CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Creat precedent per al sector TIC: Sentència ferma per vulneració de Vaga a HP

Divendres, 27 desembre, 2013

Fa unes setmanes, el Tribunal Superior de Justícia d'Aragó va denegar el recurs de Hewlett Packard contra la sentència per vulneració del dret de Vaga a HP guanyada el passat mes de Maig.

Amb l'abonament de 6000€ a la secció sindical de CGT per danys i perjudicis, HP renúncia a un posterior recurs al Tribunal Suprem, pel que la sentència ja és ferma i reutilitzable per qualsevol altra secció sindical davant fets semblants.

La Secció Sindical de CGT en HP ha decidit que els 6000€ aniran destinats a la caixa de resistència de la següent vaga que es realitzi a nivell estatal a HP, a repartir entre els i les vaguistes. A veure si subvencionant vagues aprèn HP la lliçó.

Si ja és important per si mateixa aquesta sentència, el rellevant és que pot ser usada com precedent per a altres empreses, especialment del sector TIC. En el nostre sector, i altres com Contact Center, pot resultar relativament senzill fer esquirolatge desviant treball a altres centres de treball o països, simplement prement un botó. Ja no és tan senzill provar que ha entrat un camió d'esquirols en la fàbrica, ara tot queda camuflat i ocult...Segur? La secció sindical de CGT a HP va recopilar proves d'atenció de treball de vaguistes per tercers en altres centres: captures de pantalla, emails, registres en bases de dades internes, rastres d'atenció a problemes en els sistemes.

En una empresa informàtica, seguir el rastre d'una acció és com seguir una senda d'elefants: només cal caminar i recopilar proves. El suport d'un perit informàtic va certificar la validesa de tot l'aportat davant la qual cosa l'empresa no va poder més que ajupir el cap i subvencionar la següent vaga.

Animem a tot el sector a prendre nota i no deixar-ne passar ni una. És deliciosament senzill fer-lo. Adjuntem la sentència guanyada en primera instància aquí i la denegació del recurs pel TSJA aquí.

Amunt els i les que lluiten!

La pròxima vaga la subvenciona HP!

Coordinadora d'Informàtica de la CGT

http://cgtinformatica.org/content/creado-precedente-para-el-sector-tic-sentencia-firme-por-vulneraci%C3%B3n-de-huelga-en-hp#.UrW2OI5uJn4.twitter

>>> Llegiu també:

Condena a HP por boicotear la huelga de sus trabajadores el 14-N

http://www.lamarea.com/2013/12/25/una-sentencia-contra-hp-sienta-precedente-en-la-proteccion-del-derecho-huelga/