CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Convocatòria de vaga de la CGT Ensenyament i de la Plataforma d’Interines TEEI de Catalunya

Dijous, 18 febrer, 2021

El sindicat i la plataforma fan una crida a les 883 tècniques especialistes a secundar la convocatòria. A la demarcació de Lleida, aquest col·lectiu està format per quasi 70 tècniques.

 

CONCENTRACIONS PREVISTES PER AL DIA 26 DE FEBRER SÓN:

* a les 9h a la plaça Francisco Tomàs i Valiente de Mataró
* a les 12h a la plaça Sant Jaume de Barcelona


La convocatòria de vaga, que representa la primera del col·lectiu de TEEIs del departament d'Educació de Catalunya, coincideix amb el primer judici que es durà a terme al Jutjat Social de Mataró al mateix dia, on el jutge haurà de fallar sobre el reconeixement de l'abús de temporalitat de les TEEIs.

El col·lectiu de TEEIs treballa a les aules d'infantil de P3 amb places d'interinatge, és a dir temporals, des del curs 2004-05. Durant aquests més de 15 anys el departament no ha fet ni un pas per consolidar els llocs de treball d'aquestes treballadores públiques.

Ara, un procés selectiu en forma de concurs-oposició eliminatori, podria actuar d'ERO encobert i condemnar les TEEI a la precarietat i a l'atur. Per aquest motiu, la convocatòria de vaga reclama les següents demandes:

* Aturar definitivament la convocatòria del concurs oposició, per cobrir 756 places de personal laboral fix de tècnic/a especialista en educació infantil del Departament d'Educació (núm de registre de convocatòria L005/2020), resolució EDU/1562/2020, d'1 de juliol.
* Estabilitzar el personal laboral tècnic/a especialista en educació infantil.
* Garantir la plaça d'un Tècnic/a Especialista en Educació Infantil (TEEI) per a cada grup de P3 d'educació infantil en els centres educatius públics de Catalunya

Des de la Plataforma es denuncia que aquesta convocatòria d'oposicions contradiu la Directiva Europea 1999/70/CE i la sentència del TJUE del 19 de Març. Els textos sentencien que qualsevol abús en la contractació temporal successiva ha de ser sancionat perquè aquesta no es torni a produir, fet que podria comportar que el departament d'Educació hagi de destinar milers d'euros a indemnitzar a totes les TEEI que estan en frau de llei.

L'opció de la Plataforma és la via d'accés per concurs de mèrits, ja que cal Cal tenir en compte que l'article 61.6 de l'EBEP (Estatut bàsic de l'empleat públic) contempla la via d'accés per concurs de mèrits quan es produeixen situacions excepcionals com aquesta.

Una altra de les denúncies assenyala la convocatòria del procés d'oposicions ja l'oferta és molt inferior a la necessitat estructural del sistema educatiu per cobrir les demandes de P3 a les aules, que hauria de ser 1800 places. En canvi, ara mateix n'hi ha 883 en actiu, i 756 places convocades per oposició.

Des de la Plataforma d'Interines TEEI també es fan demandes qualitatives, com per exemple el seu reconeixement al claustre de les escoles per ser considerat com personal d'atenció educativa, i no com personal d'administració i serveis, com estan a dia d'avui.

La convocatòria de vaga TEEIs compta amb el suport de l'AFFAC (Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya i de la Plataforma d'Interines de Catalunya.

preavis vaga TEEI 26F

Per tot això!
#JoFaigVagaTEEI
#26FVagaTEEI
#CapTEEIAlCarrer
#LesQueHiSomEnsQ

CGT ENSENYAMENT LLEIDA
18 de febrer, 2021

 

AL DIA 19 de febrer es realitzarà una assemblea on totes les Interines TEEI de Catalunya hi estan convocades.

Per més informació: https://www.cgtensenyament.cat/26f-vaga-teei/