CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Correos no obre una oficina a Badalona per no disposar de llicència d’activitats econòmiques, i a més està denunciada a la Inspecció de Treball

Dimarts, 26 maig, 2009

Correos no va poder obrir l'oficina que volia posar en funcionament el dissabte 23 de maig a les 9'30 hores a Badalona (c/ Sant Ramón 34-36), que no té llicència d'activitats econòmiques de l'Ajuntament i que està denunciada a la Inspeccion de Treball per tots els sindicats per incomplir la llei de prevenció de riscos laborals.

En el matí del dissabte delegats de CGT I SIPTE vam estar des de primera hora en aquest centre, que Correos pretenia iniciés la seva activitat. A les 9'30 hores del matí vam realitzar una trucada a la Guàrdia Urbana de Badalona perquè aixequés acta de l'intent d'obertura sense el permís de l'Ajuntament i amb denúncies a Inspecció de Treball.

Però el pitjor de tot va ser constatar que a pesar d'haver anunciat als veïns que la sucursal del carrer Assemblea de Catalunya estaria tancada i havien de dirigir-se a la del c/Sant Ramón a recollir els seus objectes postals, els objectes postals no havien estat traslladats, ni havien estat connectats els sistemes informàtics, ni tenien impresos, ni tan sols estava el llibre de reclamacions que diversos veïns havien volgut utilitzar per a mostrar la seva indignació i queixa i no van poder fer-ho.

En resum no s'havia dotat a l'oficina dels mitjans per a iniciar la seva activitat, els treballadors van continuar a l'oficina del c/Assemblea de Catalunya sense treballar. Tot el que s'havia de traslladar i els objectes postals estava en dos camions de mudances d'una empresa privada, una cosa que vam considerar totalment fora de tota la reglamentació, ja que quan un objecte postal passa d'unes mans a unes altres sempre es fa sota signatura.

No obstant això aquell matí els objectes postals van ser tractats, igual que les taquilles i les taules, sense cap garantia ja que en el seu trasllat no ho havia realitzat personal de Correos, no posem en dubte la professionalitat dels treballadors de la mudança, però no entenem que s'hagin trencat les normes internes de seguretat.

Quines són les presses de Correus per engegar aquest local, encara que no reuneixi condicions?, Doncs que està pagant un lloguer des de fa 4 anys i al setembre se li acaba el contracte. Qui pot entendre que s'hagi fet aquest desembors de diners quan no hi ha hagut cap activitat durant 4 anys, per això tenen pressa perquè funcioni encara que sigui uns mesos i justificar la despesa dels altres quatre anys que no s'ha utilitzat.

Ens sembla una immoralitat cap als treballadors, el que se'ls pretengui fer treballar en un local sense haver passat l'Avaluació de Riscos Inicial, que no hi hagi vestuaris, que per les seves mesures no cabran els 20 treballadors que aproximadament han de cabre, que els baixants dels habitatges desprenen males olors, que falten trossos dels sostres, que no té sortida d'emergència, i de cara als veïns i transeünts les molèsties i el perill que van a sofrir per no haver un lloc especific per a la càrrega i descàrrega. Tampoc té el permís de l'ajuntament d'obertura per a realitzar una activitat.

La CGT denunciem aquest nou cas tant d'arbitrarietat empresarial i de irracionalitat laboral d'una empresa que no gestiona bé els seus recursos ni se cessa als responsables.

El dilluns 25 de maig vam tornar a les 8 del matí al mateix centre de treball. L'oficina de Correos de Badalona seguia sense tenir activitat, a pesar de tenir les portes obertes, no admetent ni certificats ni paquets postals, no acceptant sol·licituds del vot per correu i tampoc lliuren tots els objectes postals que estan en les seves dependències encara que els usuaris vagin amb els avisos de Correos.

Vergonyós, lamentable i tercermundista són les tres paraules que millor descriuen la situació que s'està vivint en aquesta oficina de Correos de Badalona. Des del dissabte 23 de Maig deuria haver-se obert al públic aquesta estafeta de Correos per a realitzar totes les funcions que té encomanada, admetre i lliurar productes postals com paquets postals, certificats, etc, També en època d'eleccions estan obligats per llei a cursar les sol·licituds del vot per correu, no podent exercir-se aquest dret en aquesta oficina. Aquest fet ho hem denunciat tant a Correos, com en la Junta Electoral Provincial de Barcelona.

Una oficina sense mitjans i sense serveis

El matí del dilluns, delegats de CGT, SIPTE i CSIF hem posat una denúncia en l'Ajuntament de Badalona per no tenir Correos la Llicència d'Activitats Econòmiques per a emprendre l'activitat. En el propi informe elaborat per Correos es reconeix literalment que: No s'ha realitzat el pla d'emergència, que els quadres elèctrics manquen de senyalització i que els carros amb els quals es treballa poden colpejar-los, que la porta d'evacuació s'obre cap a endins, que les llums de la paret manquen de qualsevol protecció i a l'altura que estan poden ser copejades amb facilitat provocant la caiguda dels tubs, que els ramillons que formen el sostre presenten nombrosos trencaments i algunes esquerdes que podrien ocasionar caigudes de part dels citats ramillons, s'observen humitats en el terç posterior de la paret esquerra, ………i així tot l'informe. Comptat i debatut un local que és insalubre per als treballadors i que pot provocar accidents als usuaris.

L'empresa ens ha informat que malgrat tot pensa mantenir el local obert.

Secció Sindical CGT Correos Barcelona