CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Coordinem les lluites al Vallès. Propera reunió el 14 d’abril al Casal de l’Esquerra de Badia.

Dijous, 26 març, 2009

032509121332.jpg

Per discutir com avançar en la coordinació d’un moviment comarcal i el pla de mobilització convoquem a una reunió oberta el proper 14 d’ABRIL A LES 10h AL CASAL D’ESQUERRA DE BADIA (Av. Burgos 18).

Coordinem les lluites al Vallès

La nostra comarca es troba en una situació extremadament greu: Ficotriad, Delphi, Sony, Estampacions Sabadell, Diari de Terrassa, Magnetti Marelli, entre d'altres, són tan sols alguns exemples d'una llarga llista d'empreses que es veuen afectades per la crisi capitalista. L'atur oficial de gener al Vallès Occidental afecta ja a 61.000 treballadores i treballadors.

Primer es va veure afectat el sector de la construcció, seguit del metall, i d'una cadena d'ERO's (Expedients de Regulació de l'Ocupació) i tancaments d’empreses que ja afecten arreu. Portem mesos tractant d’afrontar les conseqüències de la crisi, però la pròpia experiència ens està demostrant que la lluita empresa a empresa no atura els plans de la patronal i la sagnia de llocs de treball. La resistència queda aïllada i el ressò social és puntual. La Generalitat, quan al final ha de prendre una decisió, acaba aprovant l’aplicació d'ERO's i en el cas de les petites empreses s'aplica directament la llei concursal. Hi ha milers de milions de diner públic per salvar els “mals negocis” de la banca i la patronal, mentre l'administració no fa res per defensar el teixit productiu. El problema que s'està plantejant és el futur de la comarca: en què treballaran els i les joves el dia de demà si avui acceptem perdre els llocs de treball?

Per altra banda creix la retallada de drets socials i laborals, serveis públics cada cop més precaris, privatitzacions, encariment de la vida, hipoteques impagables... Davant d´aquest panorama es fa més que evident la necessitat de la lluita. Canviar aquesta realitat és possible si som capaços d'unir esforços per a fer sentir la veu dels i les treballadores per avançar en el camí cap a la VAGA GENERAL.

Comencem unint les empreses en crisi i fem una crida a la resta de la població treballadora. Ens proposem preparar un pla de lluita i impulsar la mobilització per exigir a les administracions una política real contra la desertització industrial. Cal que el moviment que comencem doni la mà als treballadors aturats/des, amb l’exigència de plans públics d’ocupació amb contractes laborals dignes.

-Exigim als ajuntaments, el consell comarcal i la Generalitat el rebuig als ERO

-Exigim que l'administració intervingui a les empreses que volen acomiadar.

-Defensem els serveis públics bàsics. Que no es precaritzi ni es privatitzi la sanitat ni els transports. Defensem l´educació: ni LEC, ni Bolonya.

-Exigim que els diners públics es destinin a un pla públic d'ocupació i no a salvar els beneficis de la banca i la patronal.

Per discutir com avançar en la coordinació d’un moviment comarcal i el pla de mobilització convoquem a una reunió oberta el proper DIMARTS 14 d’ABRIL A LES 10h AL CASAL D’ESQUERRA DE BADIA (Av. Burgos 18)

COORDINADORA DE TREBALLADORS/ES EN LLUITADEL VALLÈS, formada per delegats de Ficotriad-Rubí, Delphi-Sant Cugat, ACC (antiga UH)-St Quirze,Essapalau-Palau de Plegamans, Sharp-Sant Cugat, Diari de Terrassa, Magnetti Marelli-Barberà del Vallès i Cecrops-Santa Perpètua.


Davant la crisi, solidaritat! Unim les lluites

Delegats sindicals protatonitzen acció a l’OTG de Sabadell

Davant les greus repercussions de la crisi econòmica a la nostra comarca, una colla de delegats sindicals de la FTC, CGT i CCOO ens hem unit en una Coordinadora de treballadors/es en lluita del Vallès. Com a representants dels treballadors a Ficotriad de Rubí, Delphi de Sant Cugat, ACC (antiga UH) de St Quirze, Essapalau de Palau de Plegamans, Sharp de Sant Cugat, Diari de Terrassa, Magnetti Marelli de Barberà del Vallès o Cecrops de Santa Perpètua, entre d’altres, veiem que la lluita empresa a empresa és insuficient per aturar els ERO i la precarització de les condicions laborals que imposa la patronal amb la connivència de l’administració. Per això ens proposem organizar un pla de lluita que aglutini les empreses de la comarca contra la crisi, per exigir de l’administració mesures efectives per evitar la desertització industrial, defensar els llocs de treball i els serveis públics i aturar l’espiral d’acomiadaments i retallada de drets que només agreuja la crisi. La coordinadora està oberta també a moviments d’aturats i organitzacions socials.

La primera acció de la coordinadora ha estat el 25 de març la distribució d’una octaveta entre els treballadors aturats a l’Oficina de Treball de la Generalitat, amb l’objectiu d’oferir un espai d’organizació i lluita i de difondre la convocatòria de la manifestació del proper dia 28 a Barcelona amb el lema “Que la crisi la paguin els rics”. Alhora hem fet una roda de premsa per explicar als mitjans els objectius de la coordinadora i les properes accions a desenvolupar.