CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Coordinem les lluites contra la crisi en el Vallès. Reunió a l’Ateneu Popular Mica de Sabadell el 17 de març a les 18h.

Dilluns, 16 març, 2009

La situació de la comarca és molt greu: Ficotriad, ACC, Delphi, Sony, Estampacions Sabadell, Diari de Terrassa, Magnetti Marelli... són només alguns exemples d'una llarga llista d'empreses en crisis. L'atur oficial de gener en el Vallès Occidental afecta ja 61.000 treballadors i treballadores. Va començar la construcció, segueix el metall, però les repercussions d'aquesta cadena de ERO i tancaments arriben a tot arreu.


Portem mesos tractant d'enfrontar-nos la crisi, però ens adonem que la lluita empresa a empresa no atura els plans patronals i la sagnia de llocs de treball. La resistència queda aïllada i l'eco social és puntual. La Generalitat, quan al final ha de decidir, acaba aprovant els ERO i en el cas de les petites empreses s'aplica directament la llei concursal.

És indignant que hagi milers de milions de diners públics per a la banca (250.000 milions d'euros, l'equivalent a gairebé 5.000 euros per habitant) per a salvar els seus “mals negocis”, mentre l'administració no fa res per a defensar el teixit industrial. El problema que està plantejat és del futur de la comarca: en què treballaran els joves si avui acceptem perdre els llocs de treball?

En les fàbriques hi ha el treball de milers de persones i de molts anys. No es pot deixar perdre aquesta riquesa. Però revertir el curs de la crisi és possible, si som capaces d'unir les nostres forces per a fer sentir la veu dels treballadors i treballadores, començant per qui estem més prop, per a avançar en el camí de la VAGA GENERAL.

Comencem unint a les empreses en crisis perquè junts farem escoltar la nostra veu amb més força i fem una crida a la resta de la població treballadora, perquè el problema és de tot el món. Exigim a l'administració que rebutgi els ERO i intervingui les empreses que volen acomiadar. I que els diners públics es destini a un pla públic d'ocupació i no a rescatar els beneficis patronals.

És necessari que el moviment que ara comencem doni la mà als treballadors desocupats/des, amb l'exigència de plans públics d'ocupació amb contractes laborals dignes.

Per a discutir com podem avançar en la coordinació d'un moviment comarcal, quin pla de mobilització cal dur endavant i quins són les mesures efectives perquè la crisi no la paguem els treballadors/es, convocquem a una reunió oberta als delegats de totes les empreses de la comarca DIMARTS QUE VE 17 A LES 18 H A L'ATENEU POPULAR MICA C/COMTE REUS, 2 DE SABADELL (RENFE CENTRE)

Delegats de Ficotriad-Rubí, Delphi-Sant Cugat, ACC (antiga UH)-St Quirze, Essapalau-Palau de Plegamans, Sharp-Sant Cugat, Diari de Terrassa, Magnetti Marelli-Barberà del Vallès i Cecrops-Santa Perpètua.