CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Creat precedent per al sector TIC: Sentència ferma per vulneració de Vaga a HP

Divendres, 27 desembre, 2013
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Fa unes setmanes, el Tribunal Superior de Justícia d'Aragó va denegar el recurs de Hewlett Packard contra la sentència per vulneració del dret de Vaga a HP guanyada el passat mes de Maig.

Amb l'abonament de 6000€ a la secció sindical de CGT per danys i perjudicis, HP renúncia a un posterior recurs al Tribunal Suprem, pel que la sentència ja és ferma i reutilitzable per qualsevol altra secció sindical davant fets semblants.

La Secció Sindical de CGT en HP ha decidit que els 6000€ aniran destinats a la caixa de resistència de la següent vaga que es realitzi a nivell estatal a HP, a repartir entre els i les vaguistes. A veure si subvencionant vagues aprèn HP la lliçó.

Si ja és important per si mateixa aquesta sentència, el rellevant és que pot ser usada com precedent per a altres empreses, especialment del sector TIC. En el nostre sector, i altres com Contact Center, pot resultar relativament senzill fer esquirolatge desviant treball a altres centres de treball o països, simplement prement un botó. Ja no és tan senzill provar que ha entrat un camió d'esquirols en la fàbrica, ara tot queda camuflat i ocult...Segur? La secció sindical de CGT a HP va recopilar proves d'atenció de treball de vaguistes per tercers en altres centres: captures de pantalla, emails, registres en bases de dades internes, rastres d'atenció a problemes en els sistemes.

En una empresa informàtica, seguir el rastre d'una acció és com seguir una senda d'elefants: només cal caminar i recopilar proves. El suport d'un perit informàtic va certificar la validesa de tot l'aportat davant la qual cosa l'empresa no va poder més que ajupir el cap i subvencionar la següent vaga.

Animem a tot el sector a prendre nota i no deixar-ne passar ni una. És deliciosament senzill fer-lo. Adjuntem la sentència guanyada en primera instància aquí i la denegació del recurs pel TSJA aquí.

Amunt els i les que lluiten!

La pròxima vaga la subvenciona HP!

Coordinadora d'Informàtica de la CGT

http://cgtinformatica.org/content/creado-precedente-para-el-sector-tic-sentencia-firme-por-vulneraci%C3%B3n-de-huelga-en-hp#.UrW2OI5uJn4.twitter

>>> Llegiu també:

Condena a HP por boicotear la huelga de sus trabajadores el 14-N

http://www.lamarea.com/2013/12/25/una-sentencia-contra-hp-sienta-precedente-en-la-proteccion-del-derecho-huelga/

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print