CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Corbacho defensa eliminar la jubilació anticipada i potenciar la pensions privades

Dissabte, 29 maig, 2010

Corbacho defensa eliminar la jubilació anticipada i fomentar la permanència

Sitges (Barcelona), 28 maig (EFE).- El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha defensat avui eliminar les jubilacions anticipades, "excepte per a casos excepcionals", i fomentar la permanència en les empreses, com dos instruments que permetran l'estabilitat del sistema de pensions.

"Quan una persona arriba als 52 anys passa a ser un passiu. El primer que cal fer és frenar les jubilacions anticipades" ha dit el ministre, que ha afegit que "les jubilacions costen diners al sistema per una via o per una altra. I a més creen greuges comparatius amb altres treballadors que no poden jubilar-se".

Corbacho ha fet aquestes proposta en la seva participació en la XXVI Jornada del Cercle d'Economia que avui se celebren a Sitges (Barcelona), advocant per una "reforma pactada" al si del Pacte de Toledo, que celebrarà la seva pròxima reunió el 22 de juny.

"Cal combatre aquesta cultura -de les prejubilacions- i cal aproximar l'edat legal del retir a l'edat real. Cal eliminar les jubilacions anticipades i cal incentivar la permanència", ha defensat avui el titular de la cartera de Treball.

Segons l'opinió del ministre, "el debat està obert, però l'avantatge és que no s'ha de prendre una decisió en cinc mesos, però sí que estic d'acord que cal fer les reformes necessàries per garantir la viabilitat i el futur de les pensions".

A tota hora Corbacho ha mantingut que la reforma del sistema de pensions es pot fer a llarg termini donada la bona salut del mateix.

"El nombre d'afiliats, malgrat la profunditat de la crisi, que no està sent neutra amb el conjunt del sistema, és la única cosa que aguanta", ha recordat Corbacho.

El ministre ha ressaltat, a més, que "l'any passat la Seguretat Social va acabar els seus comptes amb 8.500 milions d'euros de superàvit i des de l'any 2000 s'ha anat augmentant el fons de reserva, que ara compta amb 70.000 milions d'euros, com a conseqüència de la seva bona salut."

Tanmateix, també ha posat de manifest factors que a la llarga podria desequilibrar el sistema, com que "en els últims deu anys s'han incorporat 4 milions de dones" i que ara 1,85 milions d'immigrants formen part de la Seguretat Social.

Però la clau, segons Corbacho, és que el 2050 la població jubilada s'haurà duplicat, amb mes de 14,5 milions de jubilats.

Fins i tot sense pensar tan a llarg termini, Celestino Corbacho ha recordat que només el 2030 la xifra ja serà de 12,5 milions de pensionistes, pel que caldria prendre mesures ara perquè quan arribi aquesta data es puguin sostenir un sistema de pensions que a més cada vegada paga jubilacions més altes fruit de l'evolució del sistema.

"D'aquí a vint anys s'incorporen més de quatre milions de pensionistes i cal pensar com es manté el sistema amb la mateixa salut", ha defensat el ministre, que a tota hora s'ha mostrat reformista, cosa que li han lloat públicament alguns membres del Cercle, així com receptiu que les pensions públiques puguin complementar-se amb sistemes privats d'estalvi.

>>> Article extret de Kaosenlared. Font: EFE.