CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crida a la mobilització contra la trobada del G8 a Alemanya

Divendres, 4 maig, 2007

Del 6 al 8 de juny del 2007 tindrà lloc a Heiligendamm, prop de Rostock, en la costa del Mar Bàltic, al Nord d'Alemanya, la pròxima cimera del G8, la trobada dels caps d'estat i de govern dels set països més rics del planeta Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Itàlia, Japó i el Regne Unit, més Rússia.


Sha fet una crida a la Mobilització Internacional contra la cimera del G8. Serà una dels mobilitzacions més grans contra el G8 en anys. Ja fa dos anys que és fan nombroses manifestacions i petites accions contra el G8 en la regió. Després de les mobilitzacions contra altres trobades del G8 com Praga, Seattle o Genova, després de vuit anys des de les primeres protestes en contra d'aquestes cimeres, s'ha fet una crida a la participació per tal que aquesta mobilització sigui un altre pas important en la lluita internacional contra el capitalisme global.

Aquestes són les diferents aliances creades en els mobilitzacions anti G8 2007

Aliança-Anti-G8 per una perspectiva revolucionària

L'Aliança-Anti-G8 per una perspectiva revolucionària és una unió de diferents grups de l'esquerra radical, anarquistes, trotskistes, comunistes i autònoms, amb una orientació internacional.

Dissent! Netzwerk

A la xarxa Dissent estan organitzats diferents grups anarquistes, autònoms i antifeixistes.

Esquerra intervencionista

L'Esquerra intervencionista és una aliança de grups antifeixistes i internacionalistes de tota Alemanya, que estan en favor d'una aliança gran de l'esquerra oberta a grups com Attac, cristians, ONG´s progressistes i el PDS.

Al costat de les aliances formades per grups de tota Alemanya, també existeixen aliances en diverses ciutats i grups locals que se senten més o menys prop de l'espectre de Dissent, de l'esquerra intervencionista o de l'Aliança-Anti-G8 per una perspectiva revolucionària.

Programa de mobilitzacions

- Dissabte 2 de juny: Gran manifestació inaugural en Rostock
- Diumenge 3 juny: Esdeveniments culturals i acció antimilitarista en la rampa de llançament de bombes de Wittstock (prop de Berlín)
- Dilluns 4 juny: Dia d'acció + Conferència sobre migracions + Manifestació
- Dimarts 5 juny: Dia d'acció contra guerra i militarització + Bloqueig de l'aeroport Rostock
- Dimecres 6 juny: Comença la cimera del G8 + Bloquejos descentralitzats + Cimera alternativa
- Dijous 7 juny: Seguir amb els bloquejos en tota la zona + Cimera alternativa + Altra manifestació + Concerts etc.
- Divendres 8 de juny: Últim dia de cimera.


MOVIMENTS: REPÀS A LES PRINCIPALS CITES DE LA CONTRACIMERA

DISCUTIR, MANIFESTAR-SE, ENVOLTAR, BLOQUEJAR!

Elaborades a partir del periòdic G8-Xtra nº04, en el qual es coordinen diferents grups participants en la contracimera de Rostock, mostrem les dades principals del calendari d'activitats preparat a Alemanya.

COLONITZACIÓ PROVISIONAL DEL BOMBODROM 1 de juny

El Bombodrom, on es planeja un camp militar, es troba en la Kyritz-Ruppiner Heide. Immediatament abans del començament del G-8 es vol donar des d'aquí un clar senyal de resistència contra la política de guerra. Sota el lema "Cada destinació és una llar" (Jedes Ziel ist ein Zuhause), més de 46 grups i organitzacions convoquen a colonitzar simbòlicament el terreny del Bombodrom. Més info en: g8andwar.de i sichelschmiede.org

MANIFESTACIÓ MULTITUDINÀRIA INTERNACIONAL A ROSTOCK 2 de juny

Sota el lema "Un altre món és possible", un dia abans del començament oficial de la cimera tindrà lloc la manifestació internacional. Comença a les 11h amb un acte inicial. A les 13h sortiran dos seguicis paral·lels en direcció a Stadthafen. Més info en: heiligendamm2007.de

DIA D'ACCIÓ ECONOMIA AGRÀRIA GLOBAL 3 de juny

La Xarxa d'Acció Economia Agrària Global (Aktionsnetzwerk globale Landwirtschaft) planifica diverses activitats per a cridar l'atenció de les realitats catastròfiques en l'economia agrària global i a favor del dret sobirà d'alimentació. Temes entre uns altres com l'enginyeria genètica i la política de les grans superfícies. El dia començarà amb una marxa del Agro-Gentech-Institut a Universitaetsplatz en el centre, el punt final serà el Agro-Bio- Technikum on hi ha un camp experimental genètic en Gross Luesewitz, situat a 15 quilòmetres a l'est de Rostock. Més info en: g8-landwirtschaft.com

DIA D'ACCIÓ REFUGI I MIGRACIÓ 4 de juny

Dia d'acció amb el lema "per la llibertat global a moure's, els mateixos drets per a totes/tots!". Participaran en la manifestació internacional amb un bloc propi i el 3 de juny preparen una trobada de coordinació internacional. El 4 de juny haurà accions descentralitzades en Rostock i voltants. A les 13h comença una manifestació des del centre de Rostock, i després concert. A les 19.30h haurà una xerrada amb el tema "Llibertat global de moviment contra el Apartheid global", amb Solange Kone (Costa d'Ivori), Maxim Butkewich (Ucraïna), Valery Alzaga (Mèxic/ EE UU), Lawrence Liang (Índia) i Sunny Omwenyke (Nigèria/Alemanya). Més informació: g8-migration.net.tf

DIA D'ACCIÓ ANTIMILITARISTA 5 de juny

El dia abans de la cimera és el dia d'acció contra el militarisme, la guerra i la tortura. Per a saludar als caps dels governs està planificat un bloqueig de l'aeroport militar Rostock-Laage. Els organitzadors d'aquest dia d'acció adverteixen en la seva crida que els països del G- 8 estan ficats en moltes guerres que tenen lloc en aquest món. Rostock-Laage forma part de la política militarista dels G-8. Per això es diu a diverses activitats en l'aeroport de Rostock-Laage. Més informació en: g8andwar.de

'BLOCK G-8', BLOQUEJOS I MANIFESTACIONS 6 i 7 de juny

Per als dies 6 i 7 de juny, diversos grups planifiquen bloquejos massius de les vies d'accés al territori on tindrà lloc la cimera a Heiligendamm. Les activitats de desobediència civil del Block G8 permeten la participació de gent amb diferents estratègies. L'objectiu és, posar-se activament enmig del camí dels G-8 i bloquejar les vies d'accés de manera efectiva. Més informació en: block-g8.org.

PAULA: ACCIONS DESCENTRALITZADES

El concepte "Paula" mobilitza per accions decentralitzades. "Paula" s'entén com concepte participatiu, no fixat en una concreta forma d'activitats i tècniques. El manifest de "Paula" descriu que la idea consisteix a complementar el concepte de bloqueig massiu del Block G-8 amb activitats diverses, festives i efectives: per a arribar a un resultat el més variat possible. El dijous 7 de juny haurà diverses manifestacions que convergiran en Heiligendamm. Les manifestacions sortiran des de Nienhagen, Kuehlungsborn, Bad Doberan i Kröpelin.
Més info a: dissentnetzwerk.org

CIMERA ALTERNATIVA del 5 al 7 de juny

Del 5 al 7 de juny tindrà lloc la cimera en contra del G-8. Està previst com lloc per a discutir 'alternatives dignes' contra la política del G-8. "Hi ha alternatives a la política dels G-8", resumeix la crida del congrés alternatiu "G8-Alternativkongress". "Volem presentar-les al públic. Però també volem intercanviar preguntes i treballar junts per a trobar les respostes adequades". En paral·lel al congrés haurà diverses xerrades i actes amb temes específics. Organitzacions i persones que estiguin interessades a oferir tallers poden contactar amb workshop@g8-alternativesummit.org.

Más información a: g8-alternative-summit.org