CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Correos i sindicats signants: Acomiaden i reprimeixen

Divendres, 21 octubre, 2011

Els acomiadaments a Correos no són una novetat, però en els últims anys i més virulentament, en els últims mesos, s'està disparant el nombre d'expedients disciplinaris i amb ells: els acomiadaments.

CORREOS ÉS el braç executor, JUTGE I PART, amb pràctiques laborals repressives, obertura i resolució d'expedients amb sancions d'acomiadament; PERÒ LES FORMES QUE HO PERMETEN I EL REGEIXEN HAN ESTAT PACTADES AMB CCOO, UGT, CSIF I SINDICAT "LLIURE".

En el Conveni de 1999 hi havia una salvaguarda jurídica: "Article 49. Acomiadaments improcedents. Tot treballador contractat com a fix, pertanyent a la plantilla de personal fix, acomiadat de forma declarada improcedent, podrà optar entre rebre la indemnització corresponent o ser admès en el seu lloc de treball".

Des d'aleshores, en el Conveni de 2003 (CCOO, UGT, CSIF ), Conveni 2006 (CCOO i CSIF), Conveni 2011 (CCOO, UGT, CSIF i Sindicat "Lliure") en eliminar o no reincorporar aquest article han permès i permeten que Correos faci acomiadaments considerats per la justícia com improcedents (sense causa objectiva motivada), que el/la treballador/a quedi al "carrer" injustament, sense possibilitat de readmissió i indemnitzat amb diners públics per pagar els abusos de poder de les direccions.

El desemparament que centenars de treballadors expedientats o acomiadats, víctimes d'abusos, per la norma "pactada" s'augmenta amb el silenci d'aquests mateixos sindicats per no fer veure la responsabilitat que els correspon.

A part de pactar i silenciar, en molts casos, les organitzacions que diuen ser defensors dels i les treballadores, també justifiquen els acomiadaments de companys acusats de baix rendiment, tot i no conèixer-el que Correos considera un rendiment normal, ni haver-hi legalment un sistema per mesurar-lo (productivitat individual):

* reconegut per la direcció, ja que fins que aquest no existeixi només es penalitza el CPA per absentisme individual.

* perquè els comitès d'empresa (art. 64.5 de l'ET) no han emès informe, "amb caràcter previ a l'execució per part de l'empresari de les decisions adoptades per aquest, sobre les següents qüestions: La implantació i revisió de sistemes d'organització i control del treball, estudis de temps".

Davant actituds sindicals col·laboracionistes (pacte, silenci i justificació), es troba CGT, que a part de ser una de les principals víctimes dels atacs, tant amb la nostra afiliació com amb companys desemparats d'altres sindicats, actuem amb el suport mutu entre companys al centre de treball, resposta d'acció sindical i jurídica i denúncia pública d'aquest tipus de fets, que no són esporàdics, sinó massa habituals en els nostres centres de treball.

CGT no pot romandre en silenci mentre companys estan o estem sent expedientats i acomiadats injustificada i injustament, i davant la complicitat sindical necessària, responem amb rotunditat.

Sindicat Federal CGT Correos

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció