CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crida a la solidaritat amb la vaga indefinida d’UNIPOST

Dimecres, 1 gener, 2014

El divendres 27 de desembre la vaga indefinida a l'empresa de missatgeria/ correus privada UNIPOST arribava a la seva primera setmana. Es tracta d'una vaga en resposta a la voluntat de l'empresa d'acomiadar fins a 425 treballadors/es durant els primers mesos del 2014, aplicar un ERTO sobre la resta i una rebaixa del voltant del 9% del sou. Tot i que aquesta proposta va ser rebutjada per prop del 60% dels vots en un referèndum promogut per CCOO, UGT i USO, de moment únicament CGT promou la vaga.

Malgrat el silenci mediàtic, la vaga està sent un èxit a Barcelona, on la CGT és el sindicat majoritari i té un seguiment més irregular en altres centres, especialment a fora de Catalunya. Per trencar aquest suport mediàtic, els i les vaguistes d'Unipost ens han demanat suport i solidaritat. Entre les coses que ens han plantejat és:

- Ajudar a trencar el mur de silenci mediàtic.

- Difondre l'existència de la vaga en els nostres entorns d'afinitat

- Ajudar a promoure la vaga en centres petits dispersos territorialment. Unipost disposa de petits centres de treball en moltes poblacions. Aquesta gran dispersió dificulta l'explicació i la promoció de la vaga.

La vaga indefinida a Unipost és un nou exemple de la dignitat i la lluita dels i les treballadores en contra del xantatge empresarial, en forma d'acomiadaments i baixades de sou. El seu èxit depèn en gran part del suport que siguem capaços de donar-los, especialment en una empresa com aquesta que té gran quantitat de centres de treball.

Us demanem que ens ajudeu. Si voleu més informació podeu adreçar-vos a les webs, facebook i twitter que us adjuntem tot seguit, o demanar-nos-la a accio.social@cgtcatalunya.cat o al telèfon 692057591.

Vídeo explicant la vaga: http://www.youtube.com/watch?v=-QxEX3ityyc

Web de CGT-Unipost: http://www.cgtbarcelona.org/cgtunipost i
http://cgtunipost.blogspot.com.es

Facebook: https://www.facebook.com/cgt.unipost

Twitter: @cgtunipost

Salut i lluita

Secretaria d'Acció Social CGT Catalunya


5è DIA DE LA VAGA INDEFINIDA A UNIPOST

S'ACUMULEN MILIONS D'OBJECTES SENSE REPARTIR

Els treballadors/es d'Unipost de Barcelona han tornat a secundar massivament la vaga i han decidit unànimement continuar amb la lluita el Dijous dia 2 de Gener. També continuarà en la resta de centres de l'estat, on el seguiment es manté en la línia dels últims dies, amb especial esment un dia més als treballadors/es del departament de classificació de San Fernando de Henares (Madrid), incrementant a poc a poc el nombre de vaguistes arribant a paralitzar les màquines de classificació en el torn de tarda.

La lectura positiva és que cada dia de vaga s'acumula més feina en els centres de treball, sense anar més lluny en el centre de treball de de San Fernando de Henares o en el de Pablo Iglesias de Barcelona. Els pales amb correspondència no deixen d'amuntegar-se i ja són centenars de milers els enviaments que no estan sent classificats per al seu posterior repartiment. Calculem que hi ha entre vuit i nou milions d'enviaments retinguts per la Vaga, centenars de certificats de la Diputació de Barcelona i altres clients que no són lliurats en data. Els clients fan cua per a les queixes i amenacen amb anar a un altre distribuïdor de correspondència i l'Empresa segueix ignorant al Comitè de Vaga i la postura de l'Empresa és que no passa res i no té incidència.

Novament lamentem que l'empresa estigui vulnerant el dret a la vaga substituint als vaguistes, fet que denunciarà CGT. Per altra banda no entenem per què l'empresa a dia d'avui no s'ha dignat a reunir-se amb el comitè de vaga, i si per contra ha decidit convocar el dia 3 de gener una reunió extraordinària del Comitè Intercentres per a parlar de la situació actual de la tresoreria i de l'estat del pla de continuïtat en curs, mostrant l'empresa d'aquesta forma les seves nul·les intencions de tractar d'afrontar un conflicte que sembla no voler solucionar per mitjà del diàleg si no per mitjà de l'amenaça de la continuïtat de l'empresa, ficant por a la gent fraccionant el pagament de la nòmina de desembre, quan la realitat és que el treball s'acumula, surt molt malament i sembla donar-los igual.

És més, ens han comentat comercials que molts clients al llarg d'aquest any han deixat de ser-lo pel mal servei que s'està donant a causa del retard en els lliuraments per l'escassesa de plantilla que ocasiona l'aplicació del ERTO de suspensions. Però no para aquí la cosa, aquests mateixos comercials han assegurat que molts grans clients volen no només seguir treballant amb Unipost, a més voldrien augmentar el nombre d'enviaments que fan però l'empresa es nega posant de manifest l'engany al que estan sotmetent als treballadors/es.

El Dijous dia 2 de Gener seguirà la lluita, esperem que siguin molts més els que s'uneixin a ella, un camí al que ens hem vist obligats al seguir l'empresa amb la seva actitud d'oprimir cada dia més als ja molt castigats treballadors/es. El 2 de Gener, no t'ho pensis i contribueix secundant la vaga que l'empresa pagui el que ens deu, i canviï la seva política de que els treballadors/es siguem qui paguem la pèssima gestió que ha fet l'empresa en els últims anys, i perquè siguin els accionistes els que es responsabilitzin amb els seus diners si com diuen els bancs ja no estan disposats a finançar Unipost, la qual cosa no ens estranya per la manifesta nul·la credibilitat que ha mostrat tenir.

El Dijous dia 2 de Gener ens concentrarem a partir de les 6:00 a les portes dels centres de repartiment per a posteriorment desplaçar-nos a partir de les nou del matí a la plataforma de Pablo Iglesias.

Secció Sindical CGT-Unipost

Comunicat concentració unipost a hospitalet de llobregat divendres 3 de gener: