CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Convocatòria de reunió per la defensa dels drets de les persones immigrades

Dissabte, 15 desembre, 2007

A totes les organitzacions, col·lectius i persones interessades en la defensa dels drets de les persones immigrades Convocatòria d'una reunió àmplia per al dijous dia 20 de desembre de 2007 a les 19'30h. en el local de la FAVB (C/ Obradors 6-8, Barcelona).

Estem a les portes d'una nova campanya electoral i en molts aspectes ja completament immersos en la mateixa. És indubtable que la immigració serà un dels temes centrals de debat. També és bastant probable que guanyi qui guanyi la situació dels immigrants empitjorarà, s'acreixerà la discriminació i la privació de drets, i es renovaran les condicions d'explotació laboral i repressió policial que patim.


És per això que entenem necessari que s'escolti la veu de les persones immigrants i que es doni una resposta col·lectiva per part del major nombre de col·lectius, entitats i persones compromeses amb la igualtat de drets i la dignitat dels i les immigrants.

Recentment una sèrie d'organitzacions entre les quals ens trobem qui signem aquest escrit, vam sostenir una trobada a Madrid com part del desenvolupament de Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants (REDI), sorgida de la reunió del 2006 a Rivas (Madrid). En aquesta trobada i enfront de la preocupació expressada més amunt, vam creure convenient convocar una jornada de mobilització estatal pels drets de les persones immigrades. Li vam posar data en el 23 de febrer per la seva proximitat a les eleccions de març i per disposar d'un temps prudencial per a la seva preparació.

Vam elaborar també un manifest que podria servir de punt de partida per a la discussió col·lectiva i una plataforma reivindicativa denominada: “TENIM DRET A TENIR DRETS: 12 mesures urgents per la dignitat dels immigrants”.

Volem discutir tot això amb la major amplitud possible perquè sigui un esforç unitari. Volem proposar-vos l'organització comuna dels actes que decidim conjuntament en la reunió: manifestacions, concentracions o actes públics allà on puguem. L'objectiu general serà donar a conèixer les demandes dels col·lectius de migrants, i entre elles la reivindicació del dret a vot i dret de sufragi passiu dels i les migrants, dret del que queden absolutament exclosos.

Per a iniciar aquesta discussió i planificar les tasques necessàries us convoquem a una reunió dijous que ve dia 20 de desembre de 2007 a les 19'30h. en el local de la FAVB (C/ Obradors 6-8, Barcelona). És per a nosaltres una cita important i per això fem un cridat que, respectant les diferents visions, totes les associacions d'immigrants o que treballin per la justícia social facin l'esforç de participar.

Una salutació i fins aviat!

Associació Papers i Drets per a Tothom, Cornellà sense Fronteres, Espai per a la Desobediència a les Fronteres, Casa de Treballadors Immigrantes-CTI, FCIC, Asociación Toteva Rapanui, Ateneu Candela-Oficina de Drets Socials.