEIXANT DESATESES ZONES DE BARCELONA I VOLTANTS PER A POTENCIAR L'ASSISTÈNCIA AL PIROMUSICAL.

Els treballadors de Metro van secundar massivament la jornada de vaga convocada per al dia de la Mercé, arribant a una participació del 99%. Per a aquesta jornada, el Comitè de vaga ja havia advertit durant la mediació amb el Departament de Treball, sobre els abusos i irregularitats que pretenia l'empresa. A pesar d'aquests advertiments, la inhibició del mediador va permetre que Ferrocarril Metropolità de Barcelona, S.A. (FMB des d'ara) assignés serveis mínims abusius i molt possiblement il·legals entre la plantilla. Així mateix, FMB va intentar subornar a treballadors que tenien festa aquest dia perquè anessin a treballar i fer xantatge a treballadors amb contractació temporal amb pressions. A pesar de tots els esforços de l'empresa, no va aconseguir treballadors “voluntaris” amatents a realitzar hores extraordinàries que poguessin cobrir el seu dèficit de plantilla.

D'altra banda, l'ajuntament va centrar tots els seus esforços a comunicar als usuaris que agafessin altres mitjans de transport. FMB, centrat a manipular els mínims del dia 24, ha ofert un servei caòtic, fregant la inseguretat, no solament amb la jornada de vaga dels treballadors, sinó durant tots els dies de les festes de la Mercè.

FMB va deixar pràcticament sense servei de metro algunes zones durant tot el dia, per a reforçar la zona del fòrum i l'acte estrella de l'ajuntament, el piromusical, oblidant-se per complet i oferint un nefast servei en aquells municipis on no era festiu, com és el cas de municipis com Badalona, on la L-2 va estar donant servei durant el 70 % de la jornada amb 2 trens i el 30% amb 3 trens, el que va comportar freqüències de passada de 30 minuts VERGONYÓS!!

Més de 500 treballadors es van concentrar en la Plaça de la Mercè on van manifestar la seva indignació i van increpar a l'alcalde Sr. Trías quan acudia a “missa” protegit pels serveis de seguretat, per a recordar-li que ha de pagar els salaris pactats i complir amb el compromís que té amb els treballadors del suburbà.

CGT de Metro considerem que l'oferta de la Direcció de l'empresa no pot ser presa de debò ja que continua perseverant amb l'aplicació del reial decret, el que està sent rebutjat per la plantilla. Exigim que el senyor Trias no sigui un mer comparsa de les ordres que li vénen donades des de dalt i demostri que els acords que s'arribin en les empreses amb els treballadors els mantindrà.

Davant aquesta situació, els treballadors de FMB van decidir en assemblea realitzada la setmana passada, convocar noves aturades el pròxim dia 7 d'Octubre, coincidint amb el partit Barça-Madrid. Així mateix, es realitzarà una nova assemblea el pròxim dia 4 d'Octubre per a valorar la situació i debatre noves mobilitzacions en el futur.

CGT- Metro Barcelona

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció