CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crida a la mobilització per al Judici Popular al CIE de Barcelona el 30 de gener

Diumenge, 29 novembre, 2015

Crida a la mobilització per al Judici Popular al CIE de Zona Franca el 30 de gener

Actes de la campanya:
- 9 desembre 2015, estrena del documental "El racisme mata"
- 18 desembre 2015, acte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, de "Papers sense contracte".
- 31 desembre 2015, marxa de torces pels centres penitenciaris i el CIE.
-16 gener 2016, vetlla nocturna de MigraStudium davant del CIE.
- 30 gener 2016, gran mobilització davant del CIE amb judici popular.

Després d'anys denunciant la vulneració dels Drets Humans que s'han comès al CIE, de trencar l'opacitat que hi regnava, de judicialitzar els casos de vulneració de drets. Després que el CIE acabés amb la vida de Mohammed, l'Idrissa i l'Alik. Després que milers de persones es mobilitzessin fins a les seves portes, exigint que es clausurin aquests centres de la vergonya. Després d'interposar desenes de queixes als jutges de control per exigir canviar unes condicions d'estància que trepitgen la dignitat de qualsevol persona. Després que el Parlament de Catalunya s'hagi posicionat, en una resolució històrica, a favor del seu tancament. Ara el CIE ha tancat per obres. I ara, estem disposades a que no torni a obrir, i a que les obres siguin l'escletxa que ens permeti viure en una ciutat que garanteixi la lliure circulació de totes les persones independenmet del seu origen, etnia, religió o situació juridica.

En aquest context, inaugurem un cicle de mobilitzacions per aconseguir el tancament del CIE i guanyar terreny en la lluita contra totes les formes de racisme institucional. La campanya comença amb l'aprovació d'una Declaracio Institucional el divendres 27 de novembre, per part de l'Ajuntament de Barcelona, que aposta pel tancament del CIE de la Zona Franca, per la garantia del dret a la mobilitat de totes les persones que viuen a la ciutat, per la fi de les batudes racistes i per la fi de les deportacions exprés.

La campanya, que té per objectiu aconseguir el tancament definitiu del CIE, és l'inici del camí irreversible per aconseguir fer de Barcelona, com València, Madrid i tantes d'altres, una ciutat sense fronteres.

És irreal que durant el temps que duri el tancament a Catalunya no es privarà de llibertat a cap persona per la seva situació administrativa. Per això denunciem novament les deportacions de persones migrades que el Ministeri d'Interior està portant a terme sense que passin pel CIE, aprofitant la detenció de 72 hores sense assistència lletrada i sense la possibilitat que un jutjat revisi la seva ordre d’expulsió. Igualment denunciem les detencions de molts veïns i veines i el seu trasllat a altres CIE de l'Estat Espanyol. Aquests trasllats augmenten la indefensió perquè a més de la privació de llibertat es desvincula les persones del seu entorn social i familiar, i es dificulta la seva defensa lletrada. Volem que el CIE no es torni a obrir, però també que cessin les batudes i aquestes deportacions que es realitzen sense cap mena de garantia.

Per això cridem a la mobilització, a omplir els carrers i a exigir, una vegada més, que rebutgem el racisme institucional i no tolerem les fronteres quotidianes. Des d'avui, fins al febrer, Tancarem el CIE convocarà actes i accions que culminaran, el dia 30 de gener, amb una gran mobilització, que assenyalarà el CIE i el condemnarà a formar part del passat. Farem un Judici Popular al CIE. Vols participar-hi? Sense tu no serà possible, i només juntes tenim la oportunitat de fer-ho real. Amb el racisme, prou contemplacions, prou CIE, prou batudes, i prou deportacions.

T'hi esperem!

#CIEMaiMés

Tanquem els CIE
http://www.tanquemelscie.cat/

>>> Cartell en document adjunt.

CIE_mai_m_s