CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crida a la solidaritat amb les companyes i companys de APARCA & GO: es desconvoca la concentració del 7 de juliol a Sant Boi de Llobregat en arribar a un acord satisfactori amb l’empresa

Dilluns, 3 juliol, 2017

Desconvocada la concentració a APARCA & GO

Després de més de 5 hores de negociació amb la intervenció de mediadors del Departament de Treball, hem aconseguit un ACORD que permet desconvocar les jornades d'aturades parcials.

Els punts principals en els quals es basa l'acord serien:

- La Direcció de l'empresa es compromet a aplicar íntegrament el Conveni Col·lectiu d'empresa, a partir de data 1 de juliol de 2017, aplicant-se els conceptes retributius a partir de la nomina d'agost, (en aquest punt s'inclouen conceptes tals com a nocturnitat, antiguitat, categories, dies festius, hores extres, permisos retribuïts, descansos, que fins avui no s'aplicaven.

- Així mateix es fixa un calendari de reunions, estant fixades les dues primeres pel 6 i 13 de juliol, en les quals entre altres punts es parlarà de la readmissió dels companys acomiadats, i de la forma en què la Direcció de l'empresa farà els pagaments corresponents a les diferències salarials no percebudes en els anys 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017, pels articles del conveni col·lectiu que s'han vingut incomplint de forma reiterada al llarg d'anys.

- També, adquireix el compromís immediat de donar la formació específica a cada treballador sobre els riscos del seu lloc de treball, realitzar els mesuraments higiènics i ambientals dels diferents llocs de treball, i de donar compliment al menor espai de temps a totes les seves obligacions en matèria de Prevenció de Riscos Laborals.

Com podeu observar la mobilització ha donat la seva recompensa, ara quedem a l'espera del que passi en properes reunions per seguir recuperant i millorant els drets que durant anys APARCA & GO havia anat eliminant.

Salut i lluita

Secretariat Permanent FL CGT Viladecans


Volem informar a tota l’organització de la situació actual del conflicte amb l’empresa ubicada a Sant Boi de Llobregat, APARCA & GO.

Des de que el passat mes de gener es constituís la Secció Sindical de la CGT a l’empresa, i hi promoguéssim eleccions sindicals, la resposta de l’empresa ha estat la de total assetjament i repressió cap als nostres afiliats i les nostres afiliades. Van començar amb els acomiadaments del Secretari General i del d’Organització de la Secció, posteriorment van entorpir tot el procés electoral, fet que va suposar diferents denúncies a l’Inspecció de Guardia per obstrucció i finalment vam haver d’anar a un Laude ja que l’empresa es negava a incloure en el cens als afiliats de la CGT acomiadats, totes aquestes denúncies van tenir com a resultat el fet de donar-li la raó a la CGT i es va obligar a l’empresa a complir amb la llei. Tot i així, i amb la complicitat de la UGT, es va intentar comprar treballadors per a què anessin a la seva candidatura i a uns altres se’ls hi va oferir quantitats econòmiques per votar-la. No els hi va servir de molt, tot i aquest joc brut en ambdues votacions, la inicial i la repetició per decisió del Laude, la CGT va guanyar les eleccions i amb això el Delegat de Personal a escollir.

Des d’aquest moment, les nostres companyes i companys van començar amb la feina sindical per solucionar les innumerables il•legalitats que es donen a l’empresa, como per exemple, salaris i plusos per sota del Conveni Col•lectiu, jornades de treball de fins a 18 hores consecutives, no disposar del temps de l’entrepà, ni de cap tipus de descans en tota la seva jornada, negativa de l’empresa a reconèixer els permisos retribuïts obligant a que els dies que els hi pertanyen fossin a compte de les vacances, i així tot el que us pugueu imaginar, i tot això amb assetjament i coacció i finalment l’acomiadament, a tot aquell que s’atrevís a exigir els seus drets.

Aquest és el cas que va succeir el passat 19 de juny, i que va finalitzar amb l’acomiadament disciplinari de 2 afiliats a la CGT, amb l’agreujant de que són parella, al•legant l’empresa motius inventats i a més a més amenaçant-los amb què si no ho acceptaven, emprendrien accions penals en la seva contra.

Per tots aquest motius i molts altres que per no allargar-ho més no detallem, us volem sol•licitar a tots els Sindicats de la CGT de Catalunya, SOLIDARITAT i SUPORT MUTU, cap a les nostres i els nostres companys a APARCA & GO, i que en base a les possibilitats de cada sindicat acudeixin el proper Divendres 7 de Juliol a les 11:00 hores a la concentració de suport convocada en solidaritat amb elles i ells.

Coincidirà amb el primer dia d’aturades parcials convocades per la CGT i que es desenvoluparan durant els mesos de juliol i agost.

Us donem les gràcies per avançat i comptem amb la vostra presència el proper dia 7 de juliol.

Secretariat Permanent de la Federació Local de Viladecans de la CGT

CGT aparca&go 7 de juliol

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció