CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Convocatòria unitària dels sindicats de l’ensenyament per a la vaga general del 29M

Dilluns, 19 març, 2012

ELS SINDICATS D’ENSENYAMENT CONVOQUEM A LA VAGA GENERAL DEL 29 DE MARÇ

Els sindicats de l’ensenyament públic convoquem a tot el professorat i als treballadors/es del sector educatiu a participar activament a la vaga general convocada pel 29 de març.

Personal docent, laboral, d’administració i serveis, lleure, municipals, pares i mares i alumnat són cridats a realitzar i fer extensió de la vaga general del 29 de març.

Els motius són més nombrosos i punyents que mai: els governs català i espanyol han trobat en la crisi econòmica una excusa perfecta per retallar els drets socials i laborals, per desmuntar l’Estat del benestar i afeblir els serveis públics més bàsics dels i de les catalanes, avançant cap a la seva privatització (Sanitat, Educació, Serveis Socials, Transports, Mitjans de comunicació, etc).

Les retallades afecten tant els treballadors/es com a la qualitat del servei:

- Disminució de la partida pressupostària dedicada a l’educació
- Retallades salarials
- Retallada de plantilles
- Augment de la càrrega de treball
- Pèrdua de drets socials i laborals. Augment de la precarietat
- Reducció de les partides destinades al funcionament dels centres públics, a les beques i a les noves construccions
- Increment de 3 punts en la retenció de l’IRPF
- Tancament d’aules encaminada a suprimir centres públics a mig termini

A aquestes retallades cal afegir la Reforma Laboral aprovada pel Govern Central que suposa un retrocés en drets, condicions i garanties laborals que ens situa en èpoques predemocràtiques, obrint la possibilitat, per primera vegada, d’acomiadar personal laboral de les administracions públiques

La conjunció de les retallades i la reforma laboral suposa l’agressió més directa i brutal que els treballadors i treballadores de l’educació i la resta d’assalariats, patirem des de la reinstauració de la democràcia.

És responsabilitat nostra aturar-ho amb tota mena de mobilitzacions i, en aquest context, la convocatòria de Vaga General és l’acció més contundent amb la que comptem per frenar les actuals polítiques que ens volen privar d’unes condicions laborals i salarials dignes, d’uns serveis públics de qualitat i d’un estat del benestar que, encara que petit i esquifit, donava una certa cohesió social.

Advertim que si els Governs central i català no reaccionen favorablement continuarem amb un nou calendari de mobilitzacions

DIJOUS 29 DE MARÇ, TOTHOM A LA VAGA GENERAL

PER UN ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT
PER UNS SERVEIS PÚBLICS EFICIENTS I UNIVERSALS
PER UNS DRETS LABORALS I SALARIALS DIGNES
PROU RETALLADES A L’EDUCACIÓ
NO A LA REFORMA LABORAL

USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT, CGT

Attached documents