CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Crida cap a un Manifest Anarquista per a Palestina

Dimecres, 21 abril, 2010

Les idees i les polítiques anarquistes han guanyat un espai en el Orient Mitjà, però encara estem completament absorbits en la promoció d'aquestes idees i polítiques mentre que la lluita social avança a tot arreu.

Aquestes idees són la creació de les masses oprimides com el nucli del programa revolucionari de la seva lluita. Això significa que estem davant d'una necessitat urgent de formular una anàlisi i una crítica ANARQUISTA de la conjuntura actual i de les relacions de producció així com de poder prevalents en les nostres societats, per assegurar que aquestes idees i polítiques siguin convertides en el que suposadament han de ser: un programa revolucionari de canvi social cap a una societat lliure i autogestionada.


Suposo que un manifest anarquista sobre Palestina, serà, d'una manera o un altre, un manifest (i una anàlisi crítica) sobre la conjuntura en totes les nostres societats; alhora que seria una introducció necessària per a un manifest anarquista per al Orient Mitjà i per al món àrab i musulmà. Crec que els companys jordans, així com els israelians i els activistes d'Anarquistes Contra el Mur, estan en condicions de plantejar les idees preliminars per a aquest manifest, el qual ha de ser discutit àmpliament per totes les organitzacions i individualitats anarquistes interessades en això.

Aquest procés no pretén crear una anàlisi o un programa final i infal·lible per a Palestina, sinó que és un procés per formular i suggerir una anàlisi i un programa anarquista que no només ajudi a estimular la lliure discussió d'aquesta qüestió entre els anarquistes, sinó que estimuli a les masses de Palestina, Israel, Egipte, Síria, Jordània, del Líban, i d'altres parts, a prendre la iniciativa sobre el seu propi present i futur, i ser part d'una discussió més àmplia amb altres masses oprimides sobre el millor camí cap al seu alliberament.

Mazen Kamalmaz
Anarquista sirià


http://www.anarkismo.net|http://www.anarkismo.net/article/16369