CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Convoquem concentració el 2 d’abril contra la repressió sindical a l’empresa BROSE de Santa Margarida i els Monjos

Dimecres, 1 abril, 2009

A TOTS ELS ENS DE LA CGT DE CATALUNYA

PETICIÓ DE SOLIDARITAT - SUPORT MUTU

El passat 19 de març, l'empresa BROSE, situada a Santa Margarida i els Monjos, va acomiadar a 13 persones, de manera individual, al·legant causes “objectives” de tipus organitzatiu i productiu i com solució per a la viabilitat del futur de l'empresa.

Els arguments amb els quals informen a cada treballador del seu acomiadament no responen per res a la veritat. La CGT plantegem al Comitè en el seu conjunt que aquesta actuació unilateral de l'empresa mereixia una resposta sindical i jurídica de tots els sindicats. Només algun delegat d'altre sindicat, va coincidir amb la CGT. La resta van manifestar que no veien possible realitzar accions contra aquests acomiadaments.

Fa molt poc la majoria del Comitè va signar una congelació salarial justificant-la en la vinguda de peces del successor del Focus i com garantia del manteniment dels llocs de treball de tota la plantilla. Com en altres empreses, es demostra que era tot mentida. Però aquests acomiadaments responen a altres objectius molt diferents:

• No és casualitat que entre les persones afectades pels acomiadaments es trobin sobretot qui han plantat cara als plans de l'empresa en els últims temps. Especialment dos de les cinc companyes que componen la recentment constituïda Secció Sindical de la CGT.

• A les companyes delegades (Comitè i LOLS) no les han tocat, però a la cinquena companya li han amenaçat amb represàlies si no abandona la CGT.

Per això, anem a realitzar totes les gestions sindicals i jurídiques, així com les mobilitzacions necessàries davant l'empresa, amb l'objectiu d'impedir acomiadaments i de parar l'estratègia d'agressió contra el conjunt de la plantilla.

Fem una crida a tots els delegats/as i militants a assistir a una concentració-manifestació el dijous 2 d'abril, de 11,30 h. a 14,30 h. en la porta de la fàbrica; Pol. Industrial Casa Nova C/Illes Balears 2-6 de Sta. Margarida i els Monjos, Barcelona (s'adjunta mapa i telèfons de contacte en el document adjunt)

NO A LA REPRESSIÓ SINDICAL CONTRA LA CGT

NO ALS ACOMIADAMENTS A BROSE

Federació Comarcal Garraf-Alt Penedès CGT

Attached documents