CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crida a la solidaritat contra el desallotjament del CSA Can Vies de Sants

Dilluns, 26 maig, 2014

Els Mossos d’Esquadra, complint ordres de l’Ajuntament de Barcelona, estan desallotjant el Centre Social Autogestionat Can Vies, històric edifici okupat des de 1997, exemple de resistència i bressol de lluites. Incapaç d’entendre que existeixen formes d’organitzar-se més enllà de les institucionals, l’equip de Govern de l’Ajuntament, encapçalat pel regidor del districte, Jordi Martí, ha escollit desallotjar l’edifici per fer el que millor saben: buidar-lo de vida, enderrocar-lo i omplir-lo de gris ciment.

Tot i que el procés judicial va ser engegat pel propietari de l’edifici, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), tant la interlocució del regidor amb la Plataforma de Suport a Can Vies com les diverses resolucions judicials han demostrat que és l’Ajuntament de Barcelona, propietari últim de TMB, qui decideix sobre el desallotjament que està tenint lloc en aquests instants. És per això que senyalem l’Ajuntament i el Districte com a principals responsables.

Davant de les constants mentides de l’Ajuntament, nosaltres sempre hem sigut clares: la nostra aposta és l’autogestió, ni confiem ni creiem en espais tutelats per les institucions on no som nosaltres, que li donem vida, qui decidim. I també vam ser molt clares al dir que defensaríem un espai que, després de 17 anys, ha passat a ser molt més que quatre parets.

I ho seguirà sent, perquè això no és un simple recurs retòric. Ara mateix hi ha diverses persones resistint al desallotjament i posant en risc la seva vida. Fem una crida a concentrar-se com a mostra de suport ara mateix a la Plaça de Sants, perquè la nostra força fora és la seva força dins!

Igualment us convoquem a una manifestació de rebuig al desallotjament que sortirà aquest vespre del dilluns 25 de maig, a les 20 hores de la Plaça Joan Peiró, a la sortida de l’Estació de Sants.

CSA CAN VIES, Sants, Barcelona

http://canvies.barrisants.org/
@somcanvies
#defensemcanvies

Nombrosos activistes resisteixen l'assalt policial a l'interior del centre social Can Vies mentre centenars de persones es concentren a l'exterior

Centenars de persones es concentren a la plaça de Sants de Barcelona en defensa del centre social Can Vies. El desallotjament ha començat a les 13:20h del migdia però no ha agafat per sorpresa les activistes, que s'han pogut ubicar als nombrosos punts de resistència distribuïts per tot l'edifici. Dues d'elles eren al capdamunt de la torre i mitjançant una gran grua els antiavalots han aconseguit baixar-los fins el calaix de formigó que cobreix les vies. Segons ha pogut saber la Directa mitjançant un vídeo que ha arribat a la nostra redacció, la resistència dins l'immoble és molt complexa, amb persones soterrades sota l'estructura de formigó. Des de Can Vies han advertit que qualsevol actuació imprudent de la policia posaria en perill la vida de la gent que està resistint.

Mentre això passa a l'interior de l'edifici, centenars de manifestants ja tallen la carretera de Sants i han fet córrer la convocatòria de manifestació per aquesta tarda a les 20h a la plaça de Sants. És continu el fluxe de gent que arriba a l'exterior del cordó policial. L'operatiu dels Mossos està integrat per trenta furgons de la Brigada Mòbil, dues furgonetes del Grup Especial d'Intervenció, un furgó de “serveis logístics”, dues ambulàncies, una gran grua i un helicòpter.

http://www.directa.cat/noticia/nombrosos-activistes-resisteixen-lassalt-policial-linterior-del-centre-social-can-vies

[VÍDEO] Resistència a l'interior de Can Vies

https://www.youtube.com/watch?v=KYXz46rsMe8