CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Convocatoria unitària Estudiants-Buseros: dijous 4 de desembre a la Universitat Central de Barcelona

Dilluns, 1 desembre, 2008

Us fem saber que aquest dijous 4 de desembre a les 20h a la Universitat Central Ocupada de Plaça Universitat és realitzarà una reunió dels i les Estudiants i els Buser@s amb tots els col·lectius, organitzacions, seccions sindicals, associacions, etc. que volgueu donar-nos un cop de mà.

Tant els estudiants com els buseros tornem a patir la repressió per lluitar per un ensenyament i un transport públic i de qualitat. És per això que us demanem que desde el vostre espai feu arribar algú a aquesta reunió per explicar-vos la nostra situació i l'ajuda que necesitem.

Esperem poder comptar amb molts de vosaltres.

Comitè de conveni d'autobusos de TMB

www.comitedescansos.blogspot.com

Us passem una entrevista amb el company Garganté que sortirà a la revista l'Accent i que explica breument la situació que s'està vivint dintre de l'empresa d'autobusos de TMB en l'actualitat:

"TMB ens ha declarat la guerra"

ÀLEX TISMINETZKY BARCELONA

En Josep Garganté, conjuntament amb en Saturnino Mercader, el president del Comitè d'Empresa, van ser dos dels principals protagonistes de la victòria dels dos dies de descans setmanal dels autobuseros de Barcelona. TMB, pocs mesos després de les massives protestes, ha iniciat expedient sancionador molt greu als dos sindicalistes per intentar segurament acomiadar-los, i ha presentat als jutjats una querella penal que pot representar fins a 4 anys de presó per a cada un. L'Accent ha pogut parlar amb en Josep pocs dies després de conèixer la notícia.

En quina situació esteu actualment a autobusos de Barcelona?

Podem dir sense exagerar que TMB ens ha declarat la guerra total als autobuseros. Primer van reduir els serveis d'autobusos, després no van reconèixer la majoria del Comitè d'Empresa que actualment és de CGT, ACTUB i Plataforma Sindical, i ara ens hem assabentat que ens han obert un expedient sancionador molt greu al President del Comitè d'Empresa, en Mercader, i a mi mateix, per segurament acomiadar-nos, a més de posar-nos una querella penal amb una demanda que pot arrivar als 4 anys de presó. Finalment, també ens han comunicat que ens prohibeixen fer assemblees a les cotxeres.

És evident que a l'empresa no li van agradar les mobilitzacions pels dos dies de descans setmanal que es van viure fa uns mesos, i molt menys que finalment la pressió dels treballadors l'obligués a seure i negociar com poder descansar aquests dos dies a la setmana. I ara ens ho volen fer pagar, ens pasa la factura.

Quina raó addueix TMB per sancionar-vos i querellar-se?

Ens acusa de d'haver denunciat públicament un abus d'autoritat mitjançant unes gravacions en que un alt cap de personal de l'empresa dona l'ordre a un comandament de provocar a un conductor d'autobusos per a sancionar-lo. Aquest treballador va ser sancionat amb quinze dies de suspensió de sou i feina. I davant d'aquests fets, com a CGT es va exigir a TMB que es donessin públiques disculpes al treballador expedientat, que s'esborri la sanció i que es depuressin responsabilitats. Però en comptes de tot això, TMB ha decidit carregar contra nosaltres. Aquesta és la democracia laboral que vivim a autobusos de TMB.

Com enteneu aquesta nova ofensiva de l'empresa?

Les sancions i querelles només s'expliquen perquè TMB vol condicionar a qualsevol preu la negociació del nou Conveni, on quedaran reflectits els dos dies de descans setmanal, i que a més s'han de negociar amb la nova majoria sindical, CGT, ACTUB i PS, que precisament van ser els sindicats que vàrem donar suport a les mobilitzacions pels dos dies. En tot cas, és evident que a TMB no li agrada aquesta nova majoria sindical, que per primera vegada no és de CCOO, UGT i SIT, i estan fent el possible per no seure a negociar, i per condicionar les converses. No volen respectar la voluntat de la plantilla.

Cal tenir en compte que tant jo mateix com en Mercader som negociadors del Conveni, i per tant és evident que aquestes agressions són represàlies per les nostres postures en defensa dels drets dels treballadors/es. Estem davant d'una provocació de l'empresa, amb l'únic objectiu d'agafar rehens per negociar desde una postura de força el Conveni.

Com afrontareu aquesta situació?

TMB s'ha cregut amb forces d'intentar acomiadar-nos, i ha contractat uns caríssims advocats per multar-nos i/o empresonar-nos, pensant que ara la plantilla està desmobilitzada. Però s'equivoquen un altre cop.

El primer que farem és una recol·lecta de signatures a les cotxeres per demanar que s'anul·lin els expedients i les querelles. I estem un altre cop convocant assemblees. Per tant, els treballadors d'autobusos estem analitzant les diferents opcions, però TMB ha de tenir clar que no ens quedarem amb els braços creuats, i al final l'empresa haurà de seure a negociar el nou Conveni, vulgui o no vulgui.