CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crida a la coordinació de les lluites contra la crisi al Vallès

Dimecres, 18 febrer, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

La situació de la comarca és molt greu: Ficotriad, ACC, Delphi, Sony, Estampaciones Sabadell, Diari de Terrassa... són només alguns exemples d’una llarga llista d’empreses en crisi. L’atur oficial de gener al Vallès Occidental afecta ja 61.000 treballadors i treballadores. Va començar la construcció, segueix tota la indústria relacionada amb l’automòbil i metall, però les repercussions d’aquesta cadena de ERO’s i tancaments es deixen sentir a tot arreu.


La lluita empresa a empresa poc pot fer per aturar els plans patronals i la crisi. La resistència queda aïllada, el ressò social és puntual, més encara quan les empreses són petites, perquè moltes patronals van directament a l’aplicació de la llei concursal. La Generalitat, quan al final ha de decidir, acaba aprovant els ERO’s.

El problema no és simplement comptable o de viabilitat econòmica de moltes empreses, cal que la nostra lluita i la defensa de tots els llocs de treball arribi a tenir un ressò polític i social. És indignant que hi hagut milers de milions de diner públic per la banca (250.000 milions d’euros, l’equivalent a quasi 5.000 euros per habitant) i que se salven els seus “mals negocis”, i davant el tancament d’empreses l’administració es limiti a autoritzar els ERO patronals.

El problema que hi ha plantejat és del futur industrial de la comarca: en què treballaran els joves si avui acceptem perdre els llocs de treball? En les fàbriques, en la seva capacitat productiva, hi ha el treball de milers de persones i de molts anys. No es pot deixar perdre aquesta riquesa.
Cal fer sentir la veu unida dels treballadors/es. Cal construir una resposta conjunta que ens posi en el camí de la vaga general, cal forçar els ajuntaments i el consell comarcal a donar respostes a la crisi que no vagin a salvaguardar els beneficis patronals sinó a mantenir els llocs de treball i assegurar el futur industrial de la comarca.

Per discutir com podem avançar en la coordinació d’un moviment comarcal, quin pla de mobilització cal tirar endavant i quines són les mesures efectives per què la crisi no la paguin els treballadors, convoquem a una reunió oberta als delegats de totes les empreses de la comarca el proper DILLUNS 23 DE FEBRER A LES 10H A CASAL DE L´ESQUERRA BADIA,C/BURGOS 18, Badia del Vallès.

Comitè d’empresa de Ficosa- Rubí

Secció Sindical de FTC de Delphi

Secció Sindical de CGT ACC (antiga UH)

Secció Sindical de CGT Essa Palau

Comitè d’empresa del Diari de Terrassa

cgtsabadell.blogspot.com/

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció