CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Convocatòria de Roda de Premsa: Denúncia Penal de la UAB contra el Secretari General de la CGT de Catalunya, Ermengol Gassiot

Dimecres, 4 març, 2015

CONVOCATÒRIA DE RODA DE PREMSA: DENÚNCIA PENAL CONTRA EL SECRETARI GENERAL DE LA CGT DE CATALUNYA

Dia: dijous 5 de març
Hora: 11:30h
Lloc: davant del rectorat de la UAB (Edifici A, Campus Bellaterra) (adjuntem figura lloc)

La Universitat Autònoma de Barcelona denuncia per la via penal a Ermengol Gassiot Ballbè, secretari general de la CGT de Catalunya, professor i delegat sindical a la mateixa universitat.

La denúncia es motiva en un seguit de fets succeïts entre els mesos de maig de l’any 2012 i maig de 2013, que comencen amb la candidatura al rectorat “Nova UAB” que va passar a la segona volta de les eleccions.

Constitueix la resposta de l’Equip de Govern de la UAB a la intensa tasca sindical desenvolupada per la CGT-UAB i que ha contribuït a destapar casos d'ús de béns públics per a finalitats econòmiques personals.

És el primer cas des del franquisme que una universitat emprèn una acció judicial contra l’activitat política i sindical d’un professor.

Aquest mes de febrer la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya hem tingut coneixement que el nostre secretari general, Ermengol Gassiot, figura com a denunciat en un sumari penal que instrueix el jutjat d’instrucció núm. 3 de Cerdanyola del Vallès. El procediment el va motivar la denúncia d’un membre de l’Equip de Govern de la UAB en contra estudiants, un treballador del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i un professor de la UAB (l’Ermengol). El 18 de febrer la UAB es persona com a acusació particular en el sumari.

En el sumari no s’imputa cap fet concret en contra l’Ermengol Gassiot. Únicament s’especifica que pertany a la secció sindical de la CGT a la UAB i, reiteradament, s’indica que la CGT participa constantment en activisme polític i sindical al campus. De la revisió acurada del sumari se’n desprèn que la denúncia cerca perseguir i criminalitzar la lluita contra les retallades, la privatització i la vulneració de drets laborals que la CGT a la UAB ha protagonitzat els darrers anys, sovint amb repercussió mediàtica i una forta capacitat de mobilització.

Participaran a la roda de premsa:

- Una professora de la UAB
- Tomás Ibáñez, catedràtic d’universitat jubilat i ex-vicerrector de professorat de la UAB
- Mireia Bazaga, advocada i secretària de jurídica de la CGT
- Ermengol Gassiot, professor de la UAB i secretari general de la CGT de Catalunya

Confederació General del Treball de Catalunya
Secretariat Permanent del Comitè Confederal

Barcelona, a 3 de març de 2015

Indicacions de com arribar-hi: consultant aquest enllaç

Més informació:

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA