CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Coordinem les lluites contra la crisi en el Vallès. Reunió a l’Ateneu Popular Mica de Sabadell el 17 de març a les 18h.

Dilluns, 16 març, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

La situació de la comarca és molt greu: Ficotriad, ACC, Delphi, Sony, Estampacions Sabadell, Diari de Terrassa, Magnetti Marelli... són només alguns exemples d'una llarga llista d'empreses en crisis. L'atur oficial de gener en el Vallès Occidental afecta ja 61.000 treballadors i treballadores. Va començar la construcció, segueix el metall, però les repercussions d'aquesta cadena de ERO i tancaments arriben a tot arreu.


Portem mesos tractant d'enfrontar-nos la crisi, però ens adonem que la lluita empresa a empresa no atura els plans patronals i la sagnia de llocs de treball. La resistència queda aïllada i l'eco social és puntual. La Generalitat, quan al final ha de decidir, acaba aprovant els ERO i en el cas de les petites empreses s'aplica directament la llei concursal.

És indignant que hagi milers de milions de diners públics per a la banca (250.000 milions d'euros, l'equivalent a gairebé 5.000 euros per habitant) per a salvar els seus “mals negocis”, mentre l'administració no fa res per a defensar el teixit industrial. El problema que està plantejat és del futur de la comarca: en què treballaran els joves si avui acceptem perdre els llocs de treball?

En les fàbriques hi ha el treball de milers de persones i de molts anys. No es pot deixar perdre aquesta riquesa. Però revertir el curs de la crisi és possible, si som capaces d'unir les nostres forces per a fer sentir la veu dels treballadors i treballadores, començant per qui estem més prop, per a avançar en el camí de la VAGA GENERAL.

Comencem unint a les empreses en crisis perquè junts farem escoltar la nostra veu amb més força i fem una crida a la resta de la població treballadora, perquè el problema és de tot el món. Exigim a l'administració que rebutgi els ERO i intervingui les empreses que volen acomiadar. I que els diners públics es destini a un pla públic d'ocupació i no a rescatar els beneficis patronals.

És necessari que el moviment que ara comencem doni la mà als treballadors desocupats/des, amb l'exigència de plans públics d'ocupació amb contractes laborals dignes.

Per a discutir com podem avançar en la coordinació d'un moviment comarcal, quin pla de mobilització cal dur endavant i quins són les mesures efectives perquè la crisi no la paguem els treballadors/es, convocquem a una reunió oberta als delegats de totes les empreses de la comarca DIMARTS QUE VE 17 A LES 18 H A L'ATENEU POPULAR MICA C/COMTE REUS, 2 DE SABADELL (RENFE CENTRE)

Delegats de Ficotriad-Rubí, Delphi-Sant Cugat, ACC (antiga UH)-St Quirze, Essapalau-Palau de Plegamans, Sharp-Sant Cugat, Diari de Terrassa, Magnetti Marelli-Barberà del Vallès i Cecrops-Santa Perpètua.

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció